7 lucruri pe care nu le stiai despre Roscate
Din punct de vedere genetic, parul roscat este o trasatura regresiva care apare dupa mai multe generatii de brunet.
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca parul roscat este perceput diferit de catre cei care il admira. Bataile inimii celor care il privesc se intensifica, respiratia se accelereaza, iar ritmul metabolismului creste si el.
La sfarsitul secolului 16, grasimea barbatilor roscati era considerata a fi ingredientul principal pentru otrava.
Numele statului “Rusia" inseamna de fapt “pamantul celor roscati" in onoarea printului viking Rurik, fondator al statului rus.
Studiile arata ca persoanele cu parul rosu sunt mai sensibile si mai putin rezistente la durere, avand nevoie de mai multe medicamente impotriva durerilor decat persoanele blonde, satene sau brunete.
Conform unui studiu efectuat in 2002, pentru a fi anesteziate persoanele roscate au nevoie de o cantitate mai mare de anestezic. De asemenea, sunt mai predispuse alergiilor.
**** Superstitii si lucruri fascinante despre parul roscat
Nicio alta culoare a parului nu a dat nastere unor superstitii si sentimente mai intense si mai contrastante precum culoarea roscata. De-a lungul timpului si a istoriei, persoanele cu parul de foc au fost temute si venerate, urate si adorate, denigrate sau ridicate in slavi.
Surprinzator este si faptul ca parul roscat nu incarunteste, devenind gri, ci, odata cu inaintarea in varsta, se deschide la culoare – devenind de un blond-nisip – si ulterior… alb. Dintre toate tipurile si nuantele de par, parul roscat este cel mai putin predispus imbatranirii, mentinandu-si culoarea pentru o perioada de timp mai indelungata.
Persoanele roscate au mai putine fire de par decat persoanele blonde sau brunete, insa au firul de par mai gros. Persoanele blonde adulte au aproximativ 140.000 de fire de par, persoanele brunete-110.000, iar roscatele – 90.000.
Persoanele roscate au pielea cea mai deschisa la culoare si prin urmare si cea mai sensibila si susceptibila arsurilor solare. De asemenea, persoanele roscate au o probabilitate mai mare de a se imbolnavi de cancer. Totodata, pielea persoanelor roscate este cea mai predispusa imbatranirii si ridarii.
Doar un procent de 2% din populatia lumii este reprezentat de persoane cu parul rosu natural, cel mai mare numar al oamenilor cu parul de foc fiind inregistrat in Marea Britanie, Scotia, Irlanda si Australia. Scotia detine cel mai mare procent de roscati din lume -13%, aproximativ 40% avand gena recesiva roscata. Irlanda detine 10% dintre roscati, cu 40% - purtatori ai genei parului roscat.
Culoarea verde are rolul de a tempera culoarea rosie si multe persoane roscate sunt invatate inca de mici sa poarte aceasta culoare in vestimentatia lor.
Sursa:Garbo.ro