Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Delfinii-Cele mai inteligente animale ale planetei
1.374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai rapide animale ale planetei
1.560 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Veverita
1.297 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iguanele marine
738 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Balena Albastra
2.474 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Crocodilii
766 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gustave (60 ani) - cel mai mare crocodil din Africa
3.601 vizite - 0 comentarii
adaugat de frantz
 
  Girafele
965 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rechinii tigru
1.107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Caii-Cele mai inteligente animale ale planetei
1.331 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Animale >> Animalele planetei
 

 

Crocodilii - pradatorii giganti ai planetei

 
 
 
 
 
Adaugat de buster 02.04.2012  Adauga la favorite 2.052 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Crocodilul – Vanator eficient si un adevarat supravietuitor

» Crocodilii au descendenti inca de acum 240 de milioane de ani. Pana in prezent se cunosc 23 de specii de crocodili. Toate apartin familieie Crocodylidae. Crocodilul mascul poate atinge si peste trei metri lungime in timp ce femela rareori depaseste doi metri. Exista si unele cazuri, de crocodili uriasi care pot atinge 5 sau 6 metri lungime (crocodilul de apa sarata). Atata masculul cat si femela traiesc aproximativ 15 ani. Crocodilii traiesc in regiunile tropicale din Africa si Australia in timp ce Aligatorii traiesc numai in America de Sud si America de Nord. Nu traiesc deloc in Europa.



Despre crocodili:

» Grupul de crocodili si aligatori cuprinde aproximativ 23 de specii care traiesc in apa sau in zone unde exista apa. Habitatul crocodililor este format dintr-o portiune a malului si o zona de apa, statatoare sau curgatoare.


» Este foarte interesant ca atunci cand crocodilul este satul (dupa ce a mancat o prada) acesta se intinde la soare dar atunci cand este infometat cauta un loc de repaus, umbros si racoros pentru a economisi energia.


» Pe uscat crocodilii sunt mai lenti decat in apa. Narile se afla in partea de sus a botului pentru a putea respira in apa iar ochii care sunt foarte sensibili la obiecte au o membrana transparenta care ii protejeaza sub apa. La rasarit crocodilii urca pe mal unde se odihnesc si se incalzesc la soare. In Australia crocodilul este specie protejata iar vanarea lor este interzisa prin lege. Ei sunt considerati foarte importanti pentru balanta ecosistemului.


» Chiar daca unii considera crocodilii ca fiind mancatori de oameni, cercetatorii cred ca agresiunile mortale sunt un reflex declansat de comportamentul provocator al omului, reptilele raspunzand instinctului de aparare a teritoriului sau a puilor.


» Crocodilii traiesc pana la 70 de ani. Totusi se crede ca acestia pot ajunge chiar si la varsta de 100 de ani. Cel mai batran crocodil a murit in captivitate la o gradina zoologica din Rusia la varsta de 115 ani.


» Cele mai mari specii de crocodili pot atinge 5-6 metri lungime si o greutate de 1000 de kg. S-au descoperit insa si crocodili cu dimensiuni mai mari.

Nasterea si dezvoltarea puilor:

» La patru saptamani de la imperechiere femela depune ouale iar dupa trei luni pui fac primii pasi. Cuiburile in care sunt depuse ouale sunt facute pe malurile raurilor, pe plaje, aproape de apa pentru ca puii sa fie bine protejati de atacatori. Femela isi foloseste toata energia pentru a-si apara puii. Femela depune intre 30 si 60 de oua, apoi camufleaza cuibul. Petrece putin timp acolo pentru a nu atrage atentia pradatorilor care ar putea manca ouale.


» Dupa 3 luni femela verifica cuibul. Puii ies din oua. Au intre 85 si 115 grame. Sunt victime ale ratonilor sau coatilor care ii pot manca usor in momentul cand ies din oua. In general s-a constatat ca numai 10% – 15% din pui supravietuiesc. Cand ies din oua puii au o rezerva de hrana pentru 4 luni. Pentru ai proteja la inceput femela ii cara adeseori in gura.

La inceput puii sunt neindemanatici in apa, dar stau aproape de mama lor. Cand se indeparteaza pot fi in pericol deoarece pot fi prada usoara pentru animalele din rau. Cresc lent, cu doar 25-30 cm pe an. La 3 ani vaneaza pesti mici si insecte, care devin principala lor sursa de hrana.
» La varsta de 8 ani pot atinge deja 2 metri lungime. Se hranesc cu pesti mari, broaste, pasari, serpi si chiar cu animale terestre care traverseaza raul sau care se adapa pe marginea raului.

La aceasta varsta pot ataca si oameni. Ataca prada imediat dupa ce aceasta a intrat in apa, urmandu-si instinctul de a ataca. Crocodilul sfasie efectiv prada prin rasucire apoi inghite bucatile intregi, nemestecate. Daca raul este traversat de o turma de antilope, puilor le este greu sa captureze ceva astfel ca depind de hrana pe care si-o procura de la prazile obtinute de crocodilii dominanti. Oamenii se tem de ei iar braconierii ii vaneaza.
» Crocodilii vaneaza folosind metoda ambuscadei. Stau nemiscati si asteapta ca prada sa vin foarte aproape de ei. Prada poate fi reprezentata fie de pesti, fie de animale de pe uscat care vor sa se adape. Crocodilii mai mananca diferse specii de manifere dar si pasari sau chiar crocodili mai mici.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.