Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Castelul Ducilor de Bretania -Nantes Franta
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 atractii de top in Franta
537 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Grands-Sables si plaja Tahiti-in regiunea Bretania
435 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 locuri de top de vizitat in Franta
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 25 cele mai bune de vizitat Franta
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Eguisheim FRANTA
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Villefranche-de-Conflent, Muntii Pirinei, -Franta
947 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Celle Saint-Clou-Franta
1.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se sarbatoreste Anul Nou in Franta
1.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mont d'Or-Franta
742 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Bretania-Franta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.08.2015  Adauga la favorite 874 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Bretagne este o regiune in vestul Frantei, pe coastra oceanului, spre Anglia unde ai o gramade de lucruri de vizitat. dar daca stai sa te gandesti, prin toata istoria, Bretagne este mai mult decat o simple regiune. A fost un mini regat independent la inceput, apoi un ducat dependent de regatul francez si apoi a devenit o regiune din Franta. Insa toate detaliile astea fac ca bretonii au un steag al lor, o limba care nu are nici o legatura cu franceza sa cu alte dialecte vorbite in tara si costume traditionale specifice si foarte usor de recunoscut. Sunt in continuare foarte mandrii de originile lor.

Lasant la o parte istoria si oamenii, Bretagne este o regiune in care ai o gramada de locuri de vizitat, unele mai dragute ca altele, si daca la asta mai adaugi ca ai si oceanul aproape, e perfct. OK, apa poate e cam rece si nu poti neaparat sa faci baie tot timpul, dar la ocean sunt si lucruri uneori mult mai interesante de facut decat sa mergi la plaja.

Mont Saint Michel este una din atractiile turistice cele mai cunoscute ale regiunii. este o manastire construita in varful unei stanci. Poate ca manastirea in sine nu starneste curiozitatea tuturor insa ceea ce este interesant este ca ea se poate vizita sau nu in functie de fluxul si refluxul oceanului. de pe „continent" pana la stanca unde este construita manastirea este un drum numai ca dumul este accesibil numai cand oceanul se retrage ca in reste, drumul e acoperit de apa. In momentul in care preogramezi vizitarea manastirii trebuie sa ai brosura cu orarul de flux si reflux ca sa stii exact incepand cu ce ora poti merge spre Mont Saint Michel si pana la ce ora poti sta acolo.

Rennes este unul din orasele principale ale regiunii, este cel mai mic oras din lume care are un metrou. Centrul vechi al orasului are casa cu modele din lemn pe exterior, sa te tot plimbi si sa tot admiri. Este insa si un oras universitar si este, cel putin in franta, cunoscut pentru consumul de alcool. :)

Diversele castele care pot fi vizitate in regiune sunt si ele un alt punct in plus pentru care regiunea merita vizitata. Nu este foarte departe de Castelele de pe Valea Loarei. Poate ca apoi unele din castelele din Bretagne sunt chiar si mai dragute. SUnt pe malulu apei, a oceanului de data asta, cu tot felul de fortificatii in jurul lor si marele avantaj este ca fiind intr-o zona mai putin turistica decat cele de pa Valea Loarei nu este atat de aglomerat si te poti plimba linistit.

Insulele situate nu departe de tarm, intre Franta si Anglia merita si ele vizitate. unele dintre ele, cum ar fi Brehat, reprezinta uns ingur satuc. In Brehat sunt mai putin de 500 de locuitori si nu sunt masini pe insula. te deplasezi cu bicicleta. Mai sunt alte insule care functioneaza pe acelas sistem ca si Mont Saint Michel. In functie de flux si de reflux poti merge pe insula pe jos sau cu masina pe un drum la nivelul marii, numai ca atunci cand apa oceanului revine nu te mai poti intoarce prin acelas loc, trebuie sa faci ocolul insulei si sa te intorci pe un pot special construit pentru astfel de situatii.

O alta activitate placuta in regiune si care este posibila din cauza fluxului si refluxului este pescuitul de fructe de mare. cand oceanul se retrage kilometri intregi de nisip care in mod normal este sub apa se descopera. Scoicile, racii, crabii raman uneori in nisip sau ascunsi si blocati dupa pietre sau stanci mititele. Ii poti vedea pe oameni cu cizme de cauciuc, o galetusa si o grebla speciala atacand nisipul pentru a pescui cina cu fructe de mare din ziua respectiva.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.