1. Udatul excesiv – mai multa apa nu inseamna ca plantele se simt mai bine, dimpotriva. Invata nevoile fiecarei plante si nu uda nimic din gradina zilnic.
2. Plante exotice – dau intr-adevar un aspect deosebit gradinii tale si capteaza admiratia tuturor musafirilor, dar intereseaza-te mai intai daca lor le priesc solul si conditiile din gradina ta.
3. Climat nepotrivit – in functie de conditiile de clima, trebuie sa stii cand trebuie plantata fiecare floare in curtea casei tale.
Citeste si: 12 sfaturi care te vor ajuta sa elimini definitiv praful din casa!
4. Fertilizare in exces – la fel ca si in cazul apei, fertilizarea solului trebuie facuta cu atentie, in functie de nevoile fiecarei plante.
5. Plante invazive – atunci cand te informezi despre ceea ce vrei sa plantezi in curte, afla si pe ce suprafata se va intinde la maturitate planta, pentru a nu avea surprize. Unele plante pot sa creasca mai mult decat spatiul alocat, de aceea e bine sa stii dinainte.
6. Obsesia plantarii – nu trebuie sa devina o obsesie fiecare noua planta de care auzi si sa iti propui sa o ai in gradina sau in ghiveciul tau. E costisitor, solicita mult timp de ingrijit, dar si mult spatiu.
7. Distrugerea insectelor – nu toate insectele din gradina sunt daunatoare, asa ca trebuie sa stii care sunt cele ce fac bine plantelor tale. Unele insecte mai mari le mananca pe cele mici si distrugatoare de pilda.
8. Aglomerare – nu supra-aglomera gradina, pentru ca plantele au nevoie de aer si spatiu, la fel si lumina. Chiar daca pare greu de crezut, si plantele pot fi stresate, iar inghesuirea lor poate fi un motiv.
9. Neglijarea buruienilor – nu uita sa plivesti buruienile si ierburile dintre flori, fie ca alegi sa folosesti doar o manusa sau mai multe ustensile.
10. Seminte noi in sol vechi – doar daca adaugi un strat de pamant peste buruienile vechi nu inseamna ca acestea nu vor gasi calea spre suprafata. Ai grija sa le scoti cu tot cu radacina si sa fertilizezi solul din nou inainte de a planta o alta floare. Sursa