Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Vopsea naturala pentru decolora parul
56 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arsuri solare
357 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum iti faci un sampon natural din plante
1.114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti faci un machiaj natural
1.871 vizite - 0 comentarii
adaugat de radio
 
  Roses painted with semi-permanent nail polish
263 vizite - 0 comentarii
adaugat de Bianca
 
  Untul de cacao
1.286 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti faci unghi false fara sa le lipesti
997 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Unghii false cu model 3D
3.302 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Cum sa iti faci parul ROZ sau GRI
257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Reguli pentru a alege samponul potrivit tipului de par
1.681 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Frumusete
 

 

Papadia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.09.2014  Adauga la favorite 1.439 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Denumirea uzuala: Papadie (lat. Taraxacum officinale Web.), denumiri alternative: crestatea, floarea broastei, floarea turcului, gusa gainii, laptuca, lilicea, ouale gainii, papalunga, parasita gainilor, pui de gasca.
Scurta descriere:
Specie erbacee extrem de comuna, cu rozeta bazala de frunze lanceolate si inegal scobite pe margine, tulpina florifera goala la mijloc, inflorescenta de culoare galbena.
Calitati curative si actiune farmaceutica:
Inulina, rezine, tanin, mucilagii, substanta amara, fitoncide, fitosteroli, colina, acid cafeic, alcooli triterpenici specifici. Coleric-colagog, normalizeaza circulatia sangelui, stimuleaza secretiile salivare, gastrointestinale, hepatice, diuretic, depurativ, cu eliminare masiva de colesterol, adjuvant al reechilibrarii glandulare.

Recomandari:

- sirop din planta de papadie pentru detoxifiere si insuficienta renala cronica: se recomanda zilnic sa se bea un litru de ceai din radacina si frunze de papadie, matase de porumb si teci de fasole, in parti egale.
Acneea - siropul de papadie in cure indelungate favorizeaza detoxifierea si realizeaza un anumit reglaj hormonal, necesar pentru vindecarea acestei afectiuni.
- pentru consum: salata din frunze de papadie pentru:
Anemie - salata de papadie si 200 ml suc de sfecla rosie pe zi si 50 ml suc de urzica;
Diabet - o cura de cateva saptamani, cu tije si frunze de papadie, corelata cu o alimentatie adecvata. Se folosesc doar tijele si eventual salata, siropul de papadie cu miere fiind, evident, contraindicat in aceasta afectiune;
Eczeme - o cura de doua saptamani cu papadie, corelata cu un regim crudivor (70% din hrana numai din cruditati). Efectul curei cu papadie este amplificat daca se consuma zilnic un litru de ceai de trei-frati-patati;
Constipatie, hemoroizi, obezitate - sunt ameliorate de papadia proaspata - regleaza tranzitul intestinal si activitatea ficatului, favorizeaza scaderea in greutate, curata si intareste peretii vaselor de sange; Dischinezia biliara, hepatita;
Varice - tratamentul intern cu tije proaspete sau cu sirop de papadie este favorabil stoparii varicelor.
- cataplasma din frunze de papadie pentru vindecarea leziunilor de orice tip (rani, rani post-operatorii)

Preparare

Pentru consum
Cu palaria ei inmuiata in soare, papadia este simbolul purificator al lunii aprilie. Cura cu tije de papadie este simpla si de mare efect: se mananca pe stomacul gol, cu un sfert de ora inainte de masa de pranz, 5-10 tulpini de papadie neinflorita, timp de 10-14 zile.
Siropul de papadie proaspata
Se culege papadia cu tot cu radacina si frunze, cu atentie sa nu ranim radacina, deoarece prin rana se va scurge tot latexul in care sunt concentrate principiile terapeutice. Dupa cules, se spala bine intreaga planta cu apa rece, apoi se lasa putin la scurs si zvantat. Pe o planseta se toaca foarte marunt cu un cutit planta intreaga, dupa care se pune imediat, inainte sa se oxideze, cu tot cu suc, intr-un borcan pe doua treimi umplut cu miere lichida. Se amesteca bine continutul si se lasa la temperatura camerei, sa se macereze. Se formeaza un sirop din care se ia inainte de fiecare masa 1-3 lingurite, timp de minimum 12 zile.
Salata din frunze de papadie
Un pumn de frunze de papadie proaspat culeasa se spala si se taie marunt. Se amesteca cu zarzavat tocat marunt - marar si patrunjel, se adauga putin ulei (presat la rece) si o jumatate de lingurita de otet de mere. Se lasa cinci minute sa se marineze, apoi se consuma fara nimic altceva (eventual doar cu o felie de paine neagra). Aceasta salata se administreaza de doua-trei ori pe zi, la inceputul meselor.
Cataplasma
- se ia un manunchi de frunze proaspete bine spalate, se strivesc cu un sucitor, se ung cu putina untura de porc curata si se aplica direct pe rana. Se schimba de doua-trei ori pe zi, se fixeaza prin acoperire cu un bandaj usor (se si poate umbla bandajat in acest fel). Dupa cateva saptamani, leziunile se vindeca si culoarea rosie-albastruie dispare.

Precautii, contraindicatii si alte comentarii

A nu se consuma planta dupa inflorire.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.