1. Lacul de unghii trebuie indepartat cu ajutorul unui dizolvant fara acetona, dizolvant care este mai putin agresiv cu unghiile si care are si functia de hidratare. Acest procedeu nu dureaza mai mult de un minut.
2. Baga picioarele la inmuiat intr-un recipient incapator sau in cada, in care sa pui apa atat cat sa-ti acopere gambele. Pune in apa sare de baie, care are o functie de catifelare a pielii si de creare de confort in zona picioarelor, dar si cateva picaturi de uleiuri esentiale. Lasa-te in voia relaxarii pentru aproximativ 10 minute.
3. Dupa ce-ti usuci picioarele, aplica pe fiecare unghie un gel pentru cuticule. Acest gel trebuie lasat sa actioneze cateva minute, iar, ca sa treaca timpul cu folos, aplica un scrub pe calcaie. Acesta te va ajuta sa elimini pielea uscata si celulele moarte. Dupa toate aceste operatiuni, indeparteaza cuticulele cu blandete si spala picioarele din nou. Aceasta procedura dureaza cam 5 minute.
4. Cu ajutorul unor ustensile speciale pentru picioare, taie-ti unghiile in forma dorita, patrata sau rotunda. Renunta la a avea unghii mari la picioare, pentru ca sunt inestetice si nici o oja colorata nu le poate ameliora aspectul.
5. Crema hidratanta aplicata cu generozitate face minuni pentru picioare. Aplica aceasta crema pe picioare si maseaza-le ca lotiunea sa patrunda bine in piele si sa repare zona cu crapaturi de pe calcaie, in caz ca aceasta exista. Pe langa functia de reparare a crapaturilor si cea de relaxare, masajul cu crema are si rol in stimularea circulatiei. Totul dureaza cam 3-4 minute.
6. Pune un separator intre degete si aplica pe unghii un lac transparent sau unul colorat. Un pont pentru ca oja sa reziste mai mult este sa aplici mereu un strat protector inainte de a pune lac. Cat iti ia? 5 minute.
Sursa Totul despre mame