Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Orasul Paros Grecia
121 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Paros
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parikia -Insula Paros
412 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paros-Grecia
1.151 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parikia, Insula Paros
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Panagia Ekatondapiliani-Paros -Grecia
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30.Insula Antiparos-Grecia
1.116 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Paros Grecia -Biserica Ekatontapiliani,
211 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Changuu (Insula Inchisorii) Tanzania
497 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Iraklia-Grecia
607 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Insula Paros

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.01.2012  Adauga la favorite 1.065 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este o insula in centru marii Egee ce face parte din grupul insulelor Ciclade. Aceasts insula se intinde in vestul insulei Naxos, de care este despartita printr-un canal de aproximativ 8 kilometri latime. Se afla la circa 185 de kilometri sud-est de portul Pireu. Municipalitatea insulei Paros include numeroase insulite nelocuite, insumand 196.308 kilometri patrati de pamant. Cea mai apropiata insula este Antiparos, situata in sud-vestul Parosului.



Din punct de vedere istoric Parosul a fost cunoscut de-a lungul timpului pentru marmura sa de calitate. Astazi de-a lungul insulei se gasesc cariere de marmura si mine abandonate, dar Parosul este cunoscut acum, in principal ca destinatie turistica.



Insula are numeroase plaja, cele mai cunoscute fiind Chrissi Akti (Plaja de Aur), Pounda, Logaras, Piso Livadi, Naoussa Bay, Patikia si Agia Irini. Vantul puternic ce bate constant si se formeaza in stramtoarea dintre Paros si Naxos fac din aceasta insula locatia ideala pentru windsurfing.



Capitala insulei, orasul Parikia este situata intr-un golf, in zona de nord-vest si se afla pe situl vechii capitale antice a Parosului. Portul Parikia este un punct important pentru transportul maritim, ce leaga insulele marii Egee, prin curse zilnice cu feriboturi si catamarane de portul Pireu, portul din Atena, de Heraklion, capitala Cretei si de alte insule precum Naxos, Ios, Santorini sau Mykonos.



In zona Parikia casele sunt construite si decorate in stilul traditional cicladic, avand acoperisurile plate, peretii varuiti iar usile, tocurile ferestrelor si obloane sunt vopsite albastru. Umbrita de vii luxuriante si inconjurata de gradini de portocali si rodii, casele dau orasului un aspect pitoresc. Pe o stanca deasupra marii se afla ramasitele unui castel medival construit in intregime din marmura si ramasitele unui vechi templu antic. Alte vestigii antice, precum basoreliefuri, inscriptii si coloane se gasesc raspandite de-a lungul insulei. In zona de sud se afla ramasitele unui altar ridicat in cinstea lui Asclepius, zeul medicinei in Gecia Antica. In zona portului nou s-au descoperit de curand vestigii ale unui cimitir antic.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.