Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  St. Lucia Vacation Travel Guide | Expedia (4K 60fps)
582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Insulele Caraibe
1.217 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Lacul Sfanta Ana
1.530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Las Fallas si Sarbatoarea Sfanta din Spania
1.003 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Santa Lucia Napoli
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cel mai fermecator oras grecesc - Salonic -
108 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Catedrala "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi
368 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calatorie in Tara Sfanta
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Las Islas Cies, Galicia - Spania
1.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Antilele franceze
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Sfanta Lucia-Caraibe

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.07.2014  Adauga la favorite 391 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
. Este o mica insula de 160-170.000 de locuitori care traiesc pe doar 620 km2, aflata undeva in mijlocul sudic al adunaturii de insule din Antile. Este o insula cu o cultura si o istorie interesante, care o disting de toate celelalte insule din zona.
Nu se stie exact cine a descoperit insula St. Lucia, traditia spune ca insusi Cristofor Columb ar fi fost primul european care sa fi pus piciorul in frumoasa insula, dar ultimele cercetari releva ca, cel mai probabil, Columb a trecut cu galionul in viteza pe langa insula. "Descoperitorul" insulei pare sa fie un explorator mai putin cunoscut, mai exact spaniolul Juan de la Cosa, care fusese navigator in primele expeditii ale lui Columb si aparent proprietarul vasului Santa Maria din prima flotila a lui Columb. De la Cosa nu a stat prea mult pe insula si a plecat spre alte aventuri. In mod cert, locuitorii insulei au fost lasati in pace de europeni pana prin anii 1550, cand insula a devenit o baza a piratilor - faimosul Francois Le Clerc - "Picior de Lemn" si-a stabilit resedinta pe insula de unde ataca galioanele spaniole pline cu aur din Lumea Noua... Si de atunci, St. Lucia a avut de-a face cu piratii pana in zilele noastre

Dupa o scurta perioada olandeza si o prima incercare britanica de colonizare (colonistii in drum spre Guyana au debarcat fortati de imprejurari si s-au stabilit pe insula). Nu au rezistat mai mult de o luna. O a doua incercare esuata de colonizare a fost experimentata tot de britanici.

Dar cei care au reusit sa se stabileasca mai strasnic in St. Lucia au fost francezii de la Compania Franceza a Indiilor de Vest. Acestia au "cumparat" insula de la localnici si si-au construit prima asezare europeana permanenta la Soufriere, in 1746. Intre 1746 si 1815, insula a fost campul de batalie intre francezi si englezi... Timp de 69 de ani, insula a fost pasata de la unii la altii de nu mai putin de 14 ori... Dar francezii au colonizat insula si au francizat-o in primii 40 de ani de pace... In 1815, dupa infrangerea napoleoneana, St. Lucia a ramas ferm in mainile englezilor pana la independenta in 1979. Dar ce e interesant, desi engleza, insula a ramas cu sufletul francez - toponimele au continuat sa fie franceze pana in ziua de azi, multe nume ale localnicilor sunt franceze, iar imensa majoritate a locuitorilor sunt catolici si nu protestanti anglicani... In mod curios, Marea Britanie a condus, dar nu a asimilat.
Desi Josephine, prima sotie a lui Napoleon Bonaparte, a trait o buna perioada din copilarie in St. Lucia (e nascuta in invecinata Martinique), St. Lucia nu se mandreste prea tare cu nevasta lui Napoleon, ci cu faptul ca are nu mai putin de 2 laureati ai premiului Nobel, fiind tara cu cei mai multi laureati Nobel la mia de locuitori! In 1979, Sir Arthur Lewis a fost primul negru care a obtinut un Nobel (in afara premiilor Nobel pentru pace), iar in 1992, Derek Walcott primea premiul Nobel pentru literatura!
Limba oficiala este engleza, dar limba vorbita de locuitori este creola (o combinatie de franceza cu limbi africane si carib, limba triburilor bastinase). Si ca tot vorbeam de populatie, 85% sunt negri africani, 10% sunt o combinatie, iar 5% sunt indieni si albi.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.