Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Jurnalul lui "S" (Korea 2004) Comedie,Romantic
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de orly
 
  Jurnalul (SUA 2004) Drama romantica
449 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Jurnalul (SUA 2004) Drama,Romantic
754 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Semnul dezlantuirii (SUA 2004) / Subtit RO
4.841 vizite - 0 comentarii
adaugat de Gigi
 
  Du-ma acasa (SUA 2004) Drama
798 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Guiana 1838 (SUA 2004) Drama,Istorie
1.469 vizite - 0 comentarii
adaugat de kafka
 
  Noiembrie (SUA 2004) Drama,Mister
1.611 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Jurnalul unui scandal (SUA 2007) Drama
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingeri de otel (SUA 2004 ) Drama
2.349 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ispita (SUA 2004) Drama cu Julia Roberts
1.404 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Jurnalul (SUA 2004) Drama

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.03.2015  Adauga la favorite 1.318 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 8.
   
 
The Notebook (2004)

Nota IMDB: 8.0

Regia:Nick Cassavetes
Cu:Ryan Gosling, Rachel McAdams
Gen film:Drama,Romantic,Dragoste

Filmul spune o poveste de dragoste si toate luptele pe are cei doi protagonisti le du pentru a-si indeplini visul de a fi impreuna. Tehnica de prezentarea a firului povestii este cel al povestirii in rama. Filmul de debuteaza cu prezentarea personajului principal masculin intr-un azil de batani.

Se aproprie de o doamna , care aflam mai tarziu ca este sotia lui, dar sufera de o boala care o face sa-si piarda memoria. El se afla acolo de cand acesta s-a imbolnavit.

Relatia cu ea o incepe ca si cum s-ar cunoaste si o cucereste pentru a doua oara citindu-i propriile amintiri. A doua poveste (povestea in rama) incepe descoperirea de catre Allie a povestii de dragoste pe care a trait-o in tinerete alaturi de Noah.

Este intrigant pentru ea de ce cartea pe care Noah o citeste este scrisa cu mana si nu este tiparita, ca orice carte obisnuita. Acesta motiveaza ca a apartinut unei persoane foarte dragi si ca acum doreste sa impartaseasca bucuria de a o reciti cu ea.

Realiatia dintre cei doi se aproprie si Allie are momente de luciditate si isi aduce aminte de toate clipele petrecute langa iubitul ei. In momentele de luciditate ii spune sotului ei sa aiba grija de familia care au format-o si ca ii pare de situatia actuala. Povestea din rama este axata pe lupta lor de a ramane impreuna, cand parintii ei erau cu totul impotriva.

In tinerete, s-au intalnit intr-o vara intr-un orasel mic unde tatal lui Allie a fost detasat sa supervizeze o fabrica. Acestia s-au cunoscut din intamplare, iar Allie era pentru Noah ceva imposibil de atins.

Acest lucru i-a unit si mai tare pentru ca ceea ce iti este interzis te atrage. Timpul a trecut si Noah ii arata lui Allie un loc special: o casa. Ii spune ca visul sau este acela de a o reconstrui pentru ca mai tarziu sa poata locui impreuna.Vara trece si si Allie pleaca fara sa apuce sa isi ia ramas bun de la Noah. Dupa putin timp el se inroleaza in armata si pleca. Intre timp la insistentele parintilor se logodeste cu alt baiat. Renunta la el pentru ca in ziua nuntii vede o fotografie cu Noah in ziar, cum incerca sa vanda casa pe care a facut-o cu banii de la casa parintilor si din imprrumutul de la banca .Ea revine la el si traieste trei zile de poveste dar parintii ei vin dupa ea.

In acel moment se decide sa-si inceapa viata impreuna.Privind filmul cu ochi critic pot spune ca este in genul de poveste cinderella story, pentru ca are un final fericit in sensul ca cei doi raman inpreuna.

Actiunea se desfasoara pe momentele subiectului, atat in povestea cadru cat si in povestea din rama.Acesta tehnica de prezentarea a povestii este cea care atrage pentru ca intriga este expusa chiar la inceputul filmului. Povestea este una fictionala, dar poate fi si adevarata pentru ca reprezinta de fapt incercarile vietii pentru implinirea dragostei.

Prin tehnica folosita atrage publicul si prezinta intr-un mod original povestea. Inclusiv mesajul transmis este unul original si in acelasi timp cunoscut de generatii: lupta pentru dragoste ( transmisa din tata-n fiu) si sacrificiile pentru infaptuirea dragostei ( original).

Fiind vorba de un film se poate observa o evolutie a personajelor. De la primul contact cu ele se vede maturizarea transformarea in functie de actiunile lor in raport cu ele insasi si cu celelalte personaje Actiunea filmului atrage si prin continuitatea ei, chiar daca tehnica de povestire este in rama. “ Daca nu se intampla nimic nu exista poveste" este o fraza ce sta la baza filmului pentru ca actiunea urmarita pe micul ecran creeaza diferite reactii si senzatii in functie de perceptiile fiecaruia.

Este un film bun, pentru ca spune o poveste general valabila, pentru ca reinventeaza mitul iubirii si al luptei pentru realizarea ei prin caracteristicile personajelor si prin modalitatea de expunere a povestii.

Distributie:

Tim Ivey ...
Rower
Gena Rowlands ...
Allie Calhoun
Starletta DuPois ...
Nurse Esther
James Garner .
Duke
Anthony-Michael Q. Thomas ...
Nurse Keith
Ed Grady ..
Harry
Renee Amber ...
Nurse at Counter
Jennifer Echols ...
Nurse Selma
Geoffrey Knight ...
Barker
Kevin Connolly ...
Fin
Ryan Gosling ...
Noah
Heather Wahlquist ..
Sara Tuffington
Rachel McAdams ...
Allie
Andrew Schaff ...
Matthew Jamison III
Matt Shelly ...
Seabrook Boy


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.