Piata chiriilor este foarte competitiva, mai ales in timpul crizei. Chiriasii isi permit, acum, sa aiba mai multe pretentii, deoarece preturile au scazut.
Prin urmare, daca vreti sa gasiti chiriasi de incredere, trebuie sa faceti un efort in plus. Inainte de a prezenta locuinta, aveti grija sa faceti curat, eventual sa varuiti, si sa va asigurati ca toate aparatele electrocasnice functioneaza in conditii optime. Pentru a putea cere o chirie mai mare, trebuie sa oferiti si ceva in plus: eventual televizor LCD, masina de spalat, aer conditionat etc.
Daca vreti sa inchiriati o camera din propria locuinta, este de preferat ca aceasta sa fie oarecum separata de cele in care stati dumneavoastra, pentru a nu va deranja reciproc.
Odata ce ati pus la punct toate aceste lucruri, nu uitati sa le mentionati in anuntul de inchiriere, pe care trebuie sa-l postati pe site-urile cunoscute sau sa-l publicati in ziare de larga circulatie din orasul in care locuiti.
Stabiliti un pret competitiv
Inainte de a stabili chiria, aflati care sunt preturile in zona respectiva, pentru locuinte similare ca numar de camere si dotari. Oricine isi doreste o chirie cat mai mica, pentru o locuinta cat mai buna, asa ca este de preferat sa nu stabiliti un pret peste media pietei, dar nici unul cu mult sub, ceea ce ar putea da impresia ca locuinta nu se ridica la standardele normale.
Aveti grija la chiriasi
Inainte de a alege o un chirias, nu strica sa va informati putin. Nu uitati ca trebuie sa va bazati pe aceasta persoana sa va plateasca la timp chiria si ca nu va strica locuinta. De asemenea, daca urmeaza sa inchiriati o camera din propria casa, intrebati chiriasul despre obiceiurile sale, pentru a nu avea surprize neplacute.
Odata ce v-ati hotarat, cereti un depozit in avans si stabiliti un data pentru plata chiriei in fiecare luna.