Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sa scapam de tantari
1.287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai ieftine si eficiente solutii pt o mana frumoasa
116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa racorim casa fara aer conditionat
406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa alergi mai repede fara sa te accidentezi
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum poti curata mai rapid un ou fiert (2 metode)
647 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 metode eficiente prin care poti scapa de furnici
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 metode prin care scapi de tantari fara solutii toxice
653 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa te feresti de frig la picioare
1.337 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne aparam de insecte?
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Presara zat de cafea pe gratarulul cu carbuni incinsi
591 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Metode eficiente sa te feresti de tantari, capuse

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.08.2015  Adauga la favorite 1.308 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Leacuri parfumate sa scapi de tantari

Tantarii si albinele sunt atrasi de parfumurile dulci pe care le purtam sau de lotiunile de soare cu arome florale. De aceea, este bine sa folosesti, pe maini si pe picioare, uleiuri esentiale mentolate sau condimentate, precum cele de busuioc, de cimbru sau de eucalipt. Uleiul de menta sau cel de cedru sunt la fel de eficiente, daca iti place aroma lor. Este bine sa iei cu tine, in rucsac, sticlute mici de uleiuri esentiale diluate in apa, si sa te dai frecvent pe corp pentru a tine insectele sacaitoare la distanta. De asemenea, le poti combina in functie de preferinte, poti adauga si o cantitate mica de apa pentru a le fluidiza si le poti pune intr-un recipient cu pulverizator, pentru a fi mai usor de aplicat. In cazul in care pielea este bronzata si iritata, uleiurile esentiale nu sunt recomandate pentru ca irita si provoaca usturime. In farmacii, puteti gasi si insecticide pe baza de piretrina, extrasa din florile de margarete.

Asa scapi de capuse

Muscaturile de capusa pot fi periculoase, deoarece acestea pot transmite microbii unor boli grave precum borelioza. De aceea, este bine sa porti incaltaminte inchisa pe picior si sosete inalte, daca mergi la plimbare prin zonele preferate de capuse cum sunt pasunile montane, fanetele sau regiunile impadurite. Uleiul de busuioc sau de menta, diluat in apa calda, este eficient sa tina departe capusele, dar trebuie sa il pulverizezi atat pe sosete si pantaloni, cat si pe picioare si maini. Insecticidele pe baza de piretrina sunt eficiente si in cazul capuselor, dar trebuie aplicate de cateva ori pe zi, deoarece efectul lor scade dupa aproximativ 2 sau 3 ore.

Cum tratezi ciupiturile

Spala zona cu apa si sapun sau dezinfecteaza cu alcool sanitar, apoi calmeaza iritatia cu gheata sau cu pasta din bicarbonat si apa. In cazul ciupiturilor de albine, este eficienta sarea, care dezinfecteaza si calmeaza usor durerea. Lotiunile mentolate de la farmacie sunt si ele eficiente in cazul ciupiturilor. Daca locul se inroseste si devine foarte dureros in cateva ore, este bine sa consulti un medic si sa aplici un tratament adecvat. In cazul muscaturii de capusa, insecta trebuie indepartata cu ajutorul unei pensete, ca sa nu ramana capul infipt in piele, iar locul dezinfectat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.