Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Fratii Limbourg si Bogatele ore ale Ducelui de Berry
1.551 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Micuta Anastasia Trofor
1.081 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Galeria Uffizi - Florenta / Italia
930 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 cele mai faimoase tablouri din toate timpurile
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  12 cele mai faimoase tablouri din toate timpurile
138 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai faimoase 10 opere de arta de Michelangelo
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai mari picturi din lume - S01 EP08
63 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai scumpe picturi din Lume - Documentar BBC
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Cele mai vechi fotografii din lume
1.475 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Mii de maini-Guan Yin
269 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Cele 12 luni ala Ducelui de Berry

 
 
 
 
 
Adaugat de pele 16.01.2012  Adauga la favorite 2.494 vizualizari

Nota film: 5 / 5 (1 vot )
   
 
Capodopera aceasta este cunoscuta bibliofililor sub numele “Tres Riches Heures du Duc de Berry" sau mai simplu “Tres Riches Heures" sau in romaneste “Foarte bogatele ore ale Ducelui de Berry".

Acest magnific manuscris este de fapt o colectie de texte liturgice pentru fiecare ora a zilei, care include si calendarul eclesiastic, rugaciuni, psalmi si liturghii pentru zilele de sarbatori crestine. Manuscrisul a fost comandat de Ducele Jean de Berry, unul din cei mai cunoscuti nobili ai secolului al XV-lea. Jean de Berry a fost fratele regelui Charles (Carol) al V-lea si unchiul regelui Charles al VI-lea si al ducelui d’Orleans.


Jean de Berry a fost cunoscut drept mecenat fin, colectionar de arta si bibliofil pasionat. El a posedat o colectie superba de tratate astronomice, harti ale lumii si o colectie dintre cele mai frumase manuscrise in afara Vaticanului. Colectia lui religioasa continea 14 Biblii, 16 Psaltiri, 18 Breviare si nu mai putin de 15 Carti ale Orelor, inclusiv manuscrisul prezentat ( Tres Riches Heures).


Manuscrisul “Tres Riches Heures" a fost comandat in 1410 de de Berry; a fost insa terminat in 1489 (aproape 70 de ani de creatie). La acest manuscris au fost folosite tehnici si materiale extrem de interesante, pe care in mare parte nu le cunoastem nici pana in zilele noastre. La acest manuscris au lucrat fratii Limbourg, Barthelemy van Eyck si Jean Colombe. Fara pic de indoiala sau exagerare acest manuscris este Mona Lisa manuscriselor. El poate fi vazut la muzeul Conde, din Chantilly, Franta. Cine ajunge pe acolo musai sa-l vada impreuna cu toata colectia lui Jean de Berry si multe altele. Editia Facsimila, absolut identica cu sursa medievala, contine 416 pagini, 131 miniaturi (mari, ha,ha) si 300 Majuscule decorate si iluminate magnific.


Un calendar generalizat (nu sunt date specifice unui an anume) mentioneaza sarbatorile bisericesti si zilele sfintilor. Ilustratiile lunilor, anului sunt exceptionale si inovatoare in domeniul lor de aplicare, tehnica si tematica. Cele mai multe dintre ele sunt pline cu detalii despre placerile nobililor si muncile taranilor si mestesugarilor. Fiecare ilustratie include semnele zodiacului si numerotarea zilelelor, lunilor si calendarul lunar ecleziastic.


Favorite

 
 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.