Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cat te costa termoizolarea casei?
593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trucuri pentru a lua Bacul; 12 sfaturi utile
475 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa memorezi mai simplu si rapid
1.168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Infiintarea unei societati comerciale in Ungaria
1.864 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul pas - atunci cand vrei o casa
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM SA ITI IEI PERMISUL - PROBA PRACTICA
614 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa aratam cat mai bine
1.594 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul pas - atunci cand vrei o casa
650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  OUA DE PASTE COLORATE CU SERVETELE
771 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa cureti vasul de toaleta in 3 minute !
1.254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cat costa examenul Cambridge.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.01.2015  Adauga la favorite 1.054 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tot ce trebuie sa stii despre cele mai importante examene de limba engleza: Cambridge, IELTS si TOEFL

Cat costa examenul Cambridge. Un atestat Cambridge de limba engleza are valabilitate nelimitata, in timp ce IELTS sau TOEFL sunt valabile pentru numai doi ani de zile. IELTS este atestatul de limba preferat de companii si universitati din toata lumea fiindca valabilitatea este limitata, deci cunostintele atestate in urma examenului nu au avut cand sa fie uitate.
Desi examenele Cambridge English Advanced (CAE) si Cambridge English Proficiency (CPE) sunt cele mai cautate de elevii romani, profesorii atrag atentia ca universitatile straine, in special cele din Marea Britanie, prefera examenele IELTS (International English Language Testing System). De aceeasi parere este profesorul Simon Parker.
Parker este stabilit de peste 10 ani in Romania, unde a venit ca profesor la Colegiul National Bilingv "George Cosbuc" din Capitala, liceu care angajeaza profesori straini din tarile anglo-saxone, si acum pregateste elevi romani pentru admiterea la universitatile britanice de top precum Cambridge si Oxford.
"IELTS este, fara indoiala, examenul preferat de universitatile britanice fiindca este mai detaliat in ceea ce priveste acordarea notelor si este valabil pentru numai doi ani, deci cunostintele atestate nu au avut cand sa fie uitate. In plus, comisiile de admitere prefera sa aiba un sistem cat mai limpede de evaluare a cunostintelor de limba engleza, in loc sa stea sa compare un CAE cu un IELTS. De aceea, de cativa ani incoace, universitatile prefera din ce in ce mai mult IELTS fiindca profesorii sunt mai familiari cu acestea, desi ei recunosc ca examenele Cambridge sunt mai grele", a explicat Parker
"In ceea ce priveste TOEFL, anul trecut a avut loc un incident la un centru de testare din Marea Britanie, unde un candidat a fost prins copiind. Rezultatul a fost ca acum, universitatile privesc examenul TOEFL cu reticenta, nu mai au o incredere la fel de mare in el fiindca s-a dovedit ca organizatorii nu au avut grija ca acesta sa nu fie fraudat. Imaginea TOEFL este afectata in Marea Britanie in momentul de fata, insa daca vrei sa studiezi in Statele Unite, Australia sau Noua Zeelanda, TOEFL este examenul de engleza pe care trebuie sa il dai", a explicat pentru "Adevarul" profesorul britanic.
Cat costa examenul Cambridge. Tot ce trebuie sa stii despre examenele Cambridge
Certificatele de competente lingvistice Cambridge sunt mai specializate decat IELTS si mai grele, spun profesorii. Spre exemplu, exista examen de limba engleza juridica si financiara care testeaza vocabularul specific acestor domenii sau examen de engleza pentru afaceri.
Insa, cele mai populare examene Cambridge sunt CAE si CPE, din cadrul examenelor generale, care pot inlocui proba de competente lingvistice intr-o limba straina de la Bac.
Cambridge English: Advanced este cunoscut si sub denumirea Cambridge Advanced Certificate in English (CAE). Acest certificat de engleza generala demonstreaza un nivel de engleza la standardul cerut pentru a studia sau profesa in limba engleza, potrivit British Council. Inscrierea la CAE costa 620 de lei.
Care este formatul examenului CAE
Examenul are patru probe. Candidatii sustin probele de Citire - intelegere a textului (Reading) si Utilizare a limbii engleze (Use of English), Scriere (Writing) si Ascultare (Listening) in aceeasi zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate sustine in aceeasi zi sau intr-o alta zi. Aceasta proba se sustine in perechi de cate doi candidati, cu doi examinatori.
Cambridge English: Proficiency este cunoscut si sub denumirea Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE). Acest certificat demonstreaza ca stapanesti perfect engleza si o poti folosi fluent in orice context academic, profesional sau in cercetare. Este cel mai ridicat nivel de examen Cambridge English si este considerat a fi cel mai greu examen de limba engleza. Inscrierea la CPE costa 670 de lei.
Care este formatul examenului CPE
Examenul are patru probe. Candidatii sustin proba de Citire - intelegere a textului si folosire a limbii (Reading and Use of English), Scriere (Writing) si Ascultare (Listening) in aceeasi zi. Proba de Vorbire (Speaking) se poate sustine in aceeasi zi sau intr-o alta zi. Aceasta proba se sustine in perechi de 2 candidati, cu 2 examinatori.
Schimbari la examenele Cambridge in 2015
Din ianuarie 2015 Cambridge examinations va folosi o noua modalitate de comunicare a rezultatelor de la examene, pentru a oferi mai multe detalii despre punctarea aptitudinilor.
Este vorba de Cambridge English Scale, un set de punctaje folosite pentru transmiterea rezultatelor la examenele Cambridge English. permite o raportare mai detaliata si mai directa a rezultatelor de la examene si vine in sprijinul tuturor celor implicati, respectiv candidati, profesori, universitati si oficii de imigratie.
Rezultatele la examene folosind noul punctaj Cambridge English Scale vor fi transmise in dupa sesiunile organizate in urmatoarele perioade:
Din ianuarie 2015 – Cambridge English: First, First for Schools, Advanced and Proficiency
Din august 2015 – Cambridge English: Key, Key for Schools, Preliminary and Preliminary for Schools
Din septembrie 2015 – Cambridge English: Business Certificates.
AICI calendarul examenelor Cambridge
Tot ce trebuie sa stii despre IELTS
IELTS este cel mai popular examen de limba straina din lume, fiind sustinut de peste doua milioane de oameni in fiecare an, in lume, potrivit British Council, care organizeaza sustinerea examenelor de engleza IELTS si Cambridge in Romania.
Potrivit datelor prezentate de British Council, peste 9.000 de organizatii din intreaga lume accepta testul IELTS, fiind vorba de institutii academice, guvernamentale si angajatori. De asemenea, IELTS este singurul test de limba acceptat pentru emigrare in toate tarile vorbitoare de limba engleza.
Testul evalueaza patru competente lingvistice: listening, reading, writing si speaking (intelegerea limbii vorbite, citire, scriere si comunicare orala). Testele incep la 9 dimineata, insa candidatii trebuie sa ajunga in sala de examen cu o ora inainte si sa aiba la ei un act de identitate (buletin, pasaport). In ziua examenului, personalul departamentului de examene va fotografia candidatii, iar poza va aparea pe certificatul de competente, cunoscut si sub numele de Test Report Form. De asemenea, elevii mai trebuie sa aiba la ei un pix si un creion, o guma de sters, o ascutitoare si o sticla cu apa.
Taxa de inscriere in 2015 este de 760 de lei, iar British Council organizeaza periodic teste IELTS in cinci locatii din Romania: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.
AICI calendarul examenelor IELTS pentru 2015
Tot ce trebuie sa stii despre examenele TOEFL
Examenele TOEFL (Test of English as a Foreign Language) fac parte din cerintele de admitere in special la universitatile americane, iar Comisia Fulbright este una dintre organizatiile de unde se obtin aceste diplome.
La fel ca la testele britanice, examenul are patru probe (ascultare, citire, scriere si vorbire) si dureaza aproximativ patru ore. Scorul maxim este de 120 de puncte, iar diploma, valabila doi ani. Inscrierea se face online, prin telefon sau prin posta, iar taxa de inscriere este de 205 de dolari (aprox 650 de lei).
Testul TOEFL este oferit in doua modalitati, in functie de locatia centrului de testare - pe Internet (TOEFL iBT), modalitatea de testare TOEFL cea mai populara, si pe hartie (TOEFL PBT). Testul pe internet dureaza patru ore si evalueaza abilitatile de a citi, intelege, vorbi si scrie in limba engleza. TOEFL PBT dureaza dureaza trei ore si contine tot patru parti: Scris, Structura si Exprimare Scrisa, Intelegerea Textelor Scrise si Ascultat.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.