Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Balul Pompierilor
2.583 vizite - 0 comentarii
adaugat de Gigi
 
  Cei pe care ii iubim(Franta 2011)Drama
1.208 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hair (1979) Regizor Milos Forman /
862 vizite - 0 comentarii
adaugat de coana
 
  Batalia de la Kosovo (Serbia 1989) Drama,Istoric
2.602 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Trenurile urmarite indeaproape Cehoslovacia 1966)
712 vizite - 0 comentarii
adaugat de info
 
  Balul de Absolvire (SUA 2011) Comedie
2.325 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  Balul de sambata seara (1968) / Comedie /
2.140 vizite - 0 comentarii
adaugat de sirena
 
  Bodyguarzii Ultimului Guvernator (Hong Kong 1996)
1.956 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasile
 
  Impiedicatul (SUA 1999) / Comedie
1.462 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
  Oamenii focului (SUA 2004) Actiune/Drama
531 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Trailers
 

 

Milos Forman - Politica si Balul Pompierilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Gigi 20.07.2014  Adauga la favorite 1.209 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Milos Forman - Politica si Balul Pompierilor

Balul pompierilor este ultimul film pe care Forman il realizeaza in Cehoslovacia natala. Este si primul film color si o piatra de hotar in Noul val cehoslovac.

"Exista o scena magistrala in "Balul pompierilor", filmul de tinerete al regizorului Milos Forman. La o petrecere organizata de cei mai respectabili cetateni ai unui orasel de provincie din Cehoslovacia comunista, pompierii, toata lumea mananca, bea, danseaza si se distreaza, dar, in primul rand, soarbe din priviri masa incarcata cu premiile ce vor fi extrase la tombola, obiecte pe care fiecare dintre ei le adusesera de acasa. Lucrurile merg (relativ) bine pana in clipa in care o pana de curent lasa sala de bal in intuneric. Cateva minute mai tarziu, cand se reaprinde lumina, un vuiet de uimire.

Aproape toate premiile pentru tombola au disparut. Pe masa au mai ramas doar cateva, cele mai jerpelite.

Pompierii sunt indignati si le cer celor care le-au furat sa isi recunoasca fapta si sa inapoieze lucrurile. Pentru ca nimeni nu reactioneaza, propun sa se stinga din nou lumina si, pe intuneric, hotii sa repuna premiile pe masa, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Se face bezna, iar lumina, si un nou murmur. De pe masa disparusera si cele cateva premii amarate care scapasera prima oara.

Realitatea din spatele alegoriei lui Forman a daramat comunismul si zgaltaie astazi Romania. Este vorba de incapacitatea statelor comuniste si a unora postcomuniste de a imparti just, intre membrii societatii, avutia comuna, la a carei crestere contribuie, mai mult sau mai putin, fiecare dintre ei.

In aceasta boala a sistemulu isi are originea si criza promisiunilor demagogice de marire a salariilor, care a atins apogeul in aceasta campanie electorala.

Prin impozitele si taxele pe care le platim, cei mai multi dintre noi contribuim cu cat putem la aceasta imensa tombola care este bugetul. Dar premiati sunt in final doar cei care, protejati de bezna birocratiei si a lipsei de justitie, fura mai iute.


Acum suntem exact dupa momentul aprinderii luminii. Conducatorii (pompierii) constata ca nu a mai ramas aproape nimic de impartit celor multi, pentru ca s-a furat cu nerusinare. Sau pentru ca altora li s-a dat mult mai mult decat li se cuvenea ."

Dan Cristian Turturica , 13 octombrie 2008


Filmul a intrat in competitie pentru cel mai bun film strain – Premiile Oscar, 1967. A fost selectat si in competitia Festivalului de Film de la Cannes, in 1968, dar festivalul a fost anulat din cauza evenimentelor din mai, din acel an.

Membrii detasamentului de pompieri dintr-un orasel de provincie organizeaza o petrecere grandioasa, cu prilejul aniversarii fostului lor sef. Din pacate, nimic nu se desfasoara conform planului initial, fie din pricina furtului premiilor de tombola, fie pentru ca participantele la concursul de frumusete nu sunt tocmai frumoase.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.