Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  India partea I
1.532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa obtii tot ce vrei prin puterea gandului
583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Invata sa calculezi vibratia numelui primit la botez
260 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nevoile ascunse din spatele mancatului necontrolat
550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cat de mare este puterea autosugestiei
444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce nu va spun despre viata in India- Partea 1
77 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pasarea lira
950 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O calatorie la inceputul timpului
150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum recunoastem oamenii toxici
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ruine antice care sfideaza istoria curenta
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Invata cum sa meditezi

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 21.04.2015  Adauga la favorite 1.341 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca apare vreun gand, lasati gandul deoparte, respirati adanc si doar fiti prezenti este numai pentru voi. Noi suntem o mica particica a intregii Creatii. Cautam fiecare sa avem o sanatate buna, pace, cunoastere si prosperitate, armonie, si mai presus de toate o viata fericita in toate timpurile si in toate situatiile. Fiecare persoana se straduieste din greu sa atinga aceasta stare. Dar poate fi aceasta stare atinsa intr-adevar? Da, poate fi atinsa.

Toate acestea sunt posibile prin intelegerea Energiei Cosmice si a cunoasterii Sinelui.

Acum, sa cunoastem energia Cosmica. energia cosmica exista peste tot in Cosmos este legatura intre galaxii, planete, oameni si molecule este spatiul dintre fiecare si TOT, este legatura care tine intregul Cosmos in ordine. energia cosmica este forta vietii. energia cosmica este esentiala pentru a mentine ordinea vietii noastre si pentru expansiunea constiintei noastre. energia cosmica este baza tuturor actiunilor si functiilor noastre. Noi primim o oarecare cantitate de energie cosmica in somnul profund si in linistea totala. Noi folosim aceasta energie pentru toate activitatile noastre zilnice ale mintii noastre: pentru a vedea a vorbi, a auzi, a gandi, si pentru toate actiunile corpului nostru. Aceasta energie limitata obtinuta in somn nu este suficienta pentru toate aceste activitati de aceea ne simtim epuizati obositi si incordati. Aceasta stare duce la stres fizic si mental si la tot felul de boli. Singurul mod prin care putem sa trecem de toate astea este sa obtinem cat mai multa energie cosmica. energia cosmica este esentiala pentru mentinerea ordinii vietii noastre si pentru a duce o viata sanatoasa si fericita pentru a fi implicati total in toate situatiile in care ne aflam pentru a obtine cunoastere si in final, pentru a ne extinde Constiinta.

Putem obtine energie cosmica din abundenta numai prin MEDITATIE. Somnul este meditatie inconstienta. Meditatia este somn constient. In somn, obtinem o energie limitata. In meditatie obtinem energie din abundenta. Aceasta energie sporeste puterea corpului nostru a mintii si a intelectului, deschide calea celui de-al saselea simt si dincolo de el... Cu aceasta energie amplificata prin meditatie vom fi relaxati, sanatosi si fericiti. De asemenea, ne ajuta sa atingem performante marite pe taramul fizic. Meditatia nu este altceva decat o calatorie a constiintei spre Sine. In meditatie, calatorim constient de la corp la minte si de la minte la intelect.

Pentru a medita, mai intai trebuie sa oprim toate functiile corpului si mintii: miscarile corpului, vazul, vorbirea si gandirea.

Acum, sa invatam sa meditam. Pentru meditatie, primul lucru important este pozitia. Puteti sta in orice pozitie, dar pozitia trebuie sa fie foarte confortabila si stabila. Putem medita fie pe jos, fie pe scaun, putem medita in orice loc, oriunde ne simtim confortabil. Stati confortabil, incrucisati picioarele si impreunati degetele mainilor. Acum, inchideti ochii. Opriti flecareala interioara sau exterioara. Nu recitati nici un fel de mantre, doar relaxati-va total, doar atat. Cand incrucisam picioarele si degetele de la maini se formeaza circuitul energetic care ne da mai multa stabilitate. ochii sunt portile mintii asa ca ochii trebuie sa fie inchisi. Recitarea de mantre sau flecareala, interna sau externa sunt activitati ale mintii, deci trebuie oprite si ele. Cand corpul se relaxeaza, Constiinta se muta catre urmatoarea zona, minte si intelect. Mintea nu este altceva decat un manunchi de ganduri. Sunt numeroase ganduri care apar mereu in minte. Atunci cand sunt ganduri in minte putem avea o multime de intrebari stiute sau nestiute. Pentru a transcede mintea si intelectul trebuie sa ne observam respiratia.

Observatia este natura Sinelui asa incat, trebuie sa fim martorii respiratiei noastre. Nu respirati constient. Nu inspirati si expirati in mod voit. Lasati inspiratia si expiratia sa se intample de la Sine. Doar observati respiratia normala.

Aceasta e cheia principala. Aceasta e calea.

Nu urmariti gandurile care vin, nu va agatati de cereri, intrebari sau ganduri. Lasati gandurile la o parte, reveniti la respiratie, observati respiratia normala, fiti cu respiratia voastra, apoi densitatea gandurilor se reduce incet. respiratia devine mai usoara si mai scurta, in final respiratia ajunge la intensitatea minima si se stabileste ca o scanteie intre sprancene. In aceasta stare, e ca si cum nu am avea respiratie si nici ganduri. Vom fi total lipsiti de ganduri. Aceasta stare se numeste "starea Nirmal" sau "Starea fara ganduri".

Aceasta este starea meditativa. In aceasta stare, vom fi inundati de energie cosmica.

Cu cat omul mediteaza mai mult cu atat mai multa energie cosmica va primi corpul eteric. corpul energetic formeaza mai mult de 72.000 de "nadis-uri" sau tuburi energetice care se raspandesc pe suprafata intregului corp. Toate aceste tuburi energetice incep din regiunea crestetului. Aceasta regiune este numita "brahmarandra". Nadis-urile se raspandesc in tot corpul ca radacinile si lastarii unei plante. Pe corpul Energetic se bazeaza proiectul vietii noastre. Acest corp energetic este sursa principala a actiunilor si chiar a existentei noastre.

corpul nostru energetic primeste energie cosmica in somnul profund si in meditatie.

Noi folosim aceasta energie pentru activitatile corpului si a mintii noastre cum ar fi: vazul, vorbirea, auzul, gandirea si toate activitatile noastre fizice. Toate aceste functii se bazeaza in totalitate pe aportul de energie cosmica. Influxul de energie cosmica depinde pur si simplu de gandurile noastre. Cand avem ganduri, influxul de energie cosmica este blocat. Cu alte cuvinte, gandurile noastre impiedica influxul energiei cosmice. Cand influxul de energie cosmica este mai mic, energia din tuburile energetice scade. Aceasta golire a lor cauzeaza blocaje eterice in corpul eteric. Aceste blocaje eterice duc pe rand la anumite boli ale corpului fizic.

Cu alte cuvinte, la radacina cauzelor tuturor bolilor sta lipsa de energie din corpul eteric.

In meditatie obtinem energie cosmica din abundenta care curge prin toate tuburile energetice ale corpului nostru. Cand energia cosmica circula prin tuburile energetice, datorita curgerii intense, ea curata blocajele eterice. Cand blocajele eterice sunt curatate ne vindecam de orice boala. Cand energia incepe sa curga prin "brahmarandra" simtim un fel de greutate in crestetul capului sau greutate in intregul organism. Cand energia curata tuburile energetice intr-o anumita regiune putem simti o senzatie de mancarime sau durere in acea regiune. Cateodata experimentam durere in diferite regiuni ale corpului fizic. Pentru acest tip de dureri, nu e nevoie sa luam medicamente. Toate aceste dureri vor trece meditand. Mai mult, prin aportul crescut de energie cosmica, prin meditatie, ne putem vindeca de toate bolile fizice sau mentale.

Acum, sa repetam ce am inteles pana acum.

Meditatia este o calatorie spre Sine pentru care trebuie sa transcedem corpul si mintea. Prin alegerea unei pozitii confortabile, corpul nostru se relaxeaza si asta faciliteaza transcederea constiintei corporale.

Prin observarea respiratiei normale transcedem mintea.

Cand transcedem corpul si mintea energia cosmica se revarsa.

energia cosmica vindeca toate bolile corpului asa incat, putem fi sanatosi si fara medicamente.

Mult mai multa energie cosmica ne elibereaza de tensiunea si stresul mintii.

Pe masura ce practicam mai mult meditatia mintea devine calma, si are mai mult spatiu, aceasta duce la o putere mai mare de memorare.

Mai multa meditatie ne conduce spre capacitati superioare de intelegere.

Apoi, duce la relatii interpersonale bune.

Meditatia imbunatateste fericirea vietii de familie.

mintea va fi linistita.

Meditatia ne face sanatosi si fericiti.

Meditatia ne ajuta sa gasim raspunsuri la toate intrebarile.

Pentru a obtine toate astea, si chiar mai mult meditatia ar trebui practicata in fiecare zi.

Meditatia poate fi practicata in orice loc.

Meditatia poate fi practicata la orice ora chiar si in timpul unei calatorii intr-o sedinta.

timpul de meditatie ar trebui sa fie egal cu varsta de exemplu, o persoana de 32 de ani ar trebui sa mediteze cel putin 30 de minute intr-o sedinta. Pentru a medita, nu este nevoie sa abandonati viata de familie. Fiecare Om ar trebui sa mediteze. copiii sunt cei mai buni meditatori, ei pot incepe sa mediteze de la varsta de 5 ani. Pentru a medita, nu este nevoie sa cautati vreun guru sau vreun Maestru fizic. guru, Maestrul, sunt in interior.

respiratia va este guru. respiratia va este Maestru. Meditatia este pentru oricine. Meditatia este calatoria constiintei spre Sine. Pentru a medita, trebuie sa transcedem corpul si mintea. Cand transcedem corpul si mintea descoperim Sinele. Apoi, primim energie cosmica din abundenta. Prin mai multa meditatie, se extinde cunoasterea de Sine.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.