Prohibitia a provocat de asemenea orbirea si moartea a numerosi americani. Distilarea salbatica a coajei de copac a antrenat sinteza metanolului, care a provocat betia insa si distrugerea nervului optic al intregului sistem nervos. Aceste incidente au fost in majoritatea cazurilor pricinuite de ignoranta proprietarilor despre acest compus, insa unii afirma ca guvernul american ar fi implicat in otravirea cu alcool industrial care era adesea furat pentru contrabanda. Se estimeaza bilantul consumatorilor de metanol la peste 10.000 de morti.
In aprilie 1933, presedintele Franklin Delano Roosevelt a abrogat Volstead Act. Dupa ce a incetat prohibitia, crima organizata a pierdut o mare parte din profiturile pe care le obtinea de pe piata neagra de alcool, consecinta directa a concurentei de bauturi alcoolizate care se vindeau liber la preturi moderate. Dar mafiotii s-au reorientat in vanzarea de droguri, in jocuri de noroc si prostitutie. Dupa retragerea legii federale, unele state au continuat insa de a impune prohibitia, ca Oklahoma, Kansas si Mississippi (pana in 1966).
Ness a fost promovat sef al biroului prohibitiei din Ontario in 1934. In 1935, o data cu sfarsitul prohibitiei, a devenit directorul securitatii publice din Cleveland. A dus o campanie de lupta impotriva coruptiei in serviciile politiei dar a esuat in actiunea de a aresta un ucigas in serie care teroriza regiunea la mijlocul anilor 30. Si-a parasit functiile in 1942, ca urmare a unui accident de circulatie datorat alcoolului. Ce ironie a sortii…
Ness s-a mutat cu serviciul la Washington D.C., dar a demisionat in 1944 pentru a deveni presedintele unei societati de securitate, Diebold Corporation, cu baza in Ohio. In 1947 a incercat fara succes de a deveni primarul orasului Cleveland, apoi a inceput sa lucreze pentru North Ridge Industrial, la Coudersport in Pennsylvania.
A fost casatorit de trei ori, a divortat de doua ori si a avut un baiat, prin adoptie. A murit in 1957, de o criza cardiaca, in Cleveland.
In 1939, Al Capone a fost „atacat" de sifilis si a fost trimis de la inchisoarea Alcatraz la Terminal Island, o puscarie aflata pe o insula artificiala de langa Los Angeles, apoi a fost redat familiei sale. Capone a murit la el acasa, de o criza cardiaca, la 24 ianuarie 1947, la Chicago