Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lacul Vida
1.575 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 15 Lacuri din Romania care te vor lasa fara cuvinte
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Nakuru, din Kenya
753 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  El Salvador Beach | © Lacul Ilopango
539 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Bodi
1.705 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Atitlan - Guatemala
1.431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Great Slave(Lacul sclavilor)
3.099 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Sfanta Ana
1.543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Saraturi
464 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lacul Brates
815 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Lacul Victoria

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.07.2015  Adauga la favorite 1.314 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lacul Victoria denumit si Victoria Nyanza mai demult avand numele de Lacul Ukerwe este situat in Africa de est in Tanzania, Uganda si Kenya. Lacul se afla la o altitudine de 1.113 de metri deasupra nivelului marii si este cel mai mare lac de pe continentul african ca suprafata.
Primele informatii despe Lacul Victoria au provenit de la negustorii arabi de sclavi sub denumirea de Ukerewe. Lacul a fost descoperit de cercetatorul englez John Hanning Speke in anul 1858 care numeste lacul dupa numele reginei Angliei de atunci, regina Victoria. Tot el a gasit Nilul Alb, care se scurge din lac si care este unul dintre izvoarele celui mai mare fluviu al Africii. Pana in acel moment, cunostintele europenilor despre teritoriile situate dincolo de coastele estice ale Africii nu erau cu mult mai bogate decat informatiile consemnate de Ptolemeu, geograful grec al Antichitatii. Inainte de descoperirile lui Speke, relatarile exploratorilor izvoarelor Nilului vorbeau despre triburi de canibali si despre maniferele de dimensiuni monstruoase care ar fi trait aici. Aceste povesti au fost tratate de contemporanicu o suspiciune la fel de mare ca cea rezervata relatarilor despre triburile de pigmei de pe malurile lacului urias.
La inceputul secolul XIX, numerosi geografi de renume au refuzat sa dea crezare celor doi misionari germani, care povesteau cu incantare despre muntele acoperit de zapada din mijlocul savanei arse de soare (acestia se refereau fara indoiala la Kilimanjaro). descoperirile lui Speke au fost intampinate cu o reactie la fel de plina de dispret. De abia dupa moartea sa, ziaristul si exploratorul american Henry Morton Stanley a confirmat existenta uriasului lac din Africa in anul 1875. Stanley a ajuns pe malurile Lacului Victoria la 27 februarie 1875 si a explorat lacul, pe care l-a inconjurat cu barca in 48 de zile. Formandu-se din Lacul Victoria, Nilul este in acest loc doar un "izvor", a carui latime nu mai depaseste o suta de metri



Lacul este situat pe podisul de est african, la o distanta de 560 km de vulcanul Kilimanjaro cea mai mare parte a lacului fiind in Tanzania, urmat de Uganda. Acest lac in urma cu milioane de ani fost mult mai mare. In partea de vest a lacului se varsa fluviul Kagera, in nord fiind Nilul Alb (Nilul Victoriei), care se scurge din lac, din aceasta cauza era considerat (gresit) lacul ca izvor al Nilui. In partea sudica a lacului se afla insula cea mai mare Ukerewe cu o suprafata de 560 km². Tarmurile lacului fiind mlastinoase planta dominata fiind papirusul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.