Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.499 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.378 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.500 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.460 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.794 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.548 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Tim Allen
1.522 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Conan O'Brien
1.519 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Salma Hayek / interviu 2013
1.559 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Errol Flynn - Mari actori

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 02.09.2014  Adauga la favorite 1.761 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Errol Leslie Flynn (n. 20 iunie, 1909 - d. 14 octombrie, 1959) a fost un actor australian, cunoscut pentru rolurile sale romantice din filmele de capa si spada de la Hollywood.
Errol Flynn s-a nascut in Hobart, Tasmania, Australia, unde tatal sau, Theodore Thomson Flynn, a fost lector universitar (1909) si apoi profesor universitar de biologie (1911) la Universitatea din Tasmania. Ambii sai parinti erau australieni cu descendente irlandeze si britanice.

Errol s-a dus in Sydney, New South Wales, cand era copil si a mers la Sydney Church of England Grammar School, de unde a fost exmatriculat pentru violenta si, se spune, pentru ca a intretinut relatii sexuale cu femeia de serviciu. A fost, de asemenea, exmatriculat de la celelalte scoli la care a mers. La varsta de 20 de ani s-a mutat in Noua Guinee unde a cumparat o plantatie de tutun, o afacere care a dat gres.

La inceputul anilor 1930, Flynn a parasit tara sa natala pentru a veni in Marea Britanie si, in 1933, a obtinut un post de actor pentru Northampton Repertory Company, o slujba care a durat sapte luni. In 1933 a jucat in filmul australian In The Wake of the Bounty, regizat de Charles Chauvel, iar in 1934 a jucat in Murder at Monte Carlo, produs de Teddington Studios, un studio detinut de Warner Bros. Ultimul film este considerat pierdut. In timpul filmarilor la Murder at Monte Carlo, Flynn a fost descoperit de directorul executiv al studiourilor Warner Bros., a semnat un contract si a venit in Statele Unite ale Americii. In 1942, Flynn a devenit cetatean naturalizat al SUA.


Flynn a devenit peste noapte o senzatie prin primul sau rol principal, Captain Blood (1935). A fost repede introdus in filmele de capa si spada, cum ar fi The Adventures of Robin Hood (Aventurile lui Robin Hood, 1938), The Dawn Patrol (1938), Dodge City (1939), The Sea Hawk (Corsarul, 1940) si Adventures of Don Juan (Aventurile lui Don Juan, 1948).

Flynn a jucat alaturi de actrita Olivia de Havilland in opt filme, inclusiv Captain Blood, The Charge of the Light Brigade (1936), The Adventures of Robin Hood, Dodge City, Santa Fe Trail (1940) si They Died With Their Boots On (1941).

In timp ce Flynn a recunoscut atractia sa pentru ea, afirmatiile lui Rudy Behlmer conform carora cei doi au avut o relatie in timpul filmarilor pentru The Adventures of Robin Hood au fost respinse de Olivia de Havilland. Intr-un interviu pentru Turner Classic Movies, ea a spus ca relatia lor a fost platonica, mai ales datorita faptului ca Flynn era deja casatorit cu Lily Damita.

In timpul filmarilor pentru The Private Lives of Elizabeth and Essex (1939), Flynn si actrita Bette Davis s-au certat in afara platoului, ceea de dus la faptul ca Davis l-a lovit mai tare decat trebuia in timpul filmarii unei scene. Desi relatia dintre cei doi a fost mereu tensionata, Warner Bros. i-a facut sa mai joace impreuna. Relatia lor in afara platourilor a fost mai tarziu rezolvata. Au fost chiar propusi pentru a juca rolurile principale din Gone With The Wind (Pe aripile vantului), dar acest lucru nu s-a materializat.

Dupa ce SUA a intrat in Al Doilea Razboi Mondial, Flynn a fost adesea criticat pentru esecul sau de a se inrola in armata americana, desi el juca eroi de razboi in filme. De fapt, Flynn a incercat sa se inroleze dar a fost respins din motive de sanatate. Refuzul studioului de a discuta aceasta critica s-a datorat dorintei de a ascunde starea de sanatate a lui Flynn. Nu doar ca a suferit cel putin un atac de cord, dar a suferit si de tuberculoza, dureri de spate (pe care el le-a tratat mai intai cu morfina si apoi cu heroina) si perioade de malarie (s-a imbolnavit de malarie in Noua Guinee).

In anii 1950, Flynn a devenit o parodie a propriei persoane. Consumul excesiv de alcool si abuzul de droguri l-au facut sa imbatraneasca prematur si sa para umflat. Autobiografia sa, My Wicked, Wicked Ways, a fost publicata cu cateva luni inainte de moartea sa si contine cateva anecdote haioase despre Hollywood.

Romanul sau de aventuri, Showdown, a fost publicat in 1946. Prima sa carte, Beam Ways, a fost publicata in 1937.


Flynn a zburat cu Beverly Aadland spre Vancouver la 9 octombrie 1959 pentru a imprumuta iahtul sau, Zaca, milionarului George Caldough. Pe 14 octombrie, Caldough il ducea pe Flynn spre aeroport cand deodata a inceput sa se simta rau. A fost dus in apartamentul unui prieten de-al lui Caldough, doctorul Grant Gould (unchiul celebrului pianist Glenn Gould). A avut loc o petrecere iar Flynn a incantat oaspetii cu povesti si impresii. Deoarece s-a simtit din nou rau, s-a retras intr-un dormitor pentru a se odihni. O jumatate de ora mai tarziu, Aadland a venit sa-l verifice si l-a gasit inconstient: Flynn a suferit un masiv atac de cord.

Errol Flynn a fost inmormantat la cimitirul Forest Lawn Memorial Park Cemetery din Glendale, California. A fost ingropat in sicriul sau cu sase sticle de whiskey, un ultim cadou de la prietenii sai de pahar. La moartea sa, ambii sai parinti erau in viata.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.