Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Catedrala Notre Dame din Strasbourg
814 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala din Burgos - Spania
1.467 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala din Graz
15 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Etchmiadzin-Armenia
127 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Alexanderer Neski, -Sofia
403 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala din Liverpool, Anglia
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Sf. Domnie (Katedrala Sv. Duje),
258 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala Sfantul Vitus-Praga
658 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 locuri de vizitat in Liverpool, Anglia 2024
27 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Catedrala din Salisbury

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.10.2014  Adauga la favorite 1.268 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Catedrala Sfanta Fecioara Maria (in engleza Cathedral Church of the Blessed Virgin Mary), iar colocvial Catedrala din Salisbury este un monument istoric si de arhitectura, al carui constructie a inceput in anul 1220. Datorita altitudinii joase a zonei, fundatia catedralei a fost construita la numai 1,3 m de sol. Continuand constructia, nava, transeptul si corul au fost terminate abia in 1258. Aripa vestica a fost gata in anul 1265, fiind complet terminata abia in jurul anului 1280. Datorita timpului scurt in care a fost construita, catedrala este construita intr-un singur stil: stil gotic englez timpuriu. Catedrala se mandreste cu cel mai mare turn din Marea Britanie si cea mai mare manastire din Anglia. Cele mai importante elemente componente ale catedralei sunt: deambulatoriul, manastirea, clopotnita si turnul (123 m – constructia sa fiind terminata abia in 1320). Desi cea mai fascinanta parte a catedralei este clopotnita, a fost si cea care a cauzat cele mai multe probleme. Impreuna cu turnul, ar fi adaugat 6397 de tone la greutatea intregii catedrale. Fara existenta unor contraforturi, a arcelor de sprijin si a barelor de otel, intreaga cladire s-ar fi prabusit. Cu toate acestea, catedrala din Salisbury este cea mai inalta cladire dinainte de 1400 care inca sta in picioare. Modificari importante in structura acesteia s-au facut in 1790, de catre arhitectul James Wyatt, incluzand schimbarea iconostasului original si demolarea turnului care adapostea clopotul, constructie care se alfa la 100 m de catedrala, devenind astfel una dintre cele 3 catedrale ale Angliei, care nu are batai de clopote, alaturi de Catedrala Norwich si Catedrala Ely. Picturile din catedrala sunt facute de catre John Constable. Viziunile infatisate in picturi s-au schimbat foarte putin de-a lungul timpului. Catedrala este de asemenea si spatiul de desfasurare a actiunii pentru romanul “The Spire" (“Clopotnita") scris de William Golding. Vizitatorii pot sa faca „Turul Turnului", unde poate fi vizionat interiorul gol al turnului.
Ceasul dateaza din 1386 (posibil de mai devreme) si este cel mai vechi ceas care are un mecanism in stare de functionare. Ceasul nu are fata [?] pentru ca toate ceasurile de pe vremea aceea sunau orele la clopot. Pozitia lui la inceput era intr-un turn cu clopot, care a fost demolat in 1792. A fost restaurat si reparat abia in 1956.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.