Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Burano, Insula din Venetia
129 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Changuu (Insula Inchisorii) Tanzania
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Iraklia-Grecia
618 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Rutland
645 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Reunion
759 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.308 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Saaremaa, Estonia
1.397 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSULA RAB
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Fogo -Capul Verde
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nabih Saleh-Bahrain .
730 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insula Burano

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.07.2015  Adauga la favorite 832 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Burano se afla la o distanta de aproximativ 8 kilometri de Venetia sau, pentru a folosi o alta unitate de masura, la 40 de minute cu vaporasul. Insula este situata intr-un mic estuar, invecinandu-se cu Torcello, la nord, si cu Mazzorbo, spre nord-vest, fiind legata de aceasta din urma printr-un pod de lemn.

Scurt istoric
———————————————————————————————————————————————————–
Se prea poate ca insula sa fi fost locuita inca din vremea Imperiului Roman de Apus, chiar dinainte ca Lombarzii sa ajunga pe acest pamant, prin secolul VI. Mult timp, Burano a fost administrata de pe Torcello, ramanand dependenta de aceasta pana prin secolul XVI, atunci cand populatia insulei situate mai la nord a fost decimata de o epidemie de malarie.

Relativ independenta, incepand din secolul XVI, Burano a crescut, fiind recunoscuta in timp ca un important centru al dantelei. Dupa aproximativ trei secole, insa, timp in care insula a prosperat, odata cu cucerirea Venetiei de catre Napoleon, Burano avea sa cunoasca, la randul ei, decaderea.

In 1923, insula urma sa fie numita capitala a insulelor situate in partea de nord a lagunei si sa fie integrata, ca teritoriu administrativ, in Venetia.

Populatie
———————————————————————————————————————————————————–
In prezent, micuta insula are o populatie de aproximativ 7,000 de persoane. Asa cum se intampla pe toate insulele lagunei, si populatia de pe Burano este in scadere. Ca peste tot, cele doua motive principale sunt: rata natalitatii este scazuta iar multi dintre localnici parasesc insula in cautarea unor locurilor de munca mai variate si a unor conditii de viata mai simple.

Populatia este imbatranita iar cei care inca locuiesc pe insula se ocupa de pescuit, de comert, concentrat pe productia de dantela, si de turism.

Obiective turistice
———————————————————————————————————————————————————–
Burano atrage, in primul rand, prin casele pictate in culori puternice. Bleu, galben, rosu, verde – fiecare casuta are o alta culoare iar sirul lor pe malul unuia dintre canalele care brazdeaza insula creaza un efect puternic asupra privitorilor.

Ca obiective turistice, pe Burano pot fi vizitate Biserica San Martino, cu a ei clopotnita inclinata, si Muzeul Dantelei, unde vizitatorii pot cunoaste o foarte interesanta istorie a acestei fine impletituri.

Cum se ajunge pe Insula Burano
———————————————————————————————————————————————————–
Pentru a ajunge pe insula Burano, puteti lua vaporasul ACTV Linia ACTV Linia LN (Laguna Nord), cu plecare de la statia Fondamente Nove, varianta mai scurta, sau de la capatul celalalt, San Marco – Pieta (in apropiere de Piata San Marco), varianta mai lunga, cu opriri pe Lido si pe Punta Sabbio


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.