Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Obiective turistice din Romania
695 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SULINA - obiective turistice
578 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiective turistice Mauritius
481 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iasi - obiective turistice
415 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
04:03
  Suceava - Obiective turistice
1.382 vizite - 0 comentarii
adaugat de TheBlackwing
 
  Turism Arges,
546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uzerche -Franta
963 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Gaiola.
714 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul de Iarna
203 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Beusnita
494 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Venetia, obiective turistice de neratat

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.07.2014  Adauga la favorite 942 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Orasul Venetia este impartit in sase cartiere: Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio si Castello, cuprinzand 118 insule, 354 poduri si 177 canale.
drumul catre piata.e simplu chiar si fara harta– trebuie doar sa urmariti semnele de pe toate zidurile cu “per San Marco" si veti ajunge in cel mai scurt timp.
1. Punta della Dogana
Localnicii ii mai spun si Punta della Salute sau Dogana da Mar si este practic o prelungire a uscatului care se duce frumos catre apa. Inedita este si forma foarte ascutita a puntii. De ce ar trebui sa va duceti sa o vedeti? E cea mai frumoasa dovada a faptului ca Venetia este un oras “artificial" dar extrem de frumos.
Nu uitati sa va intoarceti cu cel putin o poza de la Punta della Dogana.
2. Canal Grande
Nu e muzeu, nici biserica si nici macar monument istoric. Fara el insa Venetia nu ar fi existat si, ramane vorba intre noi, „unde Canal Grande nu e, nici romantism nu mai e".
Ce merita sa faceti acolo? Sa cautati toate cele patru poduri construite peste Canal Grande – Podul Rialto, Ponte dell’Accademia, Ponte degli Scalzi si “tanarul" Ponte della Costituzione, abia ridicat acum 3 ani.
3. Insula Murano
De ce spun despre o insula ca este un obiectiv turistic de vizitat in Venetia? insula in sine, este una dintre cele mai spectaculoase ale lagunei, aici se face vestita sticla Murano..
.
4. Fondaco dei Turchi
Fondaco dei Turchi este unul dintre cele mai vechi obiective din Venetia, fiind ridicat in anul 1225. Acum in cladire este situat Muzeul de Istorie Naturala. Cu alte cuvinte, daca intram in cladirea veche de acum sute de ani putem face o mica excursie in trecut si putem vedea fosile de dinozauri si de mamuti. In plus, pentru cei care iubesc pestii, aici este un acvariu imens cu sute de specii de pesti ori moluste, iar atunci cand zic “imens" va promit ca pana acum nu ati vazut unul mai mare nici in filme.

Palatul Dogilor
5. Palatul Dogilor
Palatul Dogilor se poate vedea chiar din Piata San Marco si toti cei care au fost in vacante lungi in Venetia spun ca s-au dus sa viziteze Palatul Dogilor de mai multe ori. Va intreb asadar: daca ei s-au dus de mai multe ori intr-o vacanta de mai bine de o saptamana, atunci inseamna ca intr-un city break e musai de vazut cel putin o data, nu?
Exteriorul Palatului Dogilor este realizat din marmura alba si roz, iar interiorul cladirii ascunde minunate opere de arta ale pictorilor, sculptorilor si arhitectilor italieni.
6. Ponte della Costituzione
Este poate primul obiectiv turistic pe care il recomand si este recent ridicat in Venetia, fiind de altfel si printre singurele constructii moderne din Venetia. Atat de monderna, incat atunci cand a fost construita unii localnici nu au fost deloc de acord cu aceasta constructie. Bine, e de inteles avand in vedere ca in timp ce unele cladiri mai au putin si cad, podul este unul din sticla si noaptea este iluminat de dedesubt, mai ceva ca in Las Vegas.
Ponte della Costituzione este un loc pe care trebuie sa il vedeti, atat pe timp de zi, cat si cand se lasa seara, pentru a-l vedea si iluminat.
Podul face de asemenea legatura intre Piazzale Roma si zona Garii Santa Lucia.
7. Puntea Suspinelor
Pentru cei care nu stiu inca, podul a fost construit de catre Antonio Contino cu piatra de Istria, adevaratul motiv al constructiei fiind de a face legatura dintre inchisoarea Noua si Palatul Dogilor, acolo unde la acea vreme cei inchisi raufacatorii.
8. Podul Rialto
Podul Rialto e unul foarte cunoscut printre cei care se plimba pe apele din Venetia si vor momente romantice, pentru ca este stiut ca locul unde indragostitii “fac un popas" cu barca. Fac asta acum pentru ca au curajul necesar, caci podul s-a prabusit de doua ori: prin 1444 si in 1521, dat fiind faptul ca era construit din lemn.
Cum ajungeti la el? Mai simplu nu se poate, pe toate strazile aveti indicatoare cu “Per Rialto".
9. Teatro La Fenice
Teatro La Fenice este cel mai mare loc unde se tin concerte in Venetia, principalul teatru liric si totodata cel mai cautat loc printre turistii dornici de concerte. Daca vreti sa explorati fiecare coltisor din cladire, trebuie sa stiti ca puteti beneficia de un ghid audio ce dureaza nu mai putin de 45 de minute, ghid pe care trebuie sa il solicitati la intrare.

10Teatro La Fenice

Teatro La Fenice este cel mai mare loc unde se tin concerte in Venetia, principalul teatru liric si totodata cel mai cautat loc printre turistii dornici de concerte. Daca vreti sa explorati fiecare coltisor din cladire, trebuie sa stiti ca puteti beneficia de un ghid audio ce dureaza nu mai putin de 45 de minute, ghid pe care trebuie sa il solicitati la intrare.

.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.