Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Mari actori - Alec Baldwin
1.570 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori :Norman Wisdom
1.495 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Mari actori - Stefan Iordache
1.376 vizite - 0 comentarii
adaugat de calea
 
  Mari actori - Max von Sydow
1.495 vizite - 0 comentarii
adaugat de rica
 
  Mari actori - Nicholas Cage / 7 minute
1.457 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Bruce Willis
1.794 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Rex Harrison - Mari actori,mari regizori
1.546 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mari actori - Tim Allen
1.521 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Conan O'Brien
1.516 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
  Mari actori - Salma Hayek / interviu 2013
1.558 vizite - 0 comentarii
adaugat de sanda
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Alte rubrici >> Vedete
 

 

Mari actori - Morgan Freeman

 
 
 
 
 
Adaugat de sanda 02.10.2012  Adauga la favorite 1.048 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Mari actori - Morgan Freeman

Biografie Morgan Freeman
Cu o voce autoritara, acest placut si popular actor american a devenit una dintre cele mai respecate figuri ale cinematografiei moderne. Nascut in iunie 1937 in Memphis, Tennessee, tanarul Freeman a intrat la Los Angeles Community College dupa ce lucrase cativa ani ca mecanic in aviatia americana. Primul sau rol a fost intr-o piesa de teatru in 1969. Apoi a lucrat in televiziune, avand cateva roluri in seriale. In 1973 a reusit sa obtina un mic rol in thriller-ul "Blade", iar de aici talentul sau l-a propulsat mai departe, reusind sa obtina roluri cu regularitate.
In anii '80 Morgan Freeman a continat sa apara in diferite filme, unele reusite, altele mai putin. Cu toate acestea, a iesit in evidenta, primind o nominalizare la Oscar pentru rolul din "Street Smart" in 1987 iar apoi a uimit lumea cinematografiei prin obtinerea celei de-a doua nominalizari la Oscar, pentru rolul din "Driving Miss Daisy" din 1989.

Tot in 1989 a aparut in filmul "Glory" alaturi de Mattew Broderick si Denzel Washington, un film despre razboiul civil din America. In 1994 a jucat in drama "The Shawshank Redemption" rol pentru care a obtinut a treia nominalizare la Oscar dar premiul i-a revenit abia in 2005 pentru rolul din "Million Dollar Baby".
Ca o completare la filmele sale, datorita vocii sale puternice si convingatoare, Morgan Freeman a fost ales sa fie gazda mai multor emisiuni de televiziune si documentare, cel mai recent fiind "La marche de l'empereur".
A fost insurat de doua ori, prima data in 1967 cu Jeanette Bradshaw de care a divortat in 1979.

A doua sotie, alaturi de care este din 1984 se numeste Myrna Colley-Lee. Are patru copii, doua fete si doi baieti. De curand a obtinut licenta de pilot privat si are o barca ancorata in Caraibe, dar programul incarcat nu-i permite sa navigheze decat o data pe an. Adeseori este catalogat ca fiind cel mai mare actor in viata, lucru pe care nu-l aproba si spune ca este doar norocos. Are propia lui companie, Revelation Entertainment.
Oscarul castigat il tine intr-un dulap din biroul sau. Dulapul a fost facut de un bun prieten al sau in 1998 special pentru Oscarul pe care era sigur ca Morgan il va castiga. I-a atasat chiar si o placa pe care scrie:" Nu parcati. Rezervat pentru Oscar".


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.