Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Femeile savante - Moliere / Teatru radiofonic 1961
1.066 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Disparutul(SUA 1982)Crima/Drama
1.264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Tunurile din Navarone (SUA 1961) Anthony Quinn
4.586 vizite - 0 comentarii
adaugat de orly
 
  „Trebuie sa stiti" OZN si UAP
249 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Spectacol de vis
1.259 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vimanas (SUA 2014)- UFO -
1.194 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Luptatorul (SUA 2008) Drama
1.324 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In memoriam Marin Moraru
1.409 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cararile iubirii - (SUA 2007) | Drama,Romant /
6.900 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  O femeie salvata (SUA 2008) Comedie,Romantic
1.337 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Teatru, Spectacol
 

 

Macbeth (SUA 1961) Cu Sean Connery

 
 
 
 
 
Adaugat de emil 06.07.2013  Adauga la favorite 1.331 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
Nota IMDB: 6.9
   
 
Macbeth (1961) Cu Sean Connery

Nota IMDB: 6.9

Regia:Paul Almond
Cu:Sean Connery, Lou Antonio


Macbeth este o tragedie scrisa de William Shakespeare in anul 1606. Prima reprezentatie atestata a avut loc in aprilie 1611, la teatrul Globe. Personajele reale care au inspirat aceasta piesa sunt regii Macbeth, Duff si Duncan mentionati in cronicile Holinshed (1587).

De-a lungul timpului, piesa a atras mari actori in rolurile lui Macbeth si Lady Macbeth. Piesa a fost adaptata pentru film, televiziune, opera si altele.

Primul act al piesei se deschide cu imaginea unor tunete si fulgere, in mijlocul carora se afla trei vrajitoare ce hotarasc sa se intalneasca cu Macbeth.

In scena urmatoare intra un capitan ce il anunta pe Duncan, regele Scotiei, faptul ca generalii sai Macbeth – Nobil de Glamis si Banco au invins fortele aliate ale Norvegiei si Irlandei, conduse de tradatorul McDonwald.

In urmatoarea scena apare armata scotiana in frunte cu Macbeth si Banco se intorc victoriosi din lupta cu rebelii. In drum, intalnesc un grup de vrajitoare care le prezic viitorul. Ele i se adreseaza lui Macbeth cu titulatura de Nobil de Cawdor si apoi rege al Scotiei, iar pe Banco il numesc tata al viitorilor conducatori, fara ca el insusi sa fie unul din ei.

Cei doi incearca sa afle mai multe despre aceste profetii, dar vrajitoarele dispar. Prima profetie se adevereste foarte repede, deoarece un mesager aduce vestea ca Duncan tocmai l-a numit pe Macbeth Nobil de Cawdor.


Imediat Macbeth incepe sa creada in profetii si sa aspire la tron. Macbeth ii scrie sotiei sale despre profetiile vrajitoarelor. Cand Duncan hotaraste sa petreaca o noapte in castelul lui Macbeth din Inverness, Lady Macbeth pune la cale un plan diabolic, pentru a grabi implinirea profetiei. Macbeth ezita sa duca planul la bun sfarsit, insa, la insistentele sotiei, savarseste crima.

Terifiat, Macbeth intra intr-un delir halucinant si priveste ingrozit pumnalul cu care l-a ucis pe Duncan. Lady Macbeth, cu sange rece, ascunde pumnalul in camera regelui asasinat. A doua zi cadavrul regelui este decoperit de nobilul Macduff si Banco. Sotii criminali pretind ca sunt oripilati de cele intamplate, dar devin suspectati de Macduff care ia decizia de a-i indeparta pe fii regelui, temendu-se pentru viata lor. Astfel Malcom , fiul cel mare este trimis in Anglia, iar Donalbain , fiul cel mic in Irlanda. Macbeth devine rege, dar fiind ingrijorat de cea de-a doua profetie (conform careia copiii lui Banco vor urma la domnie), el si sotia sa pun la cale uciderea lui Banco si a fiului acestuia, Fleanzio. Astfel el organizeaza o petrecere in cinstea proclamrii sale.


El angajeaza doi ucigasi pentru a scapa de cei care ii ameninta tronul. Banco are un presentiment si ii cere copilului sa se salveze. Intre timp, Lady Macbeth se simte din ce in ce mai increzatoare, convinsa fiind ca, o data cu aceasta crima, nimeni nu mai ameninta tronul sotului ei. Banco este omorat, dar nu si Fleanzio, care izbuteste sa scape. In timpul balului de la palat, asasinul lui Banco il informeaza pe Macbeth ca misiunea a fost indeplinita. Toata lumea se simte bine, mai putin proaspatul inscaunat Macbeth, care este urmarit de fantoma lui Banco. Ingrozit de imaginea celui ucis, noul rege reuseste sa-si contrarieze oaspetii prin comportamentul bizar.


El decide sa consulte vrajitoarele pentru a afla ce-i mai rezerva viitorul. Vrajitoarele se intalnesc din nou pentru a profeti. Spiritele invocate de ele ii spun lui Macbeth ca „Nici un om nascut din femeie nu te va omori" si „Vei fi invins doar cand padurea Birnam va prinde viata si va veni contra ta", avertizandu-l, in acelasi timp, sa se fereasca de nobilul Macduff. Oripilata Lady Macbeth isi indeamna sotul sa-i ucida familia lui Macduff, cel care, impreuna cu Malcolm, strange armata pentru a ataca Scotia. Astfel sotia si copiii lui Macduff sunt ucisi. La granita engleza, Macduff se alatura refugiatilor scotieni. Malcolm apare in fruntea trupelor engleze, pentru a invada Scotia. Ascunsi in padurea Birnam, soldatii, acoperiti cu frunze si crengi spre a se camufla, inainteaza catre batalia finala, creand impresia ca padurea se misca si implinind, astfel, profetia.

Bantuita de crimele infaptuite, Lady Macbeth isi pierde mintile, imaginandu-si mainile pline de sangele varsat. Macbeth asteapta sosirea dusmanilor, constient fiind ca nu va avea niciodata o domnie linistita. Un mesager aduce vestea ca Lady Macbeth s-a sinucis si ca padurea Birnam a prins viata si vine contra sa. In momentul intalnirii dintre Macduff si Macbeth, cel din urma afirma cu aroganta ca el nu poate fi ucis de nici un om nascut din femeie. Atunci Macduff il ucide in duel pe Macbeth, nu inainte de a-i marturisi taina nasterii sale, si anume ca nu s-a nascut pe cale naturala. Astfel Malcolm devine noul rege al Scotiei, implinind profetiile vrajitoarelor.

Distributie:


Sean Connery Macbeth
Telly Savalas Lennox
Lou Antonio Donalbain
Jane Darwell First Witch
Lee Strasberg Seyton
William Schallert Ross
Michael Blodgett Malcolm
Zoe Caldwell Lady Macbeth
Anthony Ray (I) Menteith
Sharon Acker Lady MacDuff
Walker Daniels Fleance
Minna Gombell Third Witch
Mary Sinclair Second Witch


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.