Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Infectiile respiratorii la copii
1.122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum imbunatatim circulatia sangelui
1.475 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pinul
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Troscotul
1.186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Metoda de curatare a colonului la indemana tuturor
582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu mai arunca coaja de ou
576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reciclare a sticlelor partea a III-a
383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Talisman pentru bogatie si sfaturi pentru libertate!
1.254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secrete si trucuri pentru BUCATARIE
683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leusteanul
1.582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Remedii pentru bronsita

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.01.2015  Adauga la favorite 1.241 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Una dintre cele mai comune boli ale cailor aeriene, bronsita afecteaza traheea si plamanii, iar in multe cazuri este consecinta netratarii corespunzatoare si in timp util a unei simple raceli sau complicatiilor produse de virusurile gripei.

Desi poate fi cauzata de bacterii, dar si de virusuri precum: coronavirus, adenovirus sau rhinovirus, doar 10% din cazurile de bronsite necesita tratament medicamentos, iar restul pot fi tratate cu ajutorul remediilor naturiste.

Cum recunoastem bronsita de la primele semne?

“Aceasta afectiune se manifesta in prima faza sub forma unei tuse seci, care apoi evolueaza la o tuse productiva. De regula, aceasta va fi mai intensa dimineata, urmand ca pe masura ce boala progreseaza, tusea sa se manifeste pe parcursul intregii zile si in special in timpul noptii. In functie de gravitatea infectiei, bronsita poate fi acuta, atunci cand are un debut subit si o durata scurta sau poate fi cronica. In acest caz, episoadele de tuse se manifesta in mod recurent si pe o durata mai lunga, chiar de 2 luni“, explica Specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan. Alte semnale care indica instalarea acestei infectii, este durerea resimtita asemenea unei arsuri in piept, stare febrila (37-38 0C ) si greutate sau suierat in timpul respiratiei.

Cum putem trata bronsita in mod natural?

Ceaiul de lumanarica - un remediu cu traditie pentru afectiunile respiratorii, ceaiul de lumanarica este un ingredient comun folosit in prepararea siropurilor expectorante. Acesta contine un grup de substante denumite saponine, care ajuta la fludizarea si eliminarea secretiilor acumulate in urma infectiilor bronhice. Totodata, aceasta planta are si proprietati antiinflamatore si emoliente care calmeaza muscoasele. Sunt recomandate 3 cani de ceai pe zi, obtinut in urma unei infuzii de 10 minute.

Uleiul de eucalipt – “Unul dintre cele mai frecvent utilizate terapii in tratarea bolilor respiratorii, bronsitelor, tusei convulsive, pleureziei, dar si pentru cazurile de gripa, raceala sau sinuzita. Frunzele de eucalipt sunt o sursa benefica de antioxidanti naturali care ajuta la prevenirea infectiilor, iar uleiul de eucalipt stimuleaza decongestionarea nazala, combate infectiile prin efectele antiseptice, bactericide, antifungice, antivirale, domoleste febra datorita actiunii antifebrile si sudorifice si nu in ultimul rand ajuta la vindecarea tusei specifice bronsitei prin rolul expectorant, astringent si emolient“, explica Specialistul Ropharma, Dr. Imunolog Tania Bejan. Mai mult decat atat, acesta are efecte de tonifiere asupra corpului in cazuri de epuizare, oboseala cronica, migrene, dureri de cap sau astenie.

Uleiul de pin – Datorita substantelor cu proprietati antibacteriene pe care le contine, uleiul de pin este adesea recomandat in tratarea problemelor respiratorii, a tusei, a faringitei si bronsitei. Acesta este un puternic expectorant ce stimuleaza eliminarea secretiilor depuse la nivelul tractului respirator si ajuta la eliberarea sinusurilor.

Lemnul dulce – preparatele obtinute din aceasta planta au un efect emolient si antiinflamator, ceea ce-l recomanda ca un remediu rapid si la indemana in cazul infectiilor respiratorii, in special cele in care se manifesta si tusea. Lemnul dulce are o actiune localizata, utila in cazurile de bronsita. Astfel, ajuta fluidificarea secretiilor traheo-bronsice si faringiene, dislocarea si eliminarea mucusului blocat in piept, usurand astfel expectoratia.

Combinand actiunea naturala a uleiului de eucalipt cu radacina de lemn dulce si mentol, siropul de tuse Septusin reprezinta solutia naturista pentru tratamentul tusei datorita actiunii benefice in: afectiuni ale cailor respiratorii precum bronsite, faringite, laringite, sinuzite, astmul bronsic sau pneumonii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.