Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Lubeck -Germania
815 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Holstentor- Lubeck--Germania
598 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chemnitz -Germania
287 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Munster -Germania
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gunzburg -Germania
1.257 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Lindau-Germania
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Orasul Constanta -Germania
1.119 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brandenburg-Germania
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brema-Germania
1.046 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Frauenkirche-Dresda -Germania
504 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Orasul Lubeck-Germania

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.11.2012  Adauga la favorite 801 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Situat in nordul Germaniei, la aproape 14 kilometri de Marea Baltica, orasul Lubeck este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri pentru rolul sau comercial; astazi Lubeck este un monument protejat de UNESCO.

Numele de Lubeck provine de la cuvantul de origine slava “lubice" care inseamna – cel frumos. Numele de astazi este inregistrat inca din 1143, aceasta insa nu este data de aparitie a orasului, el a existat in inainte de aceasta data dar sub numele de Liubice. In 11457 asezarea este distrusa complet de un incendiu dar, in 1159 regele Henry der Lowe construieste un oras cu totul nou pe locul celui disparut. Orasul a cunoscut o dezvoltare foarte mare, daca ne luam dupa legende se spune ca in evul mediu o persoana din 10 locuitori ai orasului avea cate o nava.

Pentru ca in Lubeck se gasesc multe constructii vechi ( din anii 1200,1300) reconstructia si ingrijirea cladirilor a fost o grija permanenta a guvernului german, din 1987 UNESCO a decis ca orasul sa fie considerat un monument de arhitectura protejat.

Numele de Orasul celor sapte turle, vine de la constructia centrului care este marginit de 2 porti mari si inconjurat de sapte turle, ele aveau rol de aparare si de observare. In centrul orasului nu se poate circula cu masina deoarece sunt foarte multe stradute inguste, lasate asa de la aparitia orasului, o parte din ele au disparut cu timpul dar si astazi mai sunt inca 86 de astfel de stradute ( multe la numar avand in vedere ca orasul nu este foarte mare).

Piata primariei a fost construita de locuitorii orasului din proprii lor bani si cu propriile lor forte in anul 1230, aceasta piata este una din cele mai vechi in Germania si poate chiar in lume.

Un alt monument este Catedrala Sfanta Maria, ca si restul monumentelor a fost construita de locuitorii orasului acum multe secole ( 1250-1350), este una din cele mai inalte cladiri de acest gen din lume. In timpul celui de-al doilea razboi mondial biserica a suferit stricaciuni foarte mari, dar a fost uletrior reparata. Tot aici se afla si cea mai mare orga mecanica din lume, are 101 pedale si aproape 10.000 de tuburi.

Cu toate ca este un oras mic, monumentele istorice sunt foarte numeroase la numar, pe langa constructiile unice in lume in Lubeck au mai trait si multe personalitati care au marcat atat istoria Germaniei cat si pe cea mondiala. (Thomas Mann – castigator al premiului Nobel pentru literatura in 1929)


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.