Ai nevoie de
Un sac de pietris
Patru pavele din beton
Trei placi de lemn tratat termic, de 5x10x20 de centimetri
Patru foi de furnir cu grosimea de 1,5 centimetri, de 10×20 de centimetri
8-10 tuburi de adezivi pentru lemn (de circa 280 de grame fiecare)
Doua cutii de cuie de 10 centimetri
12 grinzi din lemn, de 5x10x20 de centimetri
8-10 rulouri de vata minerala de sticla
Doua-patru tuburi de spuma poliuretanica
Doua foi de furnir, de 10×20 centimetri, pentru peretii exteriori, cu grosimea de doi centimetri
O rola mica de carton bituminos
Un pachet de sindrila bituminoasa
Doua cutii de cuie pentru acoperis
Masoara animalul
Noteaza urmatoarele dimensiuni pentru interiorul cotetului. Lungimea: de la fundul cainelui la varful nasului + 30 de centimetri. Latimea: umerii cainelui + 45 de centimetri. Inaltimea: inaltimea cainelui (din podea pana in varful capului cand animalul sta drept, pe labele din spate) + 8 centimetri. Gura de acces: pentru latime, latimea cainelui + 5 centimetri; pentru inaltime, inaltimea umerilor animalului – 5 centimetri.
Asaza temelia
Lemnul putrezeste cand e umed, asa ca fa o fundatie din pietris, distribuit uniform. Pune cate o pavela din beton in fiecare colt si foloseste un boloboc ca sa aliniezi inaltimea pavelelor.
Construieste fundatia
Prinde in cuie placile de lemn de 5×10 centimetri ca sa formezi un cadru. (Adauga la lungimea si latimea cadrului inca 20 de centimetri pentru a te incadra in spatiul de interior propus.) Acopera cadrul din lemn cu placi de furnir de 1,5 centimetri; asaza-le cu fata in sus. Inainte sa le bati in cuie, lipeste-le de cadru cu adeziv (incepe cu colturile si continua spre centrul fiecarei foi).
Fixeaza peretii
Folosind grinzile din lemn fixeaza cei patru pereti pe sol. Prinde in cuie, la mijloc, peretele din spate si cei laterali. Lipeste si bate in cuie placaje de 1,5 centimetri pe interiorul peretelui din spate si pe cei laterali si adauga izolatia de vata de sticla. Acopera peretii cu placaje groase de doi centimetri. Traseaza si taie usa. Ridica peretii pe fundatie si prinde-i in cuie atat de fundatie, cat si intre ei. Pulverizeaza spuma la imbinarea dintre pereti si podea.
Ridica acoperisul
Deasupra peretelui din fata, pe mijloc, prinde in cuie o grinda de sustinere de 5×10 centimetri, cu inaltimea de 60 de centimetri. Procedeaza la fel cu peretele din spate. Taie o barna de lungimea custii si prinde-o in cuie pe grinzile de sustinere deja montate. Ca sa obtii cei patru capriori (patru pe fiecare parte) taie un capat de grinda de 5×10 centimetri la un unghi potrivit sa se imbine cu barna; apoi taie si celalalt capat cat sa se imbine cu partea de sus a peretelui. Bate in cuie capriorii. Inveleste acoperisul cu placi de furnir de 1,5 centimetri (asigura-te ca ies putin in afara peretilor); acopera spatiul de deasupra peretilor din fata si din spate cu triunghiuri de furnir. Apoi inveleste structura cu cartonul bituminos si sindrila.