Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Igiena orala la caine si pisica
297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi in curatarea si intretinerea tapiteriei
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pinul
1.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 utilizari nestiute ale cojii de banana |
445 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Troscotul
1.167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paducelul
1.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coaja castravetelui
846 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ALOE VERA
549 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uleiul de canepa – UN medicament
280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 plante care atrag iubire, bunastare si bogatie in casa
388 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Plamanarica vindeca afectiunile pulmonare

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.01.2015  Adauga la favorite 853 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Plamanarica, o planta ierboasa de circa 30 de centimetri inaltime, numita si cuscrisor, mierea-ursului sau sudoare, este recomandata in afectiunile pulmonare.

Planta creste la ses, in locurile umede si umbroase, in cranguri, dar si in zonele muntoase. Florile de plamanarica sunt colorate in rosu, imediat ce se deschid, ca pe masura ce se trec sa devina violet si, in final, albastre.

Frunzele contin tanin, saponine, saruri de potasiu si magneziu, acid salicilic, mucilagii, caroten, vitamina C, saruri minerale bogate in magneziu. Datorita acestei compozitii chimice complexe, frunzele de plamanarica sunt extrem de utile in tratarea bolilor respiratorii, deoarece usureaza expectoratia, calmeaza tusea si vindeca raguseala.

Infuzia de plamanarica se face turnand 200 de ml de apa clocotita peste o lingura de frunze maruntite. Se acopera vasul si se lasa la infuzat timp de zece minute, dupa care se strecoara. Se beau doua-trei cani de ceai pe zi, dupa mesele principale. Infuzia de plamanarica se recomanda in gripa si raceala.

Tuberculoza se trateaza prin cure lungi, in timp, cu decoct de plamanarica. O lingura de planta maruntita se fierbe timp de cinci minute in 250 ml de apa, dupa care se strecoara. Se beau trei cani pe zi.

Pentru inflamatiile gatului, raguseala si laringita, se recomanda gargara cu infuzie ori decoct. Datorita caracterului sau cicatrizant, crapaturile sanilor, exemele si ranile se trateaza foarte bine cu cataplasme ori bai locale cu infuzie de plamanarica.

Pulberea de plamanarica se obtine din planta bine uscata si macinata. Se aplica in strat subtire pe pe suprafetele bolnave: fisuri, placi, eczeme.

Nu numai ca vindeca bolile plamanilor, dar, consumata regulat, plamanarica remineralizeaza sistemul osos, ajuta la intarirea sistemului imunitar, este antimicrobiana, astringenta si antiinflamatoare.

Retineti

- tratamentul naturist nu suplineste o vizita la medicul de familie sau la medicul specialist

- tratamentul naturist nu are efecte secundare si nu da dependenta

- efectele tratamantului naturist nu sunt imediate, ca in cazul unui tratament medicamentos, de aceea pacientilor li se recomanda multa rabdare

- un produs - mar, usturoi, cartof etc - trecut printr-un proces de fabricatie, nu mai este natural pentru ca nu mai are aceleasi proprietati si efecte ca atunci cand este cules, adunat din gradina sau copac

- daca nu credeti in produsele naturiste si efectele lor benefice asupra organismului uman, inutil sa apelati la tratamentele naturiste. Increderea ca va vor ajuta, ca va vor face bine inseamna 50% ajutor, vindecare


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.