Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ruta parfumurilor - Trasee mitice - Vietnam -
146 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri incredibile de facut in Vietnam
97 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Imperiala Hanoi
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tunel de Cu Chi
900 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ha Long Bay-Vietnam
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mekong / 4.909 km Vietnam
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hanoi-Vietnam
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ho Coc, Vietnam
650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hanoi-Vietnam
1.422 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delta Mekong-Vietnam
557 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Vietnam

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.03.2014  Adauga la favorite 1.049 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Republica Socialista Vietnam (Cộng Hoa Xa Hội Chủ Nghĩa Việt Nam in vietnameza) este un stat in Asia de sud-est. Se invecineaza cu Laos la V, cu Cambodgia la S-V, cu China la N si cu Marea Chinei de Sud la E. Economia sa are unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere din aceasta regiune a continentului. Vietnamul si-a propus sa devina o natiune dezvoltata pana in 2020
Vietnam are cca 1.650 km lungime si o latime ce variaza intre 56 km si 550 km. N Vietnamului este muntos, aici aflandu-se Fan-si-pan, cel mai inalt varf al acestei tari(3.147 m). Fluviul Rosu este principala apa curgatoare. In S Vietnamului se afla delta fluviului Mekong. Intre deltele celor 2 fluvii se gaseste o campie joasa. Zona impadurita numita Cordiliera Annamului acopera partea de V si centrul Vietnamului, reprezentand 2 treimi din suprafata totala a tarii.
Nordul statului este bogat in resurse minerale, in special antracit si fosfati. Pe coasta de S exista cateva resurse de petrol. Se cultiva orez, banane, trestie de zahar, cafea si ceai. Guvernul a adoptat cateva reforme capitaliste pentru economie. Cele mai importante industrii sunt: alimentara, pescuitul, metalurgica si fosfatii.

Razboiul din Vietnam impotriva americanilor a produs mari pierderi de vieti omenesti de ambele parti, cruzime impotriva populatiei, distrugerea si contaminarea nediscriminata a unei mari parti din peisaj. Vizita in Vietnam a presedintelui SUA Bill Clinton, in noiembrie 2000, a adus normalizarea relatiilor cu fostul inamic.

Vietnamul a luptat sa-si revina dupa unificare si a incercat de la inceputul acestei perioade sa-si organizeze economia bazata pe agricultura conform principiilor colectiviste. Elementele fortelor de piata si intreprinderile private au fost introduse la sfarsitul anilor 1980 si o bursa a fost deschisa in 2000. Investitiile straine au crescut, iar SUA este principalul partener comercial al Vietnamului, care incearca sa devina membru in World Trade Organisation.

S-a micsorat decalajul nivelului de trai dintre orase si sate. Liderii Partidului Comunist isi fac griji ca prea multa liberalizare economica va slabi puterea lor si va introduce ideile decadente in societatea vietnameza.

Vietnamul a fost acuzat de reprimarea dezacordurilor politice si a libertatii religioase.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.