Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cristiano Ronaldo - Tested To The Limit
735 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Existenta extraterestrilor de necontestat
644 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Inele de alama
948 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zoom Into Millenium Simulation of Universe HD
837 vizite - 0 comentarii
adaugat de Lary
 
  Misterul Olandezul Zburator
974 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Adevaruri despre trecut: Iubirea la oras.
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Li se spunea „frontieristii"-2
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Henric al IV-lea al Angliei
1.069 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele femeilor dace -Cat de frumoase erau
439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  EARTH - One video you NEED to see
1.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Cristiano Ronaldo

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.07.2014  Adauga la favorite 922 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cristiano Ronaldo s-a nascut in Funchal, Madeira, Portugalia, fiul Mariei Dolores dos Santos Aveiro si al lui Jose Dinis Aveiro (n. 1954, Londra - 5 septembrie 2005). Are un frate mai mare, Hugo (n. 1975), precum si doua surori mai mari, Elma (n. 1974) si Liliana Catia (n. Madeira, 5 octombrie 1976). Liliana Catia este o cantareata cu numele de scena Lorenzo in Portugalia. Al doilea nume al lui Cristiano (Ronaldo) este relativ rar in Portugalia. Parintii l-au numit astfel in cinstea fostului presedinte american Ronald Reagan[3]. Tatal sau l-a inscris la un club sportiv din Lisabona. La 9 ani, echipe renumite doreau sa-l achizitioneze.Tatal sau a decedat din cauza alcoolului in septembrie 2005 la varsta de 52 de ani, cand fiul sau avea doar 20 de ani.[9] O luna mai tarziu, a fost acuzat ca ar fi violat o femeie in Londra, fiind arestat, apoi trimis acasa, declarat nevinovat.

Pe data de 3 iulie 2010 a anuntat pe conturile sale oficiale de Facebook si Twitter ca a devenit tata, fiul sau numindu-se la fel Cristiano.

Anterior Ronaldo a mai avut relatii cu fotomodelele engleze Alice Goodwin[12] si Gemma Atkinson, iar din 2010, el este intr-o relatie cu modelul rus Irina Shayk. Cristiano Ronaldo este Romano-catolic.[


A inceput sa joace fotbal pe cand avea trei ani. Cand a inceput scoala, la sase ani, pasiunea lui pentru acest sport devenise evidenta. Echipa lui favorita era FC Porto, chiar daca avea sa ajunga la rivala Sporting. A jucat initial la o echipa de amatori, Andorinha, unde tatal sau se ocupa de echipament, pe cand avea doar sase ani. In 1995, cand Ronaldo avea doar zece ani, era deja cunoscut in Portugalia. Cele mai bune echipe din Madeira, CS Maritimo si CD Nacional, erau amandoua interesate de serviciile sale. CS Maritimo, echipa mai mare, a ratat o intalnire cruciala cu Rui Santos, managerul Andorinhei, astfel incat Ronaldo a semnat pentru CD Nacional. Dupa o campanie care a avut drept rezultat castigarea titlului, Ronaldo a participat la un trial de trei zile la Sporting Lisabona, care l-a achizitionat pentru o suma care nu a fost facuta publica pana in anul 2009.


La Sporting Lisabona a jucat 25 de meciuri, in care a inscris 3 goluri. Cel care l-a promovat in echipa lui Sporting a fost antrenorul roman Laszlo Boloni, pe cand Ronaldo avea 16 ani.[4] Ronaldo s-a alaturat jucatorilor de tineret ai lui Sporting, care se antrenau pe Alcochete, fabrica de fotbal a clubului, si acolo a primit instructiuni valoroase. Responsabilii celor de la Sporting Lisabona si-au dat seama ca Ronaldo avea nevoie de mai multa sustinere si au aranjat lucrurile pentru ca mama lui sa i se alature. A debutat pentru echipa sa impotriva echipei Moreirense, marcand doua goluri. A participat de asemenea in echipa sub 17 ani a Portugaliei la campionatul european de tineret.

Evolutiile sale de la Campionatul UEFA sub 17 au atras atentia oamenilor de fotbal din intreaga lume. A fost observat prima data de fostul antrenor al lui Liverpool, Gerard Houllier, pe cand avea 16 ani. Cu toate acestea, Liverpool l-a refuzat, deoarece l-a considerat prea tanar si neexperimentat[5]. Dar Cristiano Ronaldo i-a atras atentia lui Sir Alex Ferguson, in vara lui 2003, atunci cand Sporting a invins-o pe Manchester United cu 3-1, cu ocazia inaugurarii stadionului Alvalade XXI din Lisabona. Ronaldo si-a demonstrat abilitatea de a juca pe ambele flancuri. Dupa meci, jucatorii lui Manchester United au vorbit cu entuziasm despre talentul tanarului, afirmand ca ar prefera sa il aiba in echipa, mai degraba decat sa fie nevoiti sa joace impotriva lui in viitor.

Sir Alex Ferguson a decis ca il doreste pe tanar in echipa sa, care avea nevoie de un mijlocas de banda dreapta dupa plecarea lui David Beckham la Real Madrid; Ronaldo a fost achizitionat pentru 12.24 milioane de lire sterline[6]. Acesta a dorit numarul 28, cel pe care l-a avut la fosta sa echipa, nevrand sa ia in spate numele grele precum George Best, Bryan Robson, Eric Cantona si David Beckham [7]. A debutat la Manchester United in minutul 60 al unui meci impotriva celor de la Bolton Wanderers F.C., disputat pe Old Trafford. United conducea cu 1-0, dar la numai cateva minute de la intrarea pe teren, Cristiano Ronaldo a obtinut un penalty, ratat insa de Ruud van Nistelrooy, (acesta fiind motivul scandalului care s-a incheiat prin plecarea olandezului). Cu toate acestea, meciul s-a terminat cu 4-0 in favoarea lui Manchester United.

Pe 29 octombrie 2005 marcheaza al 1000-lea gol al lui United in Premier League, intr-o infrangere la Middlesbrough.
In sezonul 2006-2007, Cristiano a marcat pentru prima oara 20 de goluri intr-un sezon. Desi se zvonea ca Real Madrid va semna cu el pentru 80 de milioane de euro (54 de milioane de lire sterline, acesta ramane la Manchester unde ia pentru a treia oara in istorie titluri consecutive de Jucatorul Lunii in Premier League, ultimul care a reusit o astfel de performanta fiind Dennis Bergkamp, cu 10 ani inainte.

In sezonul 2007-2008, acesta este al doilea fotbalist la Gheata de Aur, dupa brazilianul Kaka.

Acesta marcheaza primul sau hattrick pentru Diavoli pe data de 12 ianuarie 2008, cand United o invingea pe Old Trafford pe Newcastle United cu 6-0.

Pe data de 19 martie 2008, Ronaldo este pentru prima oara capitanul lui Manchester United, acasa, unde echipa sa castiga impotriva lui Bolton Wanderers.

Pe data de 15 noiembrie 2008 marcheaza golurile 100 si 101 acasa impotriva celor de la Stoke City, ambele din lovituri libere. Ii este acordata Gheata de Aur pe 2 decembrie, fiind primul jucator al Diavolilor care reuseste acest lucru dupa George Best in 1968.

Pe 11 iunie 2009, Manchester United accepta oferta celor de la Real Madrid de 80 de milioane de lire sterline. Dupa ajungerea in Madrid, Cristiano declara ca Sir Alex Ferguson i-a fost ca un tata in sport.








Cristiano se alatura formatiei blanco pe data de 1 iulie 2009, pentru o suma de 93 de milioane de euro, devenind cel mai scump transfer din istoria fotbalului.

Pe data de 21 iulie 2009 apare pentru prima oara in tricoul cu numarul 9 impotriva celor de la Shamrock Rovers, intr-o victorie a madrilenilor cu 1-0. O saptamana mai tarziu marcheaza primul sau gol intr-o victorie cu 4-2 a lui Real Madrid peste LDU Quito.

Debutul oficial in La Liga l-a facut impotriva echipei R. C. Deportivo de La Coruna unde a inscris un gol si Real Madrid a castigat cu scorul de 3-2, si in Liga Campionilor impotriva lui F.C Zurich unde a inscris doua goluri in victoria de 2-5.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.