Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pisicile albe
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile negre
731 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ingrijim pisicile si cum prevenim bolile
793 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pisicile
1.750 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce nu stiati despre pisici
1.622 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce torc pisicile?
1.243 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  De ce ne urmaresc pisicile?
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MARI MISTERE NEELUCIDATE , PISICILE !
899 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ziua Internationala a Pisicilor.
1.592 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curiozitati despre pisici
2.157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Pisicile tonkineze

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 03.06.2013  Adauga la favorite 1.496 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Pisicile tonkineze au aparut pentru prima data in America de Nord, rasa fiind creata pe la inceputul anilor 1930. Ele sunt rezultatul imperecherii dintre o pisica siameza si o pisica birmaneza, care prin selectie riguroasa au dus la exemplarul cunoscut astazi. Cateva secole mai tarziu, Asociatia Canadian Cat a recunoscut aceasta rasa, urmand ca apoi pisicile tonkineze sa fie recunoscute de Asociatia Cat Francers’. Odata cu recunoasterea rasei, Statele Unite ale Americii au interzis incrucisarea pe teritoriul sau, desi rasa este chiar cunoscuta. Cam in aceeasi perioada, Governing Council Of The Cat Fancy recunoaste pisica tonkineza ca rasa pe teritoriul Europei, iar in Anglia si Franta, Cartea Oficiala a Originii Felinelor o intruduce si pe aceasta intre paginile sale. Se caracterizeaza prin suplete, eleganta si farmec, pisica tonkineza nu se sustrage deloc tiparului. Totodata, intruneste si alte caracteristici comune felinelor printre care spiritul plin de curiozitate, mereu in atentie, intr-o continua cautare, inteligenta si pline de entuziasm, uneori retrasa in mediul sau, alteori deosebit de sociabila si plina de viata. Nu putem ignora faptul ca aceasta felina este totusi un animal de marime medie, iar prin jocurile ei se poate si pierde, asa ca daca o scapati vreodata din vizor, nu insistati cu cautarile. Daca va vrea sa iasa la iveala, cu siguranta o va face, daca nu, pur si simplu are nevoie de „spatiul" ei. Felinele in general se caracterizeaza prin aceasta finete si extravaganta, asemeni unei dive, pline de har. Pisicile tonkineze traiesc pana la aproximativ 15 ani, cel mai repede mor la varsta de 12 ani, in cazul in care nu sufera de vreo boala extrema. Ca toate celelalte pisici, caracterizate de o greutate mica, pisica tonkineza nu depaseste sase kilograme, avand cel mai putin trei kilograme, atunci cand ajunge la maturitate.



Pisica tonkineza poate fi gasita in mai multe culori. In functie de preferinte si de nevoile viitorului sau stapan, aceasta poate fi achizitionata si pentru decorul casei, in cazul in care acesta este unul dintre cele exotice. Pot fi gasite urmatoarele variante: pisica tonkineza liliachie, pisica tonkineza de culoarea broastei testoase, pisica tonchineza albastruie. Culorile acestor tipuri de pisici pot varia, deci o pisica are mai multe nuante, dar din aceeasi paleta de culori, nu vor fi niciodata patate sau cu alte modele. Pe burtitca si pe labute au spre exemplu un albastru mai deschis sau, dupa caz, un violet mai deschis. Aceste pisici va vor uimi cu siguranta, datorita faptului ca au culori neobisnuite si caracter de dive. Mai mult decat atat, le puteti asorta si cu costumatia dumneavoastra daca sunteti un fan al culorilor stravezii. Pline de vigilenta, aceste pisici au si o curiozitate deosebita si dau dovada de multa sociabilitate.

Pisicile din rasa tonkineza nu sunt foarte mari, ele avand corpul mediu, o constructie plina de armonie, musculoasa totodata si densa. Aceasta pisica este combinatia perfecta intre caracteristicile de baza ale siamezei si ale birmanezei, acestea doua dand dovada de eleganta si rotunjime. Coada pisicilor tonkineze este subtire la varf si la baza porneste groasa, varful acesteia este rotund, iar labutele acestei rase sunt de marime medie, atat cele inferioare cat si cele superioare, sunt finute si ovale.

Pa langa culorile sofisticate pe care le poate avea o pisica tonkineza, aceasta mai are inca un plus imens si anume faptul ca blana sa este matasoasa si deosebit de stralucitoare, fiind nu prea lunga. Pisica tonkineza are capul unei forme geometrice triunghiulare perfect echilibrata, iar craniul sau este deltoid, usor rotunjit, cu conturul moale. Fata de alte pisici obisnuite, aceasta are urechile mari, putin rotunjite la varf, ochii uimitor de mici, cu o stralucire deosebita in culoare si uniformitate, la fel de exotica precum si culoarea blanii, astfel intalnim pisici tonkineze cu ochi verzi albastrui sau pisici tonkineze cu ochi turcoaz deschis.

Pisicile tonkineze sunt printre felinele speciale, care merita o ingrijire deosebita si asemeni multor feline multa atentie si afectiune din partea stapanilor. De stiut ca aceasta rasa de feline nu trebuie hranite in exces (la fel ca majoritatea animalelor), trebuie sa aiba o hrana echilibrata, altfel risca sa devina supraponderale. Desi stapanii tind sa-si arate afectiunea fata de animalele lor de companie prin supradozaj alimentar, de multe ori mai bine si-ar arata afectiunea prin gesturi si grija.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.