Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cele mai faimoase 50 picturi din lume-BBC documentar
1.648 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  O istorie a artei in trei culori - Episodul 1
10.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai scumpe picturi din Lume - Documentar BBC
1.601 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Muzeul National din Coreea de Sud (Seul) -
1.478 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fabuloasa istorie a Luvrului
253 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comorile artistice ascunse ale Evului Mediu
275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Pergamon
863 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Prado
1.662 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comorile artei sacre
319 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Comorile artei sacre
250 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Comorile Luvrului - Paltul muzeu (Documentar BBC)

 
 
 
 
 
Adaugat de fane 28.05.2014  Adauga la favorite 2.736 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
BBC Treasures of the Louvre

Muzeul Luvru (in franceza Musee du Louvre) este cel mai mare muzeu de istorie si arta din Franta (dupa suprafata, 210.000 m2 dintre care 60.600 m2 destinati expozitiilor) si unul dintre cele mai importante muzee din lume. Este situat in centrul capitalei franceze, Paris, intre cheiul drept al Senei si strada Rivoli (franceza Quai de Louvre - Rue Am. de Coligny - Rue Rivoli), in primul arondisment, intr-o cladire istorica, fost palat regal, Palatul Luvru. Exponatele de arta frantuzesti acopera o larga parte din istoria Frantei, de la Dinastia Capetienilor pana in prezent.

Muzeu cu caracter universal, Luvrul poseda opere de arta din epoci diferite ale civilizatiei, din antichitate pana la 1848, si acopera o arie geo-culturala intinsa, de la Europa occidentala, Grecia, Egipt pana la Orientul Apropiat (la Paris exista - in linii mari - o impartire a domeniilor de expunere muzeala: arta europeana din perioada de dupa 1848 este incredintata Muzeului d’Orsay si Centrului Pompidou, arta asiatica este expusa la Muzeul national de Arte asiatice Guimet, iar arta africana, americana si din Oceania este sub tutela Muzeului Quai Branly), o serie de capodopere fiind expuse in Pavilionul Sesiunilor al muzeului Luvru. Operele prezente la Luvru au o mare varietate, de la picturi, sculpturi, desene pana la ceramica, obiecte arheologice sau alte obiecte de arta.

Printre piesele cele mai celebre prezente la Luvru se numara: Codul lui Hammurabi, Venus din Milo, Gioconda de Leonardo da Vinci si Libertatea conducand poporul de Eugene Delacroix.

Luvrul este de asemenea unul dintre cele mai vizitate muzee din lume.

Ce se poate vedea in Luvru
De departe, preferatul tuturor este tabloul lui Leonardo da Vinci - Gioconda (sau Mona Lisa). Nu luati in seama aglomeratia din sala in care se gaseste exponatul, incercati sa aveti rabdare pentru a-l privi de aproape. Printre sculpturile pe care le puteti admira in Luvru putem enumera:

- Venus din Milo - aceasta statuie reprezentand zeita frumusetii isi trage numele de la insula greceasca Melos, unde a fost descoperita si dateaza din jurul anului 100 i.Hr.
- Scrib stand jos - sculptura egipteana remarcabila, datand din perioada 2.600 - 2.500 i.Hr. pastrata intr-o excelenta conditie. Este gresie pictata si ochii contin piese din cristal
- Psyche reinviata de sarutul lui Cupidon - poate nu cunoasteti numele acestei sculpturi dar, este cu siguranta foarte usor de reperat. Este opera lui Antonio Canova si dateaza din anii 1700.
- Sclav murind - exista doua sculpturi ale lui Michelangelo pe aceasta tematica, cealalta fiind "Sclavul Rebel", ambele menite sa decoreze mormantului unui papa
- Nike din Samothrace - ati putea trece pe langa ea si sa nu stiti ce ati ratat. Este pozitionata in partea de sus a unei scari si o prezinta pe zeita greaca a victoriei, Nike. Dateaza din secolul II sau III i.Hr.
Muzeul Luvru prezinta si o serie de picturi extrordinare, organizate in functie de artisti sau de curentele artistice reprezentative. Temporar, se organizeaza expozitii care prezinta opere din alte parti ale lumii. Pentru aceste expozitii, insa, aveti nevoie de bilet separat, de la intrare (sau puteti achizitiona un bilet care se cuprinda ambeele servicii). Dintre cele 35.000 de opere de arta prezente in Muzeul Luvru, putem aminti:

- Alte opere ale lui Da Vinci - Gioconda nu este singura pictura a faimosului Leonardo da Vinci prezenta aici. Muzeul dispune, de asemenea, de "Sfanta Ana, Fecioara si Pruncul cu mielul", "Ioan Botezatorul", sau "Fecioara intre stanci". Ultima lucrare mentionata laolalta cu Gioconda sunt prezente in romanul lui Dan Brown - "Codul lui da Vinci"
- Moartea virginei - aceasta pictura a lui Caravaggio a fost realizata in prima perioada a secolului al XVII-lea
-Nunta in Cana - pictura enorma din secolul al XVI-lea realizata de Veronese este dedicata momentului biblic in care Iisus transforma apa in vin
- Frumoasa gradinareasa - una din numeroasele picturi ale lui Rafael prezente in Luvru, o descrie pe Sfanta Maria impreuna cu Iisus copil si Sfantul Ioan Botezatorul copil
- Libertatea conducand poporul - nu doar artisti italieni expun in Luvru, aceasta lucrare a lui Eugene Delacroix a fost terminata in 1830 si comemoreaza Revolutia Franceza
- Pluta Meduzei - alt pictor francez, Theodore Gerricault, a terminat aceasta opera in 1819
- Incoronarea lui Napoleon - aceasta pictura de Jacques-Louis David a fost comandata de catre Napoleon si a fost realizata in 3 ani
- Juramantul Horatiilor - alta pictura a aceluiasi Jacques-Louis David, terminata in 1784. Prezinta o poveste din istoria Romei.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.