Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Geo Saizescu-In memoriam
1.559 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Horatiu Malaele
1.169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
04:13
  Portretul unui actor - Toma Caragiu
1.109 vizite - 0 comentarii
adaugat de goldi
 
  Dorel Visan - Actor - Teatru si Film
1.087 vizite - 0 comentarii
adaugat de madam
 
  Mari actori - Conan O'Brien
1.519 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  James Hugh - Actor, scriitor si cantaret britanic
1.154 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Humphrey Bogart
1.517 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cracked Actor: A Film About David Bowie - TV (1975)
1.135 vizite - 0 comentarii
adaugat de floarea
 
  Mari actori - Anthony Hopkins si Leul in Iarna
1.442 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Leslie Howard - Actor si regizor britanic

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.11.2014  Adauga la favorite 1.440 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Leslie Howard (3 aprilie 1893 - 1 iunie 1943) a fost un actor britanic de teatru si film, regizor,si producator. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numara rolul lui Ashley Wilkes din celebrul 'Pe Aripile Vantului'(1939) si cele din'Berkley Square'(1933) si'Of Human Bondage'(1934), alaturi de celebra Bette Davis.

Howard s-a nascut caLeslie Howard Steiner, fiul britanicei Lilian Blumberg si al lui Ferdinand Steiner, de origine Ungara.Locul nasterii lui Howard este Forest Hill, Londra, Regatul Unit Al Marii Britanii(Anglia).Tatal sau a fost evreu,iar mama sa a fost stranepoata unui emigrant Prusac. A fost educat la Alleyn's School, Londra. Ca multi altii care au trait in perioada primului Razboi Mondial, familia si-a schimbat numele, facand Steiner sa sune mai putin german.

Howard si-a inceput cariera de actor pe scena Londoneza in 1917 dar a avut parte de cel mai mare succes in teatru in Statele Unite, pe Brodway, cu piese ca'Aren't we all?'(1923)sau'The Green Hat'(1925).A devenit o stea incontestabila a Brodway-ului dupa ce a jucat in'Her Cardboard Lover'(1927).Dupa succesul de care s-a bucurat odata cu rolul calatorului in timp Peter Standish in'Berkley Square'(1929),si-a inceput cariera la Hollywood odata cu acelasi rol in ecranizarea piesei.Teatrul a continuat, totusi, sa constituie o parte importanta a carierei lui. Howard a fost ,de asemenea, regizor, scriitor si/sau producator in piese in carea jucat.

Howard a fost inclus in American Thethre Hall Of Fame in 1981.

In 1920, Howard si prietenul sau, Adrian Brunel, au fondat o campanie (ce nu avea sa traiasca mult),Minerva Films, in Londra.Howard a fost producator si actor, pe cand Brunel a fost editor.Printre filmele ce au purtat marcaMinerva Filmsse numara patru filme create de A.A. Milne, printre care'The Bump', (in care a jucat C.Audrey Smith),'Twice Two',Five Pound Reward'si'Bookworms'. Unele din aceste filme sunt pastrate in cadru Institutului britanic de FIlm.

Howard a fost,probabil, cel mai bine cunoscut pentru rolul lui Ashley Wilkes din celebrul'Gone With The Wind' (Pe aripile vantului,1939), dar Hollywood-ul nu era un loc placut prentru el, asa ca s-a intor in Anglia pentru a luat parte la o serie de activitati in sprijinul Marii Britanii in cel de-al doilea Razboi Mondial.

Leslie Howard s-a casatorit cu Ruth Martin in 1916 si au avut doi copii. Fiul sau, Ronald Howard (1918-1996) a devenit actor si este cunoscut pentru rolul celebrului Sherlock Holmes(1954).


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.