Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Obiective turistice din Romania
691 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  SULINA - obiective turistice
575 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiective turistice Mauritius
477 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iasi - obiective turistice
413 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
04:03
  Suceava - Obiective turistice
1.379 vizite - 0 comentarii
adaugat de TheBlackwing
 
  Turism Arges,
543 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Uzerche -Franta
963 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Gaiola.
711 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul de Iarna
201 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cascada Beusnita
490 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Silifke - Turcia - Obiective turistice

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.01.2013  Adauga la favorite 1.435 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Obiective turistice

Pe locul de vechii Acropole sta cetatea bizantina, Cetatea din Silifke, care are o buna vedere asupra orasului si a vaii Goksu. La Inonu Caddesi este situat un templu roman, hirotonit de Zeus, Apollo sau Afrodita. La doi kilometri spre vest se afla locul de pelerinaj paleocrestin sfanta Tecla (Ayathekla). Din Silifke spre nord duce un drum national spre Demircili, care in antichitate, numit Imbriogon, era o statiune pentru cetatenii bogati din Seleucia. De acolo, drumul duce prin Imamli spre Uzuncaburc, numit in antichitate Olba. Spre vest drumul de coasta, D-400 duce la alte ruine locuri antice, precum si la castelele Liman Kalesi si Tokmar Kalesi.

In apropiere de Atakent, vechiul Korasion, la 10 km spre est, in directia Uzuncaburc, drumurile duc spre ruinele Karakabakli, Isikkale, Asagi Dunya, Sinekkale, Pasli, Tekkadin, Villa rustica, Gokkale si mormantul Mezgit Kalesi. In satul Narlikuyu 25 km spre est poate fi vizitat Mozaicul celor trei gratii, in apropiere pesterile Korykischen, doua mari doline, castelul Mancinikkale, biserica Hasanaliler si gospodaria romana Kesli. La inca aproximativ 10 km mai departe sunt orasele antice Korykos, cu castelul Kiz Kalesi, Elaiussa Sebaste si Kanytelleis si la Kizkalesi locurile antice Cambazli, Okuzlu, Catioren, Emirzeli si Adamkayalar. Pe Gulnar, la 40 km spre vest se afla vechea cetate Meydancikkale.

In antichitate, orasul era numit Seleucia (gr. Σελεύκεια) pe Kalykadnos (astazi Goksu). Acesta a fost fondat si numit la inceputul secolului al III lea i.H. de Seleucus I Nicator (precum si o serie de alte orase din Imperiul Seleucid). Locuitorii din Holmi au fost mutati aici (Stephanos din Bizant; Strabo, 14, 670). Potrivit lui Stephanos din Bizant numele vechi a fost Seleucia Huria[3].

Sub romani, Seleucia a fost (lat. Seleucia ad Calycadnum) capitala Asiriei. Sub numele de Seleucia in Asiria, este azi inca o episcopie a Bisericii Romano-Catolice.

In evul mediu orasul a fost capitala temporara a Regatului Mica Armenie.

Imparatul Frederic Barbarossa s-a inecat in 1190, in Goksu, in timpul celei de-a treia cruciade, in apropierea orasului, numit pe atunci Saleph.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.