Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Spatiul secret
450 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ordo Templi Orientis
773 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kiltul scotian
375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casatorita cu Statul Islamic:
300 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fluviul Ind (Sindh, Indus) si civilizatia
3.372 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hollywood- Anii 1932-1934- Secvente de arhiva-13
799 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Istoria Inchizitiei
129 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romance celebre - Nadia Gray
1.164 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Judetul Calarasi
1.174 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum functioneaza Universul?
124 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Aleister Crowley

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 02.07.2014  Adauga la favorite 1.125 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aleister Crowley, nascut Edward Alexander Crowley - Aleister fiind varianta galica a numelui Alexander, (n. 12 octombrie 1875 - d. 1 decembrie 1947), a fost un ocultist, poet, scriitor, yoghin si alpinist britanic. Membru influent in organizatiile oculte Golden Dawn, Astrum Argento si Ordo Templi Orientis, el este renumit astazi pentru scrierile sale oculte, in special pentru The Book of the Law (Cartea Legii), textul pe care se bazeaza intreaga filosofie Thelema, ce pune liberul arbitru in prim-planul existentei umane. Si-a castigat notorietatea in timpul vietii si a fost supranumit „Cel mai ticalos om din lume".

Printre pasiunile lui s-au mai numarat si sahul, pictura, astrologia. Se stie de asemenea ca era bisexual - el insusi recunoscand acest fapt





Aleister Crowley s-a nascut in Leamington Spa, Warwickshire, Anglia, intre 11:00pm si miezul noptii, pe 12 octombrie 1875.

Tatal lui era inginer, insa nu a profesat niciodata. Atunci cand s-a nascut Aleister, iesise deja la pensie, fiind detinatorul unor actiuni dintr-o berarie. Mai tarziu, a devenit predicator, calatorind prin Anglia si producand pamflete. Mama lui, Emily Bertha Bishop provenea dintr-o familie ce-si tragea radacinile din Devon si Somerset. Ambii lui parinti faceau parte din Fratia Plymouth, insa din ramura exclusivista a acesteia.

Aleister a crescut intr-un mediu "steril", izolat si protejat de lume. Copiii cu care avea voie sa se joace faceau parte din familii membre ale fratiei exclusiviste. La ordinea zilei, insa, erau studiul Bibliei si lectiile pe care le primea in particular.

La data de 29 februarie 1880, mama lui a adus pe lume o fetita: Grace Mary Elizabeth, care s-a stins din viata dupa doar cinci ore. "Alick" a considerat aceasta intamplare ca fiind doar un mic inconvenient in calea desfasurarii unei zile normale (relatata la persoana a treia in jurnalul sau de la acea vreme). 7 ani mai tarziu, pe 5 martie, tatal lui moare de cancer de limba, inmormantarea lui fiind singura la care Alick a participat in decursul vietii sale. In acest punct, Alick, devenind constient de noul sau rol in cadrul familiei, isi accepta individualitatea si incepe sa scrie un nou jurnal: "Marturisiri" - de data aceasta la persoana intai.

Dupa moartea tatalui sau, invatamintele religioase si-au pierdut atractivitatea, incercarile mamei de a-i mentine credinta devenind un accelerator al scepticismului lui Aleister - fapt ce a determinat-o sa-l numeasca pe acesta "Bestia" (din Cartea Apocalipsei). Nemultumirea lui avea legatura cu dogma crestina, care eticheta ceea ce el considera mai important in viata, ca fiind "pacate".




In 1895 s-a dus la Colegiul Trinity din Cambridge, dupa ce a studiat la scolile private Malvern College, Eastbourne College si Tonbridge College. Initial el avusese intentia sa-si aprofundeze cunostintele in domeniul stiintelor morale (filosofie), insa, cu aprobarea tutorelui personal, s-a indreptat spre literatura engleza (care la acel moment nu facea inca parte din curriculum-ul oferit). A fost fericit cei trei ani petrecuti la Cambridge, acest lucru fiind posibil si datorita mostenirii considerabile lasata de tatal sau.

In acest interval a rupt legaturile cu Biserica Anglicana, chiar daca nu oficial, ci mai mult la nivel personal:

„ Biserica Anglicana [...] parea o tiranie ingusta, la fel de detestabila ca cea a Fratiei Plymouth; mai putin logica si mult mai ipocrita. Cand mi-am dat seama ca mersul la biserica e ca un reflex pentru majoritatea oamenilor, am ripostat imediat. Am fost mustrat de catre vicar pentru ca nu am mers la slujbe, ceea ce cu siguranta nici nu avea sa se intample, deoarece ar fi insemnat sa ma scol foarte devreme. M-am scuzat, aducand ca argument faptul ca am fost crescut in cadrul Fratiei. Vicarul m-a rugat sa ma duc din cand in cand sa-l vad, ca sa mai discutam problema, iar eu am avut tupeul sa-i scriu ca 'Samanta plantata de tatal meu, udata cu lacrimile mamei mele s-ar dovedi prea rezistenta pentru a putea fi dezradacinata chiar si de un om cu asemenea elocventa si eruditie.' The Confessions of Aleister Crowley"

In decembrie 1896, in urma unui eveniment pe care l-a descris in termeni criptici, Crowley a hotarat sa urmeze calea ocultismului si a misticismului.









In 1898, Crowley a fost in Zermatt, Elvetia, unde s-a intalnit cu chimistul Julian L. Baker, cei doi discutand despre interesul lor comun in alchimie. La intoarcerea lor in Anglia, Baker l-a prezentat pe Crowley lui George Cecil Jones, un membru al societatii oculte cunoscute sub numele de Ordinul Hermetic al Zorilor Aurii, care a fost fondata in anul 1888. Crowley a fost, ulterior, initiat in acest Ordin la 18 noiembrie 1898 de catre liderul grupului, Samuel Liddell Mathers MacGregor (1854-1918). Ceremonia in sine a avut loc la Mark Masons Hall din Londra, unde Crowley a acceptat motto-ul sau si numele magic de "Frater Perdurabo", un termen latin cu sensul de "Voi indura pana la sfarsit


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.