Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lars von Trier
287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deschiderea balulului-debutantii
738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Erich von Daniken – Se vor intoarce extraterestrii
466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Erich von Daniken – Se vor intoarce extraterestrii pe?
264 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zeii de dincolo
661 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  John von Neumann
1.033 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Carele zelilor
233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mayerling Tragedia lui Rudolf al Austriei
137 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mosel, Germania
1.122 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Herbert von Karajan / O biografie controversata / 2009
1.416 vizite - 0 comentarii
adaugat de piata
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Lars von Trier

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 29.03.2013  Adauga la favorite 1.032 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Lars von Trier (n. 30 aprilie 1956) este regizor de film danez asociat cu miscarea Dogma 95.

Este fiul unui tata comunist si mame socialiste. A absolvit scoala de cinema din Stockholm (Den Danske Filmskole) in 1983. Lucrarea de diploma, Imagini in relief a primit premiul Festivalului Scolilor de film de la Munchen. Primul sau film de lung metraj, Forbrydelsens element (Elementul crimei, 1984), castiga Marele Premiu pentru Tehnica la Cannes.
Pentru televiziune, von Trier regizeaza Medea (1988) care obtine premiul Jean d'Arcy in Franta. Breaking the Waves cistiga Marele Premiu al Juriului de la Cannes, premiul Cesar pentru Cel mai bun film strain, premiul EFA pentru Cel mai bun film european iar actrita principala Emily Watson este nominalizata la premiul Oscar pentru cea mai buna actrita.

In 1995 se converteste la catolicism dupa religia tatalui sau biologic, un act facut mai degraba ca o provocare pentru massa protestanta a danezilor. Ideologia marxist-leninista a manifestului "Dogma95" si continutul explicit sexual al multor filme ale sale dovedesc inaderenta la un act pur formal de convertire.

In 2000 a avut loc premiera dramei muzicale Dancer in the Dark avand-o ca actrita principala pe cantareata islandeza Bjork. Filmul a obtinut Palme d'Or la Cannes 2000. In 2003 incepe trilogia „SUA: tarimul tuturor posibilitatilor" cu filmul Dogville

Cu fiecare film al sau, von Trier s-a impus ca un artist, dar si ca un cineast care starneste controverse de fiecare data. Filmele sale reflecta propriile drame traite de regizor, care a fost crescut de o mama comunista si un tata socialist intr-un mediu auster. "Tragand linie, mi-e frica de orice in viata asta, mai putin de creat filme" a fost una dintre declaratiile regizorului de 56 de ani. De la Dancer in the Dark, Dogville, Antichristul si pana la Melancholia, Lars Von Trier a captivat publicul prin expunerea artistica, dar si socanta, cu care prezinta dramele interioare ale individului, tema mortii si depresia. Desi anul trecut a creat un scandal monstru la Cannes, cu declaratiile sale pro naziste, Melancholia, filmul sau a stralucit si a primit si o nominalizare la Oscar, multi spunand ca este unul dintre cele mai artistice filme facute vreodata. Von Trier continua seria proiectelor socante, iar in 2013 va lansa Nymphomaniac, un film in doua parti cu Shia LaBeouf, Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg. Nici un alt regizor nu a reusit sa imparta cinefilii in doua tabere mai mult ca Lars von Trier


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.