Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Povestea vietii lui Fabrizio De Andre
2.070 vizite - 0 comentarii
adaugat de frantz
 
  Louis Armstrong - Trompetist si cantaret de jazz
1.134 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Neil Young - Interviu 2005 - Dezastrul ecologic
950 vizite - 0 comentarii
adaugat de kass
 
  Syd Barrett (ex Pink Floyd) si misterul disparitiei lui
1.154 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Povestea lui Domenico Modugno
1.339 vizite - 0 comentarii
adaugat de kili
 
  Leon Russell - The Rock & Roll Hall Of Fame 2011
1.053 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Rufus Wainwright - Un mare cantaret -canadian.
629 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prince - Cantaret, compozitor, textier
980 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Duke Ellington - Pianist si compozitor
934 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gheorghe Dinica - Sunt vagabondul vietii
1.104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Neil Diamond - Cantaret, compozitor, chitarrist

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.08.2014  Adauga la favorite 1.177 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Neil Leslie Diamond (24 ianuarie 1941, Brooklyn, New York) este un cantaret, compozitor, chitarrist , actor si productor din SUA , foarte charismatic si faimos pentru vocea sa modulata care ii permite sa interpreteze numeroase genuri de muzica , iar textele simple dar pline de poezie , au facut ca muzica sa sa fie usor de inteles , chiar daca trata teme foarte profunde . Este unul dintre cei mai de succes artisti din genul “adult contemporan “ din toate timpurile si compozitiile sale din diversele genuri musicale (rock, R&B, folk, pop, country, gospel, jazz, funk, regaee, balada, sinfonic, etc.) au influentat artisti cum ar fi : The Monkees, Elvis Presley, U2, Frank Sinatra, The Ventures, UB40, Julio Iglesias, Johnny Cash si pe multi alti artisti care i-au interpretat cantecele in jurul lumii .Are de asemeni multi imitatori .

A inceput compunand melodii inca de la varsta de 16 ani , intai pentru a-si putea cumpara o chitara, inspirat fiind de o vizita la o scoala de muzica a canatretului si compozitorului de muzica folk Pete Seeger,.Asa a scris "Hear Them Bells" primul sau cantec. In 1960 si-a inregistrat compozitiile cu ajutorul lui Duel, fiind acompaniat de un coleg de colegiu Jack Packer. Si-au luat numele : Neil & Jack lansand singl-urile "What Will I Do" si "I'm Afraid", cu un sound asemanator cu Everly Brothers, dar fara succes , motiv pentru care isi urmeaza cursurile universitare de medicina pana in 1962 cand primeste oferta de a semna un contract cu Sunbean Music, pemtru industria muzicala de la Brill Building din Broadway.

Anul urmator ii se ofera un contract cu CBS pentru a inregistra 2 single "At Night" y "Clown Town", produse de Tom Catalano, care mai tarziu va fi producatorul sau la casa de discuri UNI, dar acela nu era stilul sau muzical ,incercand sa combine stulul muzical al lui Neil Sedaka cu cel al lui Paul Anka.

Nimic deosebit nu se petrece , compune cantece pentru diversi artisti , culminand in 1965 cu succesul avut de grupul Jay & The Americans cu melodia "Sunday And Me" compusa de Neil . Colegii compozitori ii recunosc talemtul si-l ajuta obtinandu-I o intrevedere cu directorii de la Atlantic Records.

Acestia raman impresionati de Neil dar nu sunt siguri de stilul lui si se decid sa-l recomande lui Bert Berns, recunoscut pentru formarea artistilor “clasici “. Acesta recunoaste in Diamond viitoarea stea , si semneaza imediat un contract pentru Bang Records, unde deasemeni inregistrau The McCoys si grupul lui Van Morrison si Them. Intre 1965 si 1968 inregistra si compuse pentru casa de discuri Bang Records, cantece ca “Cherry Cherry" , "Solitary man" , "You got to me" , "Red, Red Wine" (1966), “Girl, You’ll Be a Woman Soon", "I Got The Feeling", "Thank The Lord For The Night Time", "Kentucky Woman"(1967) sau "I’m a believer", care a popularizat grupul The Monkees si care a vandut mai mult de 1000000 de copii si a ramas in pe locul intai in TOP timp de 7 saptamani depasind recordul de vanzari stabilit de Elvis Presley si de asemeni incluzand si The Beatles.

De altfel The Monkees au reusit mari succese cu inca 2 compozitii : "Look Out Here Come's Tomorrow" si " A Little Bit of Me A Little Bit of You ". In afara de asta Cliff Richard cu "I'll Come Running" si Lulu cu "The Boat That I Row" confirmara reputatia sa de compozitor de succes si in Marea Britanie.

In 1967, dupa Cashbox, a existat o disputa intre Neil Diamond si Frank Sinatra, pentru nominalizarea “Interpretului nr 1 al acelui an “. In acest an Diamond a vrut sa lanseze o melodie introspectiva pe care a numit-o "Shilo" ca single ,dar Bang l-a refuzat argumentand ca nu avea stilul melodiilor anterioare.Din aceasta cauza Neil a cerut casei de discuri anularea comtractului pentru a putea avea drepturi asupra inregistrarilor melodiilor sale (procesul asupra drepturilor de autor a durat 10 ani ,in final Diamond fiind castigator ).

In 1968, a avut success cu cantecul "New Orleans", si s-a dedicat compozitiei pentru el insusi . Contracteaza o alta casa de discuri UNI (mai tarziu MCA) si semneaza un contract pentru 250.000 dolari pentru 8 albume . Insusi Diamond a recunoscut cativa ani mai tarziu ca CBS, Capitol Records si Warner Brothers i-au facut oferte mai bune ,dar a ales UNI pentru ca era singura care-I lasa libertate in a compune si a inregistra . Ajutat de Tom Catalano, Tommy Cogbill, Chip Taylor, si cu aranjamentele lui Marti Paich si Lee Holdridge, a incorporat aranjamentele orchestrale a inregistrat albume care contrastau cu simplitatea discurilor inregistrate la Bang. Albumele acestei perioade sunt considerate inovatoare si avangardiste pentru acea epoca , in opinia numerosi critici muzicali ai revistelor de specialitate . Asa au aparut succese in serie ca " Two Bit Man-child", "Sunday Sun",¨"Brookyln Roads" (1968), "Sweet Caroline" , "Brother's Love Travelling Salvation Show", "Holly Holy" , "Until It's Time For You To Go" (1969),"He Ain't Heavy He's My Brother" , "Done to Soon " , "Soolaimon", "Cracklin' Rosie" (1970), care a ocupat locul intai in Billboard si s-a vandut in mai mult de de 3 milioane de sigles , "I am I said", "Stones/Crunchy Granola Suite" (1971), "Play me", "Walk on Water", si "Song Sung Blue" (1972), care de asemeni a stat pe locul intai pe lista de vanzari in SUA .

In afara de asta , prima sa casa de discuri Bang, a reluat primele sale inregistrari lansand diverse single-uri . De asemeni in 1968 alte melodii compuse pentru el insusi " My Babe" si "The Boy With The Green Eyes" altfel aranjate musical devin mari succese.

Faimos de asemeni si pentru ca era charismatic si ca aparea adesea life au facut ca albumul "Hot August Night" (1972),sa fie primul album dublu care detine recordul de a obtine vanzari superioare pragului de 2 milioane de dolari , ramanand in lista timp de 243 saptamani consecutiv , pentru 1996 vanzarile mondiale ale albumului depasind 17 milioane de copii . Din acest album melodia "Cherry Cherry" este in top 30 a lui Billboard.

In acelasi an Diamond semneaza cu Columbia Records/CBS pentru o cifra niciodata oferita vreunui alt artist : 5 milioane de dolari . Cu aceasta companie , Diamond a obtinut un nou success in 1973 cu banda sonora a filmului Juan Salvador Gaviota (de Hall Bartlett), pentru care a obtinut Grammy .

In 1974 inregistra albumul "Serenade" cu un slagar ca "Longfellow Serenade" si "I've been this way before" cantece care initial trebuiat sa fie incluse in coloana Sonora a filmului Juan Salvador Gaviota, dar nu au fost gata la timp . De asemeni MCA a editat albumul de succese "And His 12 Greatest Hits", care a castigat numeroase discuri de paltina .

In 1976 a lansat impecabilul album "Beautiful Noise" produs de Robbie Robertson (membru al grupului "The Band") cuprinzand succese ca "If You Know What I Mean", "Don't Think...Feel" si "Dry Your Eyes", pe care il va interpreta Diamond in istorica despartire de The Band, si este inclusa in filmul documentar al lui Martin Scorsese, The Last Waltz.

De asemeni in acest an MCA a editat albumul "And The Singer Sing His Songs" care in mod curios includea material obisnuit si nu hit-uri , dar si acest album si-a gasit bresa sa de public si a castigat un disc de aur . In 1977 a realizat doua speciale pentru televiziune , "Love At The Greek", care reunea cele mai bune din concertele sale date in LA pe parcursul anului 1976, dupa aproape 4 ani in care nu a aparut in public si la sfarsitul lui 1977 "I'm Glad Your Here With Me Tonight", In 1978 a compus si a inregistrat material pentru albumul "The American Popular Song", dar melodia din albumul anterior "You Don't Bring Me Flowers", a fost numarul 1 in topurile cu muzica adulta , iar versiunea inregistrata de Barbra Streisand, fu aleasa de un DJ ca melodia unei intregi stagiuni radiofonice , iar la cererea ascultatorilor s-a inregistrat si lansat si versiunea cantata de amandoi artistii formand un duet "oficial" . Sub aceasta forma si cu acest titlu albumul fu reeditat .

"You Don’t Bring Me Flowers" (1978), versiunea inregistrata in duet cu Barbra Streisand, a reusit sa ocupe locul 1 in lista vanzarilor din SUA si a fost nominalizata si a castigat ca melodia nr 1 a anului 1979 premiul Grammy. De asemeni in 1978 edita albumul "Early Classics", care includea marile succese care le obtinuse la casa de discuri Bang, acum cand a castigat procesul si detine drepturile de autor.Dar nu are timp pentru a administra si o casa discografica, asa ca decide sa comtinue colaborarea cu Columbia CBS.

De asemeni a lansat melodii care au devenit slagare : "Desiree" (1977), "Forever in Blue Jeans" ( ce a fost de asemeni succes pe lista de cantece country) , "Say Maybe" (1978) " The Good Lord Love's You" si "September Morn" (1979). Cantecele : "Sunflower" cu Glenn Campbell si "Let Me take You In My Arms Again" (mare hit de musica country) cu James Darren ambele in 1977 l-au confirmat ca un compopzitor de success .

In 1980 participa la realizarea unei noi adaptari a filmului The Jazz Singer de Richard Fleischer, primind 4 milioane de dolari , aceasta fiind cea mai mare suma oferita unui actor debutant. Pentru aceast film a realizat si coloana Sonora ,de aici au iesit succese ca "Love on the Rocks", "Hello Again" si "America". Albumul original a fost editat de Capitol Records, tinand cont ca se terminase contractul cu CBS .

In 1981 semneaza din nou cu Columbia Records, de data asta pentru 30 milioane de dolari .In aceasta perioada apar albumele de success : "On The Way To The Sky" (1981), "Heartlight", "12 Greatest Hits Vol 2" (1982), "Classics The Early Years" (1983) si "Primitive"(1984), din nou intre cele mai vandute discuri .

In 1984 Neil Diamond intra in Songwriter's Hall of Fame , "Headed For The Future"(1986). In decada anilor ‘ 80 cantece ca "Yesterday's Songs" ,"Be Mine Tonight", "On The Way To The Sky", "Heartlight" (inspirit de filmul lui Steven Spielberg, E.T.), "I'm Alive", "Turn Around" y "Headed for the Future" sunt pe listele Billboard.

In 1987 a lansat albumul dublu "Hot August Night 2" recopiind sucesele turnelor din 1986-1987. Plecand de la acest album Diamond se focalizeaza pe piata adulta . Dara a-i afecta invre-un fel vanzarea , reusii sa compuna si succesul "I Dreamed A Dream" din comedia muzicala. Mizerabilii

In 1988 , la sfarsitul anului lansa "The Best Years Of Our Lives", produsa de David Foster, si care a fost considerat de multi dintre critici,dar si de multi dintre fani ca fiind unul din cele mai bune albume din acea perioada. 1988 este de asemeni si anul unuia dintre succesele sale "Red, Red Wine" , care ajunge nr 1 in Billboard cu grupul UB40,confirmand, vigoarea de care da dovada in ale compozitiei .

In 1991 lansa "Lovescape", produsa de Peter Asher, in 1992 album de succese cu material inedit , "The Greatest Hits 1966-1992", aduce aminte si-l prezinta generatiilor mai tinere de fani . De asemeni la sfarsitul anului lanseaza "The Christmas Album" care ajunge in top ten al lui Billboard, si incepe "In The round Tour",unul din cele mai de succes turnee .

Anul 1995 este unul din cei mai dificili ani pentru Diamond,atat in cariera cat si in viata personala , despartirea dupa 25 de ani de casatorie de Marcia Murphy. Divortul de aceasta fiind considerat unul dintre cele mai costisitoare divorturi .

In perioada anilor 1990-2000 au fost lansate succese ca "Girl You'll Be A Woman Soon" cu Urge Overkill, tema filmului Pulp Fiction, "You Are My Number One" si "I'm A Believer" din filmul Shrek cu Smash Mouth, ii reconfirma calitatea de compozitor .

A lansat "As time goes by" (1998) si "Three Chord Opera" (2001). Albumul sau "12 Songs" (2005) produs de Rick Rubin a primit critici bune si a debutat din pozitiza 4ª ca vanzari in Billboard ceea ce demonstreaza vigoarea sa componistica pe parcursul a 5 decenii . Din acest album , cantecul "Delirious Love", cu colaborarea lui Brian Wilson de la The Beach Boys, a ajuns in top ten si in topurile din numeroase tari ale lumii . Multe din cantecele sale sunt clasice ale radiofoniei mondiale.

En 2005 ocupa pozitia 47 dupa revista Forbes dedicata celor mai “rentabili “artisti si in acelasi an , turneul sau atinse cifra de peste de $73 milioane de dolari , fiind turneul solistic cel mai profitabil .

Pe 9 decembrie 2006 aparu intr-o editie a revistei Billboard cu mai mult de 50 de pagini ce i-au fost dedicate lui si a celor peste 40 de ani de cariera muzicala . In 12 decembrie a lansat o editie de 2 CD din aclamatul sau album "12 Songs".

In anul 2007, apare in revista Forbes intre primii 25 cei mai bine platiti artisti . In principiu pentru 2008 a anuntat un nou turneu mondial si lansarea unui nou album de melodii , intitulat "Home Before Dark". De asemeni in 2008 a participat la programul popular de TV American Idol ca unul dintre mentorii sezonului , la fel ca si Dolly Parton si Mariah Carey.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.