Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Richard Wagner (UK 1983) Partea 2/2
941 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  Richard Wagner (UK 1983) Partea 1/2
1.266 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  Imposibila iubire - Marin Preda (1983) / 161 min
3.260 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Padre Pio (Italia 2000) Drama,Biografic / 161 minute
4.423 vizite - 0 comentarii
adaugat de husein
 
  Wagner (Anglia 1983) Biografic 136 min partea I
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Richard Wagner (UK 1983) cu Richard Burton / Part 1/2
1.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  Richard Wagner (UK 1983) cu Richard Burton / Part 2/2
1.215 vizite - 0 comentarii
adaugat de zizi
 
  Sub reciful de 12 mile (SUA 1953) Aventuri,Drama 100 min
781 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Sfarsitul drumului (SUA 2019) Drama 77 min
798 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Harul iertarii (SUA 2010) Drama,Biografic / 88 min
1.279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Wagner (Anglia 1983) Biografic 161 min partea aII-a

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.02.2024  Adauga la favorite 90 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.4
   
 
WAGNER

IMDB 7.4
Regia Tony Palmer




Dupa esecul de la Paris, Wagner calatoreste prin Europa in Elvetia, Austria si Rusia. In timp ce cauta finantatori pentru Ring si Die Meistersinger von Nurnberg , el il intalneste la Viena pe influentul critic Eduard Hanslick . De asemenea, incearca sa puna in scena Tristan und Isolde la Viena, dar nu reuseste. Intre timp, Minna continua sa pledeze instantei din Dresda pentru amnistia lui Richard, care este in cele din urma acordata. Wagner se intoarce, dar este alungat cand creditorii vin sa-l caute. Saracat, Wagner incearca sa se ascunda, dar este gasit in cele din urma de Pfistermeister , secretarul personal al noului rege al Bavariei , care este disperat sa-l intalneasca.

Episodul 6
Dupa ce s-a mutat la Munchen in 1864, Wagner se bucura de o perioada prospera sub patronajul tanarului rege al Bavariei, Ludwig al II-lea . Cele mai multe dintre datoriile sale sunt achitate si cateva dintre operele sale sunt puse in scena cu mare succes. Intre timp, Wagner are o aventura cu Cosima, sotia bunului sau prieten Hans von Bulow, spre disperarea tatalui lui Cosima, Franz Liszt. Desi Wagner si Ludwig au devenit prieteni apropiati, ministrii regelui si oamenii din Bavaria s-au saturat de Wagner. Wagner are in cele din urma o cearta cu regele cand ii cere lui Ludwig sa plateasca pentru un portret al lui Wagner, care este pictat ca un cadou lui Ludwig insusi.

Episodul 7
Un an mai tarziu, in 1865, Wagner trebuie sa se impace cu regele si in cele din urma o face. Prietenia lor devine si mai puternica in timp ce ministrii lui Ludwig devin din ce in ce mai suspiciosi fata de Wagner si cererile sale tot mai mari de bani. Premiera filmului Tristan und Isolde trebuie amanata cand actrita principala Malvina Schnorr von Carolsfeld se imbolnaveste, dar se intampla in sfarsit cateva luni mai tarziu. Intre timp, Wagner incepe sa-si dicteze autobiografia Mein Leben , iar prietenul sau Gottfried Semper a facut primele planuri pentru opera pe care Wagner o planuise de mult timp.

Ludwig paraseste premiera inainte de sfarsit pentru a calatori in noapte la bordul trenului regal. Cand Bavaria se confrunta cu provocari externe (pericolul unui razboi cu Prusia sub Otto von Bismarck ) si stilul de viata al lui Wagner devine prea extravagant pentru poporul bavarez, Ludwig este fortat in cele din urma sa-l alunge pe Wagner din tara sa. Intre timp, Cosima da nastere pe fiica lui Wagner, Isolda , in timp ce Minna moare singura, neglijata de Wagner. Putin mai tarziu, Wagner este socat sa afle despre moartea actorului principal Ludwig Schnorr von Carolsfeld .

Episodul 8
In 1866, Wagner se muta la Tribschen , langa Lucerna , impreuna cu Cosima si copiii ei. Mai tarziu i se alatura regele Ludwig care doreste sa abdice pentru a deveni asistentul lui Wagner. Wagner il convinge sa se intoarca in Bavaria, unde izbucneste razboiul cu Prusia si se incheie rapid cu o infrangere austro-bavariana.

Hans von Bulow viziteaza in cele din urma si la Lucerna, iar Cosima ii cere divortul, lucru pe care il refuza. In ciuda unei campanii de presa dezvaluie faptul ca Wagner locuieste cu sotia lui Von Bulow, Wagner si Cosima ii cer cu succes regelui Ludwig sa-si restabileasca reputatia publica. Cand Hans este prea obosit de munca lui pentru Wagner, pleaca, iar Wagner il angajeaza pe Hans Richter ca noul sau asistent. Cei trei sunt vizitati de Friedrich Nietzsche , iar in 1869 Cosima da nastere pe fiul lui Wagner, Siegfried .

Episodul 9
Razboiul dintre Prusia si Franta incepe in 1870 si se incheie la inceputul anului urmator cu o victorie rapida a Prusiei, care in cele din urma realizeaza visul de o viata al lui Wagner de a o Germanie pe deplin unita. In acest timp, Wagner se casatoreste cu Cosima si face ca Siegfried Idyll sa cante in vila lor ca cadou de ziua lui Cosima.

El este ordonat de Ludwig sa puna in scena opera sa Das Rheingold . Cand Wagner decide sa amane opera, cu o zi inainte de premiera, el si Ludwig au o cearta. Lui Wagner i se interzice accesul la teatru si decide sa-si construiasca propria opera in Bayreuth .

Episodul 10
In anii 1870, incepe constructia operei din Bayreuth si epopeea Der Ring des Nibelungen poate fi in sfarsit premiera. La spectacolul de deschidere din august 1876 participa Ludwig, care isi pierde incet mintile, in timp ce locuieste in noul sau castel gigantic Neuschwanstein . Wagner si Nietzsche au o cearta cu privire la stilul de viata si ideile lui Wagner (inclusiv antisemitismul lui fulgerator). Mai tarziu, in 1882, Wagner pune in scena ultima sa opera, Parsifal , sub dirijorul Hermann Levi .

Cu putin timp inainte de moartea sa, in februarie 1883, batranul Wagner calatoreste la Venetia, Italia, impreuna cu familia. Acolo, el reflecta impreuna cu Liszt asupra vietii sale: oamenii pe care i-a cunoscut, evenimentele care au avut loc si muzica pe care a compus-o.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.