Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ne-am murdarit mainile de vopsea de ulei.?
1.480 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SAMPON CU SAPUN DE URZICI
226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sapun natural "la rece" pentru incepatori (cu reteta)-
136 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sampon cu ulei de masline
216 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O altfel de curatenie
1.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sa mancam paste fara sa ne ingrasam
1.377 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se face sapunul
179 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  PRODUSE DE CURATENIE NATURALE , ECONOMICE FACUTE IN CASA
119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faceti sapun!
982 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hidratati-va calcaiele cu banane!
39 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Sapun natural din ulei de masline cu lapte de capra

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.11.2014  Adauga la favorite 1.026 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Vei obtine cel mai bun sapun natural din cate exista datorita calitatilor extraordinare ale laptelui de capra ,calitati pe care le va transfera in sapun.

ulei de masline 500 g

ulei de palmier 250 g

ulei de cocos 250 g

ulei din germeni de grau 50 g pe care il vei amesteca la sfarsit,ma refer aici la surplusil de gasimi de 5%

soda caustica puritate 99% 143 g

lapte de capra 322 g

lapteInainte de a fi folosit la fabricarea sapunului,laptele de capra se va pastra la congelator pana devine complet inghetat. Se va scoate din congelator inainte cu 1-2 ore ,de a incepe fabriarea sapunului. Probabil ca laptele va fi inca inghetat, asa ca sfarama-l in bucatele mici cu un cutit si apoi cantareste cantitatea necesara. Dupa ce ai cantarit soda, incepi s-o amesteci cu laptele treptat si in cantitati mici in mai multe randuri – torni soda si amesteci,apoi torni din nou o cantitate mica de soda si iar amesteci, repeti procedeul pana la terminarea intregii cantitati de soda necesara.Amestecul rezultat va fi unul mai inchis la culoare,in tente de crem pana la caramel. Nu te speria,in prima etapa va mirosi destul de neplacut insa acest miros nu se va regasi in produsul finit – sapunul natural.

In continuare se trece la cantarirea si amestecarea uleiurilor,procedeul fiind deja prezentat de mine aici. Dupa aducerea la aceeasi temperatura atat a uleiurilor cat si a amestecului de soda si lapte – 40 grade – se va trece la amestecarea acestora cu ajutorul unui blender timp de 5-10 minute.

Tips 1.Daca vrei ca sapunul sa nu-si schimbe culoarea ,poti folosi apa in proportie de 25 % din totalul cantitatii de lapte astfel- Masori intai apa ,torni toata cantitatea de soda odata,o lasi putin sa se raceasca,apoi torni laptele.Astfel sapunul va ramane deschis la culoare.

2. Cumpara laptele de capra direct de la producatori !(ciobani,taranii din piata,cunostinte care cresc capre).sapun lapte de capra

La sfarsit se adauga cantitatea de uleiuri esentiale preferate si se toarna in forma pregatita – sfatul meu este sa folosesti forme din lemn.Din experienta mea de producator,iti spun ca formele de lemn sunt cele mai bune pentru realizarea procesului de saponificare in mod corect. De aceea la mine vei cumpara in mare parte sapunuri naturale in forma clasica – eu folosesc in proportie de 80% forme din lemn.

Sapunul rezultat va fi unul foarte cremos,hidratant,bland,non alergenic.

Laptele de capra, supranumit si “elixirul alb", este unul dintre cele mai valoroase ingrediente folosite la fabricarea produselor cosmetice naturale, datorita proprietatilor sale de necontestat – contine calciu, magneziu, fosfor, vitaminele A, B1, B2, C, hidrateaza si catifeleaza, reduce iritatiile si echilibreaza PH-ul pielii


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.