Cauta:   

 

 
a
Innuendo
1991
 
Melodiile
se deruleaza
automat

 
  Queen - Don't Try So Hard / 1991
2.365 vizite - 0 comentarii
adaugat de toba
 
  Queen - Delilah / 1991
1.853 vizite - 0 comentarii
adaugat de toba
 
  Queen - Innuendo / 1991
2.552 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Queen - Bijou / 1991
1.566 vizite - 0 comentarii
adaugat de sarba
 
  Queen - All God's People / 1991
1.472 vizite - 0 comentarii
adaugat de alberto
 
  Queen - I'm Going Slightly Mad / 1991
1.381 vizite - 0 comentarii
adaugat de alberto
 
  Queen - Headlong / 1991 live
1.353 vizite - 0 comentarii
adaugat de alberto
 
  Queen - I Can't Live With You / 1991
1.321 vizite - 0 comentarii
adaugat de alberto
 
  Queen - Don't try so hard / 1991
736 vizite - 0 comentarii
adaugat de alberto
 
  Queen - Ride The Wild Wind / 1991
1.581 vizite - 0 comentarii
adaugat de alberto
 
  Queen - All God's People / 1991
693 vizite - 0 comentarii
adaugat de alberto
 
  Queen - These Are The Days Of Our Lives / 1991
1.622 vizite - 0 comentarii
adaugat de alberto
 
  Queen - Delilah / 1991
805 vizite - 0 comentarii
adaugat de alberto
 
  Queen - The Hitman / 1991
1.499 vizite - 0 comentarii
adaugat de alberto
 
  Queen - The Show Must Go On / 1991
1.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Queen Latifah - Come into My House / live 1991
813 vizite - 0 comentarii
adaugat de lorena
 
  Queen - Bijou / 1991
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Queen - The Show Must Go On / 1991
128 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
Queen
 

 

Queen - Bijou / 1991 + Biografie Freddie Mercury

 
 
 
 
 
Adaugat de alberto 07.06.2012  Adauga la favorite 1.040 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Queen - Bijou / 1991

Freddie Mercury (nascut Farrokh Bulsara, Gujarati: ફ્રારુક બલ્સારા‌ n. 5 septembrie 1946; d. 24 noiembrie 1991) a fost un muzician, compozitor si textier britanic, cunoscut ca lider al formatiei britanice de muzica rock Queen.

Mercury a fost recunoscut pentru calitatile vocale remarcabile de tenor si pentru prestatiile live. In calitate de compozitor, a compus multe hituri internationale, printre care Killer Queen, Bohemian Rhapsody, Somebody to Love, We Are the Champions si Little Thing Called Love. Mercury a murit in urma unor complicatii ale sistemului imunitar cauzate de infectarea cu virusul care cauzeaza Sindromul Imunodeficientei Dobandite.

Desi formatia Queen nu a fost foarte apreciata de criticii de muzica rock, ca dovada indirecta fiind nominalizarea sa foarte tarzie in Rock and Roll Hall of Fame (doar in anul 2001), formatia a fost si continua sa fie extrem de iubita si apreciata in intreaga lume. „Marca" Queen a reusit sa vanda pana in prezent aproape o jumatate de miliard de albume.

Formatia a petrecut mai multe saptamani in UK Album Chart decat oricine altcineva in istoria muzicii, mai mult decat chiar The Beatles.

Doua dintre cantecele lui Freddie — We Are the Champions si Bohemian Rhapsody — au fost recunoscute drept cele mai bune cantece din toate timpurile de asociatii importante precum Sony Ericsson si Guinness World Records.

In 2006, Time Asia l-a clasificat pe Mercury drept unul din cele mai importante personalitati ale ultimilor 60 de ani.

Pe de alta parte, Mercury a fost criticat ca si-a tinut secreta originea, preferintele sexuale si imbolnavirea de SIDA



Primii ani

Freddie Mercury pe numele sau adevarat Farrokh Bulsara, s-a nascut pe insula africana Zanzibar, la acea vreme colonie britanica, acum parte a Tanzaniei. Parintii sai, Bomi Bulsara si Jer Bulsara erau persi din India care practicau religia antica zoroastriana.[8] Mercury avea o sora mai mica, pe nume Kashmira.

Mercury a fost trimis in India la varsta de 7 ani pentru a merge la Scoala de baieti Sf. Petru, o scoala pentru baieti din Panchgani langa Bombay.

La St. Peter's, a fost un elev stralucit care a excelat la sport si a invatat sa cante la pian. La scoala, a format o formatie, denumita The Hectics, unde el canta la pian. Tot la St. Peter's a inceput sa-si spuna „Freddie". Mercury a ramas in India in copilarie, locuind cu bunica si matusa lui. Si-a completat educatia in India la St. Mary's (ISC) High School in Mazagon inainte sa se intoarca in Zanzibar.

La varsta de 17 ani, Mercury si familia sa au fost fortati sa plece din Zanzibar in Anglia ca rezultat a Revolutiei din Zanzibar.

Familia s-a mutat intr-o casa mica la periferia orasului Feltham in afara Londrei. Mercury s-a inscris la Isleworth Polytechnic (in prezent West Thames College) in Vestul Londrei unde a studiat arta. In cele din urma, a obtinut o diploma in arta si design grafic la Ealing Art College, folosind ulterior aceste abilitati pentru a construi emblema trupei Queen. Mercury a ramas cetatean britanic pana la sfarsitul vietii.

Dupa absolvire, Mercury s-a alaturat mai multor formatii si a vandut haine second hand in piata Kensington din Londra si a lucrat si la Aeroportul Heathrow. Prietenii din acele vremuri si-l amintesc pe Mercury drept un elev tacut si timid care se arata foarte interesat de muzica.

In 1969, a devenit membru fondator al formatiei Ibex, care s-a numit apoi Wreckage. Cand aceasta s-a despartit in luna octombrie a aceluiasi an, s-a alaturat formatiei Sour Milk Sea ca solist. La inceputul anului 1970, s-a destramat si acest grup.

In luna aprilie a aceluiasi an, Mercury s-a alaturat chitaristului Brian May si bateristului Roger Taylor, care fusesera in formatia Smile.

In ciuda protestelor colegilor sai, Mercury a ales numele „Queen" pentru noua formatie. Tot in aceasta vreme si-a schimbat si numele de familie din Bulsara in Mercury.



Muzician

Cantaret
Ambitusul lui Freddie Mercury

Considerat ca fiind unul din cei mai buni cantareti din toate timpurile, Freddie Mercury avea o voce deosebita si distinctiva, incluzand un ambitus de 4 octave.

Desi vorbea pe tonalitati de bariton, el canta majoritatea melodiilor ca tenor. Soprana spaniola Montserrat Caballe, cu care Mercury a inregistrat un album, a spus ca „diferenta dintre Freddie si toti ceilalti cantareti rock este vocea".


Compozitor

Mercury a compus zece melodii din cele saptesprezece de pe albumul „Greatest Hits" al formatiei Queen: „Seven Seas of Rhye", „Killer Queen", „Bohemian Rhapsody", „Somebody to Love", „Good Old-Fashioned Lover Boy", „We Are the Champions", "Bicycle Race", „Don't Stop Me Now", „Crazy Little Thing Called Love", si „Play the Game".

Oricum, prin anii optzeci, toti cei patru membri ai formatiei compuneau hituri. Cel mai notabil aspect a melodiilor sale este faptul ca acesta introducea in melodii diverse stiluri de muzica, printre care se numarau rock, heavy metal, pop, dar si disco. In comparatie cu multi compozitori de muzica rock, Mercury tindea sa compuna melodii complexe.

De exemplu, „Bohemian Rhapsody" este compusa din foarte multe note.[23] Pe de alta parte, „Crazy Little Thing Called Love" este alcatuita din foarte putine note. Desi Mercury compunea deseori armonii complicate, acesta a declarat ca nu stia sa citeasca partituri muzicale.

El a compus majoritatea melodiilor la pian, alegand deseori note greu de realizat de colegul de trupa, chitaristul Brian May.

Cantaretul Axl Rose vorbea astfel despre talentul de compozitor al lui Mercury: „Daca nu aveam melodiile lui Freddie Mercury cand eram copil, nu stiu unde as fi acum. M-a invatat multe lucruri despre muzica. Mi-a deschis mintea. Nu am avut un profesor mai bun in viata decat el



Cantaret live

Mercury este recunoscut pentru prestatiile live, care erau de obicei pe stadioane mari. El a aratat un stil teatral care deseori invoca o mare participare a publicului. Una din cele mai notabile performante al lui Mercury cu Queen a avut loc la Live Aid in 1985, cand un stadion intreg de 72,000 de oamenii au batut din palme, au cantat.


Performanta celor de la Queen la acest eveniment a fost declarata de multi specialisti drept cel mai bun concert din toate timpurile. Intr-o relatare a evenimentelor de la Live Aid in 2005, un critic a scris, „Cei care compun liste cu cei mai buni cantareti si ii plaseaza pe Mick Jagger, Robert Plant pe primele locuri fac o mare greseala. Freddie, evidentiat de prestatia de la Live Aid, este de departe cel mai «zeu» dintre toti."

Formatia a fost prima care a cantat pe stadioanele din Africa de Sud, depasind recordul numarului de oameni prezenti la un concert pe stadionul Morumbi din Sao Paulo in 1981.

In 1986, Queen a fost prima care a cantat in spatiul comunist, unde a concertat in fata a 80.000 de oameni la Budapesta.

Ultimul concert al lui Mercury cu Queen a avut loc in ziua de 9 august 1986 la Knebworth House in Anglia unde a atras in jur de 150.000 de oameni. Starul rock David Bowie, care a participat la Concertul tribut Freddie Mercury si a inregistrat melodia Under Pressure cu Queen a spus despre Mercury: „Dintre toti cantaretii rock, Freddie a dus-o peste masura."

... „A dus-o peste masura, si desigur am admirat mereu un barbat care poarta pantaloni stramti. L-am vazut intr-un concert o singura data, si dupa cum se spune, era un om care putea tine multimea in propria palma.

Putea oricand sa transforme un cliseu intr-un avantaj


Instrumentist

Mercury canta la pian in multe melodii cunoscute a trupei Queen.

El folosea piane in concerte, iar in studio, diverse alte instrumente asemanatoare pianului. Incepand cu anul 1979 a inceput sa foloseasca sintetizoare in studio.

Desi nu era un pianist stralucit, contributiile sale erau de obicei foarte originale, el batand de multe ori doar ritmul.

Printre exemplele notabile pot fi enumerate „Killer Queen", „Bohemian Rhapsody", „Good Old Fashion Lover Boy", „We Are the Champions", „My Melancholy Blues" si „Don't Stop Me Now". „Don't Stop Me Now" pare a fi melodia care ii arata cel mai mult talentul de pianist.

Oricum, dupa spusele colegului de trupa Brian May, Mercury nu era multumit de abilitatile sale la pian si a inceput sa nu mai foloseasca instrumente.

Una din ultimele contributii la pian ale lui Mercury a fost melodia „It's a Hard Life" de pe albumul The Works



Moartea


Conform cartii lui Hutton, Mercury and Me, Mercury a fost diagnosticat cu SIDA in primavara anului 1987.

In acelasi an, Mercury a declarat ca testul sau a iesit negativ.

In ciuda negatiilor, presa britanica a continuat zvonurile in anii urmatori, din cauza starii psihice a lui Mercury si din cauza lipsei de turnee a celor de la Queen.

Pana la sfarsitul vietii sale, Mercury era urmarit de fotografi, in timp ce tabloidul The Sun sustinea ca Mercury este grav bolnav. Aparitia sa din ultimul sau videoclip, „These Are the Days of Our Lives", le-a confirmat suspiciunile.

Mercury a continuat sa inregistreze melodii in studio pana cu o luna inainte de a muri in noiembrie 1991.

In ultimul sau an de viata, Queen era la apogeul succesului, albumul Innuendo intrand in topurile britanice pe locul intai si vanzandu-se in 250.000 de exemplare doar in prima saptamana de la lansare.

Pe data de 22 noiembrie, 1991, Mercury l-a chemat pe managerul trupei Queen la el acasa in Kensington, pentru a discuta o declaratie publica.


A doua zi, 23 noiembrie, urmatorul anunt a fost facut din partea lui Freddie Mercury:

„ In urma relatarilor din presa din ultimele doua saptamani, doresc sa confirm ca am fost testat seropozitiv si ca am SIDA.

Am simtit ca este corect sa tin aceasta informatie doar pentru mine pana acum pentru a proteja intimitatea celor din jurul meu.

Acum a venit timpul pentru ca prietenii si fanii mei din toata lumea sa afle adevarul si sper ca toata lumea se va alatura doctorilor mei in lupta acestei boli teribile. Intimitatea a fost mereu speciala pentru mine si sunt cunoscut pentru lipsa de interviuri.

Va rog sa intelegeti ca aceasta politica va continua. "

Putin dupa 24 de ore de la declaratia de presa, Mercury a murit pe data de 24 noiembrie 1991 la varsta de 45 de ani.

Cauza decesului a fost bronhopneumonie cauzata de SIDA.

Desi el nu participase de ani de zile la slujbe religioase, inmormantarea lui Freddie a fost facuta de un preot zoroastrian.

Cantaretul Elton John si membrii ramasi din formatia Queen au luat parte la inmormantare.

El a fost incinerat la cimitirul Kensal Green, iar cenusa sa a fost imprastiata pe malurile lacului Geneva, langa Montreux, Elvetia, locul unde Freddie si-a petrecut ultimii ani din viata.

Prin testament, Mercury i-a lasat fostei lui sotii - Austin - jumatate din avere, iar cealalta jumatate parintilor si surorii lui.

El i-a mai lasat bucatarului sau 500.000 de lire, 500.000 de lire asistentului, 100.000 de lire soferului si 500.000 de lire partenerului sau Jim Hutton.

Mary Austin a mostenit casa acestuia, unde locuieste acum impreuna cu familia sa


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.