Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rogue Male (UK 1977) Peter O'Toole / Actiune 102 min
1.319 vizite - 0 comentarii
adaugat de labionda
 
  Intoarcerea Vlasinilor (Romania 1983) / Drama 98 minute
4.860 vizite - 0 comentarii
adaugat de corul
 
  Furtuna in Jamaica (1965 Anthony Quinn, 102 min
1.581 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Coridoarele albe (ANGLIA 1951) Drama 102 min
233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casa papusilor (UK 1973) Drama Anthony Hopkins 102 min
3.983 vizite - 0 comentarii
adaugat de femeia
 
  Sinuhe Egipteanul (SUA 1954) Drama,Istoric / 102 min
11.176 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Tinerii salbatici (SUA 1961) cu Burt Lancaster / 102 min
2.526 vizite - 0 comentarii
adaugat de blue
 
  Omul care a vrut sa-l ucida pe Hitler (UK 1977) 102 min
1.503 vizite - 0 comentarii
adaugat de luca
 
  Maria din Nazaret (Franta 1995) Drama,Biblie / 102 min
2.980 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  East Lynne (UK 1982) Drama / 121 min
508 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Intoarcerea soldatului (Anglia 1982) Drama 102 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.04.2024  Adauga la favorite 18 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.7
   
 
Return of the Soldier
IMDb 6.7
Regia Alan Bridges


In 1914, un grup de soldati britanici se pregateste sa paraseasca Anglia pentru a lupta pe Frontul de Vest din Franta, condus de capitanul Chris Baldry. El apare la o ultima petrecere de adio organizata de sotia sa, Kitty, parand retras si distant.

Povestea trece in 1916. Verisoara lui Chris, Jenny, care locuieste cu Kitty, este ingrijorata pentru ca nu au auzit nimic de la regimentul lui Chris, dar Kitty isi respinge temerile, mai preocupata de cresterea preturilor la alimente si de rationalizarea alimentelor. Razboiul lor linistit este spulberat de vizita neasteptata a unei Margaret Grey, care a primit o telegrama de la Chris. Ea spune ca Chris este bolnav si s-a intors in Anglia, dar nu dezvaluie mai multe. Kitty refuza sa o creada si o arunca. Abia cand citeste cu atentie telegrama isi da seama ca sotul ei se afla intr-un spital din Londra. Cand o viziteaza, Kitty si Jenny vad ca este tratat pentru soc de obuz . Chris nu isi aminteste de Kitty si, in schimb, o intreaba pe Grey. Umilita, sotia lui pleaca, fara a fi pe deplin convinsa ca nu se insela.

Dupa cateva zile, capitanul Baldry se intoarce acasa, ceea ce ii pare strain. El nu reuseste sa-si recunoasca fostii prieteni, in ciuda eforturilor lor de a ajunge la el. Il distreaza mai mult activitatile simple, cum ar fi mersul si privirea in rau. El arata putin interes pentru Kitty si dorm in camere separate. O trimite dupa Margaret si ei isi amintesc trecutul comun. Fusese indragostit de ea, in ciuda opozitiei parintilor sai fata de ea din cauza radacinilor ei muncitoare. Au avut o cearta, au fost despartiti cu forta, au pierdut din greseala legatura si s-au casatorit cu altii. Kitty este ranita si furioasa ca arata mai mult interes pentru Margaret decat pentru ea insasi. Un expert medical, doctorul Anderson, ii sfatuieste sa permita lui Chris si Margaret sa se vada mai mult, lucru la care au fost de acord o Kitty reticenta si sotul intelegator al lui Margaret, William. Pe masura ce relatia lor infloreste, devine evident ca atasamentul lui fata de ea este unul de natura copilareasca.

Kitty isi doreste cu disperare sa se vindece si sa se intoarca la barbatul autoritar dinainte de razboi pe care il cunoscuse. Anderson este mai putin dornic sa-l vindece pe capitan, observand cat de fericit este. Sa-l readuci in prezent, ororile razboiului si amintirea unui fiu pe care l-a pierdut de boala, ar fi crud. Nici macar nu-si aminteste de copil. In cele din urma, se hotarasc sa-i spuna lui Chris despre copil, vazandu-l ca pe un pinten care il va „vindeca". In timp ce Kitty se uita de la o fereastra, Margaret ii spune. Comportamentul sau corporal se schimba vizibil si incepe sa mearga cu pasi mari spre casa, uitandu-se in timp ce verisoara lui Jenny remarca „fiecare centimetru un soldat". Kitty isi da seama ca sotul ei s-a intors la ea, desi probabil va fi trimis inapoi la razboi.

Distribuie
Alan Bates in rolul capitanului Chris Baldry
Julie Christie ca Kitty Baldry
Glenda Jackson ca Margaret Gray
Ann-Margret ca Jenny Baldry
Ian Holm in rolul doctorului Anderson
Frank Finlay ca William Gray
Jeremy Kemp in rolul lui Frank
Hilary Mason in rolul lui Ward, servitorul
John Sharp in rolul lui Pearson


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.