Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  MODELE FRUMOASE PENTRU A VA IMBRACA TELEFONUL
362 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce joburi isi pot gasi romanii in strainatate
1.145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Localizare numar de telefon, fara net si fara root
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Baterii externe de care nu a auzit nimeni
153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inregistrarea in Ro divortului pronuntat in strainatate
496 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pensia pentru anii lucrati in strainatate
450 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dictare-SMS - aplicatie de dictare in mod continuu
1.110 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Certificat de nastere ro. copiii nascuti in strainatate
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bunele maniere in utilizarea telefonului mobil
574 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arta de a vorbi la telefon
1.209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Vorbesti la telefon din strainatate?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.05.2015  Adauga la favorite 1.115 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Din clipa in care ai trecut granita, apelurile telefonice, SMSurile si serviciile de date – roamingul - sunt operate de o retea straina, pentru ca, in mod normal, furnizorul tau de-acasa nu opereaza si in acea tara. Pentru acest serviciu, operatorul strain ii percepe anumite taxe operatorului de-acasa, iar acesta, la randul lui, ti le trece tie in factura.

Care este tariful european

Eurotariful care se aplica in prezent este in vigoare de la 30 iunie 2007, cand Uniunea Europeana a fixat limitele maxime ale preturilor percepute in cazul apelurilor date si primite cand ne aflam in strainatate. Aceste preturi maxime nu se aplica doar in cazul in care am optat pentru pachete speciale oferite de operatori.In 2009, aceste reguli au fost modificate si completate, fiind introdus un eurotarif si pentru mesajele de tip text trimise in roaming.

Roamingul de voce

Cand suni sau esti sunat din tara, utilizezi serviciul de roaming voce. De la 1 iulie 2014, eurotariful pentru un apel initiat este de 0,19 euro (fara TVA), cu taxarea la secunda dupa primele 30 de secunde, iar eurotariful pentru un apel primit este de 0,05 euro (fara TVA), cu taxarea la secunda incepand cu prima secunda.

Roamingul SMS

Cand esti in strainatate si trimiti sau primesti un SMS, utilizezi serviciul de roaming SMS. Pentru mesajele pe care le primesti, nu esti taxat. Dar cele pe care le trimiti sunt mai scumpe decat in mod obisnuit (cand esti acasa): platesti suplimentar utilizarea retelei straine si transferul SMS-ului catre reteaua de-acasa. Eurotariful pentru un SMS trimis este de 0,06 euro (fara TVA).

Roamingul de date

Il folosesti de fiecare data cand intri pe internet, fie folosind telefonul, fie conectand laptopul la internet, printr-un card de date; cand iti citesti e-mail-urile sau le trimiti. Cat de mult vei plati pentru aceste operatiuni depinde de volumul de date pe care il transmiti sau primesti. Acest volum se masoara fie in kilobiti (KB), fie in megabiti (MB).

De exemplu: un e-mail are in mod normal intre 1 si 50 KB; o pagina de ziar online poate avea 100 KB sau mai mult. Pentru a descarca o melodie, trebuie sa transferi intre 2 si 5 MB de date. Pretul facturat de operatorul de-acasa va include si taxele impuse de operatorul retelei straine. Ca sa iti poti face calculele: eurotariful pentru 1 MB este de 0,20 euro (fara TVA) cu taxarea pentru fiecare KB.

Esti avertizat daca intreci masura

Daca ai tendinta sa folosesti in exces aceste servicii, normele europene te apara… de tine insuti, printr-un mecanism pus in practica de la 1 iulie 2010: daca valoarea facturata ajunge la o anumita limita, specificata de catre tine, primesti un avertisment. Apoi conexiunea mobila la internet este oprita. Daca nu ai specificat o limita, esti deconectat de la internet cand factura ajunge la 50 de euro.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.