Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  De ziua ta, ziua ta, ziua ta ...
1.946 vizite - 0 comentarii
adaugat de Georgyana87
 
  Glume de 1 aprilie.....
1.226 vizite - 0 comentarii
adaugat de Mariana
 
  Pacaleala de 1 aprilie : Operatiunea Pinky!
1.007 vizite - 0 comentarii
adaugat de emil
 
  Colectie de farse usor de facut
3.855 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Cum sarbatorim Ziua Internationala a Limbilor ?
2.186 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
01:26
  Romanii au talent 20 aprilie 2012 Barsession
1.893 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Gluma de 1 aprilie
5.565 vizite - 0 comentarii
adaugat de sony
 
  Pacaleli de 1 aprilie
2.574 vizite - 0 comentarii
adaugat de madam
 
  Glume pentru 1 Aprilie...in metrou
1.537 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasiliu
 
  Gluma de 1 Aprilie la New York
1.173 vizite - 0 comentarii
adaugat de sarba
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Haioase >> Funny
 

 

1 aprilie -ziua pacalelilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.04.2014  Adauga la favorite 2.008 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In 1957, BBC a difuzat un documentar despre o ferma din Elvetia specializata in cultivarea de spaghete. Imaginile prezentau fermierii care culegeau spaghetele din arborii... de spaghete. Fiind vorba de o publicatie renumita pentru seriozitate, stirea a prins, fiinde preluata de presa.

Tot BBC a anuntat, in 1980, ca legendarul ceas mecanic londonez Big Ben va fi inlocuit cu unul electronic. Informatia a revoltat opinia publica britanica, o multime de cetateni exprimandu-si protestul in legatura cu aceasta schimbare.

In 1998, un ziar din Alabama a anuntat ca parlamentul statului Alabama a hotarat sa schimbe valoarea numarului lui Pi, rotunjindu-l la valoarea 3.

In 1950, o televiziune olandeza a anuntat ca Turnul din Pisa s-a prabusit.

„Bill Gates a fost asasinat" era anuntul facut de anumite pagini de internet din China si Coreea.

Astronomul britanic Patrick Moore a anuntat la radio pe 1 aprilie 1976 ca la ora 09:47 va avea loc un eveniment unic: planeta Pluto va trece in spatele lui Jupiter, provocand temporar o aliniere care ar putea contracara si diminua gravitatia Pamantului.

In 1983, agentia Associated Press anunta de 1 aprilie ca un profesor de istorie de la universitatea din Boston a reusit sa stabileasca originea „Zilei bufonului". El afirma ca bufonul de la curtea imparatului Constantin s-a laudat ca ar putea conduce imperiul la fel de bine ca si stapanul sau. Acestuia i-a placut ideea si i-a permis mascariciului sa se aseze la carma tarii o zi pe an, de 1 aprilie. Difuzata de o agentie de presa serioasa, stirea a fost preluata de toata presa americana si abia mai tarziu s-a aflat ca profesorul respectiv facuse o gluma.

In 1995, ziarul Irish Times anunta ca intre conducerea Disneyland si guvernul rus se desfasoara negocieri privind achizitionarea trupului lui Lenin in vederea expunerii lui, cu mausoleu cu tot, in parcul de distractii de la Paris.

Exista chiar si un film cu tema 1 aprilie - April Fools Day. Pelicula a debutat in 1996. Un grup de studenti petrece weekendul care include Ziua Pacalelilor pe o insula. Ei cat victime, pe rand, unui ucigas.

ZIUA PACALELILOR. Traditii si obiceiuri de 1 aprilie

Japonezii sarbatoresc la 1 aprilie „Ziua papusilor", in care se ofera in dar papusi.

Ziua Pacalelilor este sarbatorita si in unele state din America Latina - Peru, Mexic si Columbia, dar la 28 Decembrie, sub numele de „Dia de los inocentes" („Ziua celor naivi").

In Romania, pacalelile de 1 aprilie au inceput sa fie practicate in secolul al XIX-lea. Tot la noi, se spune ca este bine sa faci farsele inainte de ora pranzului, pentru ca altminteri vei avea ghinion tot anul.

Ziua Pacalelilor este marcata timp de doua zile in Anglia: cel pacalit este numit „noddy" si trebuie sa poarte o coada atasata pantalonilor sau fustei. In Scotia, acestuia i se spune „April qowk" sau „April cuckoo" (cuc de aprilie - trad.), pentru ca aceasta este prima pasare care vesteste venirea primaverii.

Importanta cu care este privita Ziua Pacalelilor in Marea Britanie este dovedita de emisiunile TV, care nu de multe ori au derutat populatia.

In Suedia, pacaleli se fac si pe data de 1 mai, desi aceasta data nu este la fel de populara ca 1 aprilie.

ZIUA PACALELILOR. Originile

Legat despre aparitia Zilei Pacalelilor, ipoteza acceptata sustine ca originea zilei de 1 aprilie are stransa legatura cu schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian in Franta, anul 1582. In vechiul calendar, ziua Anului Nou era sarbatorita pe data de 1 aprilie, in loc de 1 ianuarie. Dupa schimbarea calendarului gregorian, in 1582, in timpul lui Carol al IX-lea, oamenii au avut initial probleme de a se obisnui cu sarbatorirea noului an la 1 ianuarie. Cei care sarbatoreau Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti „nebuni de aprilie". Pe masura trecerii timpului, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.

Inainte de aparitia Zilei Pacalelilor au existat festivalul roman Hilaria, care se tinea pe 25 martie, sau, in perioada medievala, Festinul Prostilor, marcat pe 28 decembrie.

Marcata mai intai in Europa, Ziua Pacalelilor a emigrat peste Ocean si apoi pe tot globul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.