Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Al Pacino - Despre...Parfum de femeie
2.328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.794 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Al Pacino
1.223 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Jimi Hendrix - Cel mai mare chitarist din istorie
1.314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Serge Gainsbourg
1.225 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Robert De Niro
633 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cine este Ozcan Deniz ?
1.463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marlon Brando un Greu al cinematografiei
1.177 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mihail Barisnikov
1.408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Matt Damon / 40 minute
1.101 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Al Pacino - Unul dintre cei mai mari actori

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.09.2014  Adauga la favorite 1.320 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Considerat unul dintre cei mai mari actori din intreaga istorie a filmului, Al Pacino s-a facut remarcat in anii ’70, devenind o figura reprezentativa a filmelor americane pe intregul mapamond.

S-a nascut pe 25 aprilie 1940 in South Bronx, New York. Parintii sai (Salvatore si Rose ) au divortat cand el era mic, iar el s-a mutat impreuna cu mama sa in casa bunicilor. Una din activitatile sale preferate din acea perioada era sa repete scene si sa imite voci din filme.
Plictisit si nemotivat la scoala, si-a gasit implinirea in piesele jucate la scoala care au constituit primul pas in cariera. La inceputul carierei, Pacino a trecut prin perioade de saracie si depresie, uneori fiind nevoit sa imprumute bani de autobus pentru a participa la auditii. A reusit sa intre la prestigiosul Actors Studio in 1966, studiind sub indrumarea legendarului profesor Lee Strasberg, creator al abordarii metodice, care a marcat numerosi actori ai anilor ’70.

Aparand in numeroase piese, Pacino a dat lovitura in "The Indian Wants the Bronx", castigand un premiu Obie pentru stagiunea 1966-67. Dobandind notorietate in teatru, Pacino a mai castigat un premiu Tony pentru “Does the Tiger Wear a Necktie?- Tigrul poarta cravata?".

In loc sa fie tentat sa joace in roluri usoare si comerciale care ar fi putut aduce castiguri importante, Pacino a preferat filme de calitate ca “Serpico" (1973) si “Dupa-amiaza de caine" (1975). Pacino a stiut intotdeauna sa-si aleaga rolurile care sa-l faca remarcat. Trei ani consecutiv a fost nominalizat lka premiul Academiei pentru cel mai bun actor.

A inregistrat un usor esec cu “Bobby Deerfield"(1977), dar si-a revenit cu “…si justitie pentru toti", care I-a adus inca o nominalizare la premiul Academiei pentru cel mai bun actor . “Cruising"(1980) si Author! Author! (1982) nu au inregistrat, din pacate,succes. El a continuat sa joace roluri de gangster si si-a cimentat statutul in ultra-violentrul “Scarface"(1993)."Revolutia" (1985) a fost un dezastru, fiind considerat unul din cele mai proaste filme ale tuturor timpurilor.Vremea a fost ingrozitoare, echipamentul a fost distrus, Pacino s-a imbolnavit de pneumonie, scenariul a fost modificat adesea fara succes. Acest esec l-a tinut deoparte de marele ecran pentru urmatorii 4 ani. El s-a reintors la teatru, prima lui dragoste.

In 1989 a regizat un film, “The local stigmatic" care nu a fost insa prezentat publicului. A renuntat apoi la exilul sau auto-impus si a revenit in “Sea of Love – Marea dragostei" (1989), in rolul unui politist alcoolic. Acest film a marcat a doua faza din cariera lui Pacino fiind primul film care a scos in evidenta ochii sai intunecati si vocea grava. Intorcandu-se la familia Corleone, a facut “Nasul III" (1990) si primul sau rol de comedie in coloratul “Dick Tracy" (1990). Acesta i-a adus o alta nominalizare pentru premiul Academiei pentru Best Supporting Actor, si, doi ani mai tarziu, inca o nominalizare pentru Glengarry Glen Ross (1992).

A intrat apoi intr-o sfera romanitca in “Frankie and Johnny"(1991). In 1992 a castigat in sfarsit premiul Academiei pentru cel mai bun actor pentru rolul din “Scent of a Woman – Parfum de femeie". Un amestec de perfectiune tehnica (a jucat rolul unui nevazator) si carisma, se poate spune ca rolul a fost scris pentru el si ramane unul clasic in istoria cinematografiei.

In urmatorii ani Pacino a inceput sa se simta mult mai confortabil cu jocul si filmele, privindu-le ca pe o afacere si realizand roluri mari in filme mari cu o frecventa mai mare ca pana acum si cu o mai mica implicare personala. “Carlito’s Way – Calea lui Carlito" (1993) este un alt film clasic cu gangsteri, ca si “Heat – Caldura" (1995), regizat de Michael Mann.

S-a reintors pe scaunul de regizor pentru mult aclamata adaptare dupa Shakespeare “Looking for Richard - In cautarea lui Richard" (1996)."City Hall" (1996), “Donnie Brasco “(1997) si “ The Devil's Advocate – Avocatul diavolului" (1997) au aparut tot in aceasta perioada. Facand din nou echipa cu Mann si apoi cu Oliver Stone, a realizat alte doua performante “The Insider"(1999) si “Any Given Sunday"(1999).

Debutul in cinematografie a fost in “ Me, Natalie – Eu, Natalie" (1969), urmat de “Panica in Needle Park"(1971). Ceea ce a urmat I-a schimbat viata pentru totdeauna. Rolul lui Michael Corleone din “Nasul"(1972) a fost unul din cele mai impresionante din istoria filmului. Robert Redford, Warren Beatty, Jack Nicholson, Ryan O'Neal, Robert De Niro si numerosi alti actori au fost mai mult decat interesati de rol, dar regizorul Francis Ford Coppola a avut o inspiratie fantastica atunci cand l-a ales pe italianul necunoscut Pacino.

Rolul a fost definitoriu pentru cariera lui Pacino si I-a adus primul premiu al Academiei Americane de Film pentru Best Supporting Actor.

In viata personala Pacino este unul dintre cei mai convinsi si notorii burlaci de la Hollywood, nefiind niciodata casatorit. El are o fiica, Julie Marie, cu o profesoara de actorie, Jan Tarrant si doi gemeni cu Beverly D’Angelo, cea mai lunga relatie a sa. Istoricul sau romantic include o relatie indelungata cu partenera sa din Nasul, Diane Keaton.

Pacino poate fi considerat un original in profesia sa. Abordarea sa metodica a devenit recunoscuta si aplicata de multi actori de-as lungul timpului, iar numarul sau nedepasit pana in prezent de roluri clasice l-a facut o adevarata legenda in lumea filmului. Angajamentul sau de a face din actorie o profesie si dominanta constanta pe ecrane l-au consacrat drept o legenda a filmului.

Este unul din elita de 9 actori care au fost nominalizati pentru 2 premii ale Academiei in acelasi ani, pentru Supporting si Lead Acting Academy Award . Ceilalti sapte sunt Fay Bainter, Teresa Wright, Jessica Lange, Sigourney Weaver, Emma Thompson, Holly Hunter, Julianne Moore si Jamie Foxx. Pacino a fost primul actor care a fost nominalizat pentru Best Supporting Actor si Best Actor Oscar in acelasi an, al doilea fiind Jamie Foxx, care a fost nominalizat pentru Best Actor si Best supporting Actor in 2005.

In 2004 a devenit al 18-lea performer care a castigat coroana tripla a actorilor - Oscar: Best Actor, “Scent of a Woman- Parfum de femeie" (1992); Tonys: Best Supporting Actor-Play "Does a Tiger Wear a Necktie?- Tigrul poarta cravata?: (1969) and Best Actor-Play "The Basic Training of Pavlo Hummel- pregatirea de baza a lui Pavlo Hummel " (1977); and Emmy: Best Actor-Miniseries.

A fost membru al David Wheeler's Theatre Company din Boston o perioada indelungata si a jucat pentru ei in "Richard III" din Decembrie 1972 pana in ianuarie 1973 si la Cort Theater in New York din 10 iunie pana in 15 iulie 1979. /Movie, "Angels in America - ingeri in America" (2003) (mini). A castiga premiul Obie pentru cel mai bun actor( acordat pentru performantele din afara Broadway) pentru "The Indian Wants The Bronx" in 1968. A mai fost o data nominalizat pentru acest premiu pentru "Why Is A Crooked Letter" in 1966. Actrita sa favorita este Julie Christie. La inceputul carierei sale a dorit sa-si schimbe numele in "Sonny Scott " pentu a evita sa fie respins din cauza numelui sau italian." Sonny" era de altfel si porecla sa din copilarie.

A fost votat al 37-lea pe lista celor mai mari staruri ale cinematografiei din toate timpurile de catre Premiere Magazine.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.