Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  ISTORIA PARFUMULUI ITALIAN
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Venetia, orasul misterelor - Legende - Palatul Dogilor -
266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Venetia-Italia
1.233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucian Pintilie
1.337 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul – Imperiul pierdut
1.298 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cassanova-arta seductiei
296 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casanova-arta seductiei
287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul – Imperiul pierdut-Cerul coborat pe pamant
1.302 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bizantul – Imperiul pierdut-Construirea unui vis
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea I -Construirea unui vis
662 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria "Carnavalului de la Venetia "

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.02.2015  Adauga la favorite 593 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Din cele mai vechi vremuri, Carnavalul venetian a fost o sarbatoare magica ce s-a raspandit asupra intregului oras. Cel mai vechi document, ce face referire la acest carnaval, dateaza din 2 mai 1268. Inca de atunci venetienii isi faceau singuri mastile si costumele pe care le purtau la parada si la petreceri, iar identitatea, sexul si statutul social pur si simplu nu mai existau. Astfel, Carnavalul venetian a debutat in secolul al XI-lea, dar traditia purtarii mastilor si a costumelor s-a stabilizat abia in 1436. Momentele de varf, cele mai asteptate si apreciate de catre turisti sunt festivitatile de deschidere si cele de inchidere ale festivalului.

Atmosfera de petrecere este prezenta la tot pasul: printi si printese, soldati medievali, bufoni, trubaduri si artisti de circ vor invada la propriu pietele venetiene si celebra piata San Marco din centrul orasului.

In urma cu sute de ani, mastile erau folosite de persoane de vaza, localnici sau turisti care soseau incognito la Venetia pentru a petrece fara a fi recunoscuti. Traditia s-a pastrat, iar cu timpul, carnavalul a devenit cunoscut in toata lumea. Si de ani buni, turistii romani se bucura alaturi de cei straini de atmosfera de carnaval de la Venetia. Cea mai obisnuita deghizare este BAUTA, o masca alba cu un nas incovoiat, asortata cu o pelerina neagra si un tricorn, adica o palarie cu trei colturi. Procesiunea readuce pe strazi atmosfera din Venetia.

Vechi de aproape 1000 de ani, acest eveniment dedicat culorilor, mastilor si basmelor reprezinta unul dintre cele mai fascinante momente turistice ale fiecarui an. Pe buna dreptate se spune ca nu ai vazut cu adevarat Venetia daca nu ai vizitat-o in timpul Carnavalului.

Asa cum originile Venetiei nu sunt foarte bine cunoscute, nici vechimea Carnavalului nu este extrem de clara.
Interesant este ca primele referiri asupra acestui Carnaval sunt de fapt interdictii - ceea ce spune multe despre libertinajul si exotismul sexual al acelei epoci.
Prima atestare a acestei festivitati dateaza din anul 1268 si este reprezentata de o lege care interzice participantilor sa practice jocul “oualelor". Nu se stie nici in prezent in ce consta un astfel de joc.
Cert este ca in februarie 1458 a fost dat un decret care interzicea barbatilor sa se costumeze in femei in timpul sarbatorii. Astfel de acte, care condamnau sau incercau sa infraneze comportamentul de o moralitate “indoilenica" a participantilor la Carnaval au fost promulgate in toata perioada medievala.
Carnavalul venetian, extrem de misterios, fascinant si colorat, reprezenta intial o sarbatoare care avea rolul de a marca trecerea de la iarna la primavara. Cu aceasta ocazie, fiecare locuitor al Venetiei, indiferent de statutul sau social, purta o masca care il facea egal cu absolut orice alt participant.

Devenise un lucru obisnuit ca nobilii din alte regiuni sa vina sa-si consume escapadele amoroase sub protectia anonimatului in acest oras plutitor.

Romantismul greu al Venetiei, atmosfera incarcata de povesti si legende, personajele de basm, coloratura stridenta, discreta sau ametitoare mai poate fi simtita si astazi in timpul Carnavalui.

Carnavalul de la Venetia este cel mai mare si cel mai important festival venetian. Este un amestec foarte apreciat de traditie, distractie, istorie si buna-dispozitie intr-un oras unic cu adevarat, un festival care atrage an de an zeci de mii de turisti din toate colturile lumii.

carnavalul din venetia Carnavalul de la Venetia are o traditie foarte veche. Este festivalul care celebreaza trecerea de la iarna la primavara, o perioada in care totul pare realizabil si perfect posibil, inclusiv iluzia ca cei mai saraci oameni pot deveni cei mai puternici purtand pe fata masti.

An de an Carnavalul de la Venetia are un program foarte bogat si distractiv pentru participantii de toate varstele, de la concursul pentru cea mai frumoasa masca a unui copil ce are loc in piata San Marco pana la concerte de muzica clasica, parade cu diverse tematici sau spectacole de teatru.

De obicei in ultima saptamana a Carnavalului din Venetia au loc parade ale unor care alegorice pe apa in orase din apropierea Venetiei cum ar fi Mestre sau Treviso. Cea mai frumoasa parte a Carnavalului insa este participarea miilor de oameni de pe strazi care macar o data pot fi toti egali intr-un amalgam de diversitate si creativitate.

Majoritatea spectacolelor, concertelor din oras sunt gratuite, insa balurile mascate sunt in general private. Pentru a participa la aceste petreceri puteti inchiria costume de la magazine speciale, dar puteti la fel de bine sa va concepeti propriile costume si masti, prin care sa-i impresionati pe ceilalti participanti la petreceri.

Mastile sunt motivul central al carnavalului. Aurii, argintii, rotunde, ovale, imbracate cu matasuri, pene, strasuri, pietre pretioase, dantele, turbane, broderii cu fire aurite, mastile sunt unice. Mastile vorbesc prin gesturi si miscari. Bucuria, tristetea ori curiozitatea lor o desprinzi din pozitia bratelor si a corpului. Ochii nu pot fi intrezariti decat foarte rar; la fel si buzele. Costumul tipic venetian se numeste "bauta".

Compus dintr-un voal negru, un tricorn de aceeasi culoare si o masca alba, acesta se continua cu o mantie neagra si larga ce cobora din cap pana la genunchi. Masca, numita "larva" sau "volto", are buza superioara mai mare si nasul mai mic pentru a modifica timbrul vocii si a-l face pe purtator de nerecunoscut.

In fiecare an, este aleasa o tema principala a intregii manifestari, ce va fi urmarita cu atentie si dezvoltata in toate momentele Carnavalului: de la cele cu un nivel cultural ridicat (vernisaje de expozitii de pictura si sculptura, spectacole de teatru in aer liber sau traditionale) pana la cele cu tenta populara, menite sa atraga cat mai multi turisti.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.