Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  6. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
4.092 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  5. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.415 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  2. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.241 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  3. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
2.080 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  4. Povestea Indiei - un uimitor documentar BBC
1.946 vizite - 0 comentarii
adaugat de charles
 
  Sfantul Nicolae in Italia
1.482 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2/2. Istoria insuleiAda Kaleh, partea 2
1.281 vizite - 0 comentarii
adaugat de hanul
 
  Ceausescu si Regina - Vizita la Londra din 1978
655 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lucky Luciano - Gangsterul Americii
1.255 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Misterele Marei Piramide
889 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Istorie
 

 

Defilare in costume istorice la Prato - Italia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.09.2012  Adauga la favorite 1.010 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cortegiul istoric la Prato - Italia

Istoria orasului propriu-zis este documentat incepand cu secolul al zecelea, atunci cand avem vesti despre doua orase invecinate, dar distincte: mai devreme de Borgo Al Cornio construit langa biserica din S. Sfefano (corespunzator la patru drumuri traversat carouri doar la sud de Piazza del Duomo), iar cel mai mic de Castrum Prati aparute in legatura cu resedinta fortificata de Alberti (corespunzator la zona de vest a Castelului imparatului si in cazul in care este numele unei biserici dedicata Sf. Maria, in castel) [15]. Acestea doua au fuzionat urbane in secolul XI si stapanii Prati Castrum, Alberti, a obtinut investitura imperiala de "contilor de Prato". In aceeasi perioada a fost stabilit recuperarea Plains si construirea sistemului de apa, care a reglementat Bisenzio rau (datorita Weir ca Cavalciotto la Saint Lucia, care inca exista), si el canalizate apele intr-o retea densa Gore, care au fost utilizate pentru a opera mori Fulling, si anume mori textile.

Comuna gratuit [edit]

Dupa asediul din 1107 de catre trupele Matilda din Canossa, Alberti retras lor castele Bisenzio Valley si orasul incepe sa se stabileasca ca un oras liber. Acesta este un exemplu rar de comune independente a aparut intr-un oras care nu a fost o eparhie pentru acest Prato de secole nu a fost niciodata mentionata ca "civitas", ci doar "pamant". Prato a fost cu siguranta una dintre cele mai comune primele italiene pentru a da ei insisi o constitutie, elaborat de catre mijlocul secolului XIII. Timp de doua secole, Prato experimentat o puternica expansiune urbana (acestea s-au atins aproape 15.000 de locuitori), ca urmare a industriei lana infloritoare si un devotament puternic pentru o relicva tocmai a sosit: Braul Sfant. Urbanizarea este evidentiata de necesitatea de a construi doua cercuri noi de ziduri, unul in jurul valorii de la mijlocul secolului al XII-lea si celalalt de la 1300. Un episod din 1312 a vazut ascutirea rivalitatea cu viitoare Pistoia Pistoia fapt canonul Giovanni di Ser Landetto, poreclit "Musciattino", face o incercare de a fura Centura Sacru. In 1326, pentru a scapa de ambitiile expansioniste ale Florenta, si luptele sale interne intre familiile avute de control administrativ, orasul sa predat la domnia lui Robert de Anjou, regele din Napoli. La data de 23 februarie 1351 Joan de Anjou vandute oras la Florenta pentru florini de aur 17,500, iar orasul acesta din urma a fost mai tarziu legata de ziua de azi.

Modern History [edit]





Fantana lui Bacchus
In ciuda pierderii libertatii, spatii verzi a continuat sa se dezvolte in secolele urmatoare, in urma averi din Florenta, in primul rand sub dinastia Medici, precum si cu Republica Florenta din 1494. Din aceasta cauza, armata a Ligii Sfinte (creat intre Papa Iulius al II-lea si spaniola) asediat sub comanda lui Raimondo de Cardona, a cucerit si devastat Prato 29 august 1512. Acest jafuri (cunoscut sub numele de sac de Prato si, de asemenea, mentionate de catre Machiavelli in celebrul Prince) a provocat o taxa de mare in viata, a marcat profund nu numai viata de oras, ci, de asemenea, inceputul declinului, care a durat timp de aproximativ doua secole.

Prato a castigat in cele din urma in 1653 statutul de ravnit al orasului si Eparhia (acesta din urma a fost limitat doar in interiorul zidurilor orasului si episcopul in comuniune cu Pistoia). Acest titlu a dat o noua dezvoltare si economia locala urbanizare: pentru ocazie a fost facuta pentru a realiza Fantana lui Bacchus de Ferdinando Tacca.

In secolul al XVIII-lea, odata cu aparitia de Lorraine, la conducerea Marelui Ducat al Toscanei, orasul a fost impodobita si, de asemenea cunoscut o dezvoltare remarcabila culturala, care a fost promovat de Grand Dukes.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.