Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Oala arsa
1.038 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Testul scobitorii
455 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci curent electric din apa
2.695 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frunza de dafin
1.330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum scoti un om dintr-o masina in flacari
702 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SCHIMBAM UN BEC CORECT
209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce se strica aparatura electrocasnica ?
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne lasam de fumat
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  8 sfaturi practice ca sa-ti faci RACOARE in casa
540 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum cureti grilajul aragazului fara efort
1.830 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Variatiile de tensiune ti-au ars electrocasnicele?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.05.2015  Adauga la favorite 709 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mii de romani se plang, anual, ca variatiile de tensiune electrica le “prajesc" electrocasnicele. La revenirea tensiunii, laptopurile, televizoarele, frigiderele sau centralele electrice sunt obiectele care sunt afectate.

Procedura de despagubire este una anevoioasa si de durata. Cei mai multi dintre pagubiti se descurajeaza si baga adanc mana in buzunar fie pentru a-si repara obiectele “prajite", fie pentru a-si cumpara altele noi.

Anunta defectiunea in trei zile

In primul rand, pagubitul trebuie sa anunte in scris compania in termen de maxim trei zile de la producerea socului de tensiune, furnizorul avand obligatia sa verifice daca sesizarea este sau nu intemeiata.

In cazul in care reclamatia se confirma, clientul poate duce aparatura la reparat. Consumatorul trebuie sa prezinte furnizorului chitantele prin care sa dovedeasca faptul ca reparatiile la receptoarele electrocasnice deteriorate au fost facute de o unitate autorizata sa presteze astfel de reparatii.

Despagubirea, pe baza chitantelor

Chitantele trebuie prezentate furnizorului in termen de 60 de zile de la aparitia socului de tensiune care a produs deteriorarea si, pe baza lor, se va achita contravaloarea reparatiilor. O alta clauza impusa de companiile de electricitate se refera la detinerea de catre pagubit a unei chitante prin care dovedeste dreptul de proprietate asupra aparatului stricat.

Dupa ce este formulata cererea de despagubire, furnizorul verifica - trimitandu-si propriii constatatori - si daca receptoarele defecte sunt omologate si au fost alimentate corect cu energie electrica, in conformitate cu prescriptiile tehnice in vigoare.

In cazul in care pagubitul a urmat pasii corecti, iar compania de electricitate a recunoscut paguba din vina sa, dar nu a despagubit clientul, atunci ultima solutie este actionarea in judecata. Desi, in cele mai multe cazuri, clientul castiga, procesul este de durata.

Cum sa-ti protejezi aparatura din casa de astfel de incidente

Electronistii ne sfatuiesc sa ne ferim aparatura din locuinte cu ajutorul prelungitoarelor cu protectie, care preiau diferentele de tensiune din retea. In plus, aparatele trebuie scoase din priza cand plecam de acasa.

Televizoarele sunt cel mai des afectate. Spre exemplu, acel LED de la televizorul care sta in stand-by anunta ca obiectul e alimentat. Pentru a-l feri de orice avarie de retea, scoate-l din priza. O alta solutie e achizitionarea unui stabilizator de tensiune.

Acesta e un dispozitiv electric ce mentine valori constante ale tensiunii electrice pe un element de circuit. Poate avea componente electronice sau electromecanice. Stabilizatorul de tensiune ideal e un circuit ce asigura la iesire o tensiune independenta de tensiunea de intrare. Costa intre 100 si 800 de lei.


Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/variatii-tensiune-ars-electrocasnice-despagubiri-furnizori-de-electricitate-534904.html#ixzz3ZoFoKXOz


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.