Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Buna dimineata, domnisoara Dove (SUA 1955) Drama 107 min
273 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina fecioara(SUA 1955)Drama 92 min
2.793 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nu poti fi un strain (1955) Drama Stanley Kramer 105 min
1.590 vizite - 0 comentarii
adaugat de zaharia
 
  Domnisoara Aurica (Romania 1985) Drama / 87 minute
2.582 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
  Regina fecioara (SUA 1955) Drama 92 min
915 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O viata ca un pariu (SUA 1955) Drama,Film-Noir / 75 min
626 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Omul cu bratul de aur (SUA 1955) Drama 119 min
619 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Domnisoara Julia (SUA 2014) Drama
1.961 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marele Combo (SUA 1955) Drama,Film noir / 82 nminute
809 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Priveste dincolo de tine (SUA 1955) Drama 135 min
755 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Buna dimineata, domnisoara Dove (SUA 1955) Drama

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.03.2024  Adauga la favorite 58 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.
   
 
Good Morning, Miss Dove
IMDb 7.0
Regia Henry Koster


Domnisoara Dove (Jennifer Jones), denumita in mod obisnuit „teribila domnisoara Dove", este o profesoara de geografie atenta si corecta, care guverneaza sala de clasa cu reguli disciplinare stricte, obiceiuri de incredere si o abordare de bun simt a provocarilor de zi cu zi. Pentru locuitorii si fostii elevi din Liberty Hill, ea este considerata simbolul gentilitatii si intelepciunii.

Intr-o zi obisnuita, obiceiurile ei nu variaza niciodata, domnisoara Dove face unge poarta care scartaie si merge spre scoala, oprindu-se pentru scurt timp sa se adreseze vecinilor ei pe drum. In timp ce suna soneria scolii, ea sta la intrarea in clasa, in timp ce fiecare dintre elevii ei se pune la coada si o saluta cu „Buna dimineata, domnisoara Dove". In timpul sedintei de azi dimineata, ea il mustra pe David Burnham (Biff Elliot) ca a injurat si ii spune ca trebuie sa ramana dupa curs si sa scrie de 20 de ori in caietul lui „Nimic nu se realizeaza jurand". In timpul detentiei lui David, domnisoara Dove simte brusc sau durere ascutita la baza coloanei vertebrale si ii spune lui David sa fuga si sa-i spuna tatalui sau ca este bolnava.

Domnisoara Doveti lasa capul pe birou si incepe sa se gandeasca la ziua in care tatal ei a murit ia schimbat viata pentru totdeauna. Intalnise un nou iubit promitator cand tatal ei a murit brusc. Dupa moartea lui, ea afla ca tatal ei, care fusese presedinte al bancii locale, a „imprumutat" o suma mare de bani, iar casa lor este puternic ipotecata. Domnisoara Dove este hotarata sa rezolve situatia si ii promite domnului Porter (Robert Douglas), noul presedinte al bancii, ca va plati datoria devenind profesor. Domnul Pendleton (Marshall Thompson) o viziteaza pe domnisoara Dove si isi propune in casatorie, dar ea il refuza dupa ce primeste un telefon al domnului Porter in care ii spune ca a obtinut un post pentru ea la Cedar Grove School.

Domnisoara Dove se intoarce in prezent cand sosesc dr. brutar (Robert Stack) si reverendul Burnham si formeaza un loc cu bratele pentru ao duce de la scoala pe strazile din Liberty Hill la spital. Ea este admisa in camera ei de o fosta studenta, Billie Jean (Peggy Knudsen), care vorbeste neincetat pe drum. Billie Jean, care a parasit Liberty Hill si a avut un copil in afara casatoriei, sa intors in orasul ei natal si este indragostita de un ofiter de politie pe nume Bill Holloway (Chuck Connors). Domnisoara Dove Bill amminteste cu drag si ii spune lui Billie Jean ca a fost unul dintre cei mai buni elevi ai ei. Intr-un flashback, ea si am aminteste cum a ajuns el in sala de clasa, baiat sarac neingrijit, crescut de bunica lui alcoolica. De-a lungul anilor, domnisoara Dove ia oferit lui Bill slujbe si chiar ia cumparat un costum pentru absolvirea liceului (clasa a VIII-a). Cand Bill a intrat in Marinei, ia scris des domnisoarei Dove, cand sa intors la Liberty Hill, ea a fost prima persoana la care a venit pentru sfaturi despre viitoarea lui cariera.

Vestea spitalizarii domnisoarei Dove se raspandeste, iar ea este in curand vizitata de fostii ei studenti. Un alt flashback il arata pe Maurice Levine (Jerry Paris) cand a venit in Cedar Grove ca un baiat evreu din Polonia, incapabil sa vorbeasca engleza si a fost tachinat si urmarit de colegii sai de clasa. Domnisoara Dove la invatat sa vorbeasca engleza si a aranjat ca clasa ei sa viziteze casa Levine pentru o masa speciala. A devenit un dramaturg de succes, iar domnisoara Dove a calatorit la New York pentru a vedea prima sa piesa. Un alt vizitator este amabil si prietenos Frederick Makepeace (Eddie Firestone), care petrece timp intr-o banda rutiera a inchisorii pentru furturi marunte si a fost in clasa cu Maurice. Domnisoara Dove are un alt flashback in care amminteste cat de tulburata a fost sotia doctorului Baker, Virginia ("Jincey"), ce a aflat ca logodnicul ei initial sa razgandit cu privire la casatorie. Jincey se intoarse catre domnisoara Dove pentru indrumare. Domnisoara Dove ia spus ca ar trebui sa mearga in camera ei la casa surorii ei si sa cada in genunchi multumindu-i lui Dumnezeu pentru protectia Lui, apoi sa caute ceva de-a face cu viata ei pentru a-si ajuta semenii. Jincey sa gandit apoi sa mearga in domeniul asistentei medicale. Intr-o alta poveste, a existat o „fuziune" asupra bancii locale, in timp ce deponentii freneti asteptau la coada pentru a-si retrage economiile. Domnisoara Dove, in schimb, a blocat in mod deliberat timp, deoarece si-a depus cecul de plata chiar in momentul in care caselele se inchideau la ora 3:00, infuriind pe alti deponenti. In dimineata urmatoare, criza a trecut, cand banca a primit bani de la autoritatile federale.

Dr. Baker o informeaza pe domnisoara Dove ca trebuie sa aiba o interventie chirurgicala pentru a elimina o crestere a bazei coloanei vertebrale. Domnul Porter se ofera sa-i ia domnisoarei Dove un chirurg priceput intr-un oras indepartat si sa ii puna clubului civic sa-i plateasca toate cheltuielile, dar ea insista ca dr. Baker sa efectueze operatia.

In ziua operatiei, cursurile sunt suspendate, iar orasenii asteapta in afara spitalului vesti despre operatia domnisoarei Dove. Pe masura ce se trezeste, dr. Baker spune ca operatia a fost un succes si ca va fi bine. Pe masura ce clopotele incep sa sune in tot orasul, Billie Jean ii spune domnisoarei Dove ca scoala a fost acordata. In mod obisnuit, domnisoara Dove ii spune dr. Baker ca trebuie sa-l informeze pe domnul Spivey (Richard Deacon), directorul scolii, ca copiii trebuie sa fie returnati la cursurile lor pentru a studia pentru examenele de competenta de stat in lunile urmatoare. Ea intra in detaliu despre ceea ce fiecare clasa trebuie sa revizuiasca.

Distributie
Jennifer Jonesca domnisoara Dove
Robert Stackca Dr. Baker
Kipp Hamiltonca Jincey
Robert Douglasin rolul lui Porter
Peggy Knudsenca Billie Jean
Chuck Connorsca Bill Holloway
Marshall Thompsonca Pendleton
Biff Elliotin rolul Rev. Burnham
Jerry Parisca Rab Levine
Mary Wickesca domnisoara Ellwood
Richard Deaconca domnul Spivey


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.