Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tineretea maine (SUA 1934) Drama 1934
428 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sclavia umana (SUA 1934) Drama 83 min
845 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Usa dubla (SUA 1934 ) Drama 79 min
407 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sclavia umana (SUA 1934) cu Bette Davis / 83 min
1.854 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Judecatorul Priest (SUA 1934) Comedie 80 min
553 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ecaterina cea Mare - Inceputul domniei (SUA 1934) 93 min
2.170 vizite - 0 comentarii
adaugat de maria
 
  Las-o in plata Domnului (SUA 1945) Drama / 110 min HD
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Stan si Bran in excursie (SUA 1934 Film subtit RO 19 min
15.430 vizite - 0 comentarii
adaugat de camel
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prea bine sa fie adevarat(SUA 1988) Drama 85 min
838 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Robie umana (SUA 1934) Drama 84 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 23.01.2024  Adauga la favorite 58 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.3
   
 
Of Human Bondage
IMDB 6.3
Regia John Cromwell



Artistul sensibil,cu picior rosu,Philip Carey este un britanic care studiaza pictura la Paris de patru ani. Profesorul sau de arta ii spune ca lucrarile sale nu au talent, asa ca se intoarce la Londra pentru a veni medic, dar starea de spirit si indoiala cronica de sine ii fac dificil sa tina pasul cu temele.

Philip se indragosteste cu pasiune de chelnerita de ceainarie Mildred Rogers, desi ea dispretuieste piciorul lui ciolon si interesul lui evident pentru ea. Desi este atras de femeia anemica si palida, ea este manipulatoare si cruda fata de atunci cand el cere o intalnire. Raspunsul ei constant la invitatiile sale romantice este „Nu ma deranjeaza", o expresie atat de neinteresata in il infurie – ceea ce o face doar sa o foloseasca cu atat mai mult. Visele lui cu ochii deschisi despre ea ii distrag atentia de la studii, iar el pica examinarile medicale.

Cand Philip o cere in casatorie, Mildred refuza, spunandu-i ca se va casatori cu Emil Miller (un vanzator prostesc). Mildred, egocentrica, il mustra pe Philip cu insulte urate pentru ca a devenit interesat din punct de vedere romantic de ea.

Philip incepe so uite pe Mildred cand se implica cu Norah, o scriitoare de dragoste atragatoare si grijulie care lucreaza sub un pseudonim masculin. Ea il ajuta sa-si rezolve dependenta dureroasa de Mildred. Cu toate acestea, tocmai cand se pare ca Philip gaseste fericirea, Mildred se intoarce, insarcinata si sustinand ca Emil a abandonat-o.

Philip ofera un apartament, aranjeaza sa aiba grija de ea financiar si intrerupe relatia lui cu Norah. Norah si Philip admit cum relatiile interpersonale pot echivala cu sclavie (Philip era legat de Mildred, asa cum Norah era de Philip si asa cum era Mildred de Emil).

Intentia lui Philip este sa se casatoreasca cu Mildred dupa ce se naste copilul ei, dar o Mildred plictisita si nelinistita este o mama neinteresata, iar ea preda ingrijirea copilului unei asistente.


Bette Davis si Leslie Howard
La o cina care sarbatoreste logodna lor, unul dintre prietenii studentilor la medicina ai lui Philip, Harry Griffiths, cocheteaza cu Mildred, care ii revine oarecum. Dupa ce Philip se confrunta cu Mildred, ea fuge cu Griffiths la Paris. A doua oara, Philip gaseste din nou un oarecare confort in studiile sale si cu Sally Athelny, fiica blanda a uneia dintre pacientii sai in varsta intr-un spital de caritate. Familia Athelny este grijuliu si afectuos si il iau pe Philip in casa lor.

Inca o data, Mildred se intoarce cu copilul ei, de date aceasta exprandu-si remuscare pentru ca la parasit. Philip nu poate rezista sa o salveze si sa o ajute sa-si revina dintr-o alta relatie esuata. Lucrurile se inrautatesc cand Mildred se muta, distruge apartamentul, distruge picturile si cartile si arde titlurile si obligatiunile pe care le-a primit unchi pentru a-si finanta scolarizarea. Philip este fortat sa renunte la facultatea de medicina. Inainte de a parasi institutia, o operatie ii corecteaza piciorul rosu. Sotii Athelny il iau pe Philip cand nu gaseste de lucru si este blocat din apartamentul sau, iar el slujba la tatal lui Sally ca vitrine.

Pe masura ce timpul trece, lui Filip i se trimite o scrisoare care il informeaza ca unchiul sau a murit, lasand o micamostenire. Cu banii de la mostenire, Philip poate sa se intoarca la facultatea de medicina si sa-si treaca examenele pentru a veni medic.

Mai tarziu, Philip o intalneste pe Mildred, acum bolnava detuberculoza, saraca si – filmul sugereaza oblic – lucrand ca prostituata. Copilul ei a murit, iar ea a devenit tulburata. Inainte ca Philip sa o poata vizita din nou, ea moare intr-o sectie de caritate din spital. Odata cu moartea lui Mildred, Philip este in sfarsitul eliberat de obsesia lui si face planuri sa se casatoreasca cu Sally.

Distributie
Editati | ×
Durata: 1 ora, 22 de minute si 47 de secunde.1:22:47Subtitrari disponibile.CC
De robie umana
Leslie Howardca Philip Carey
Bette Davisca Mildred Rogers
Frances Deeca Sally Athelny
Kay Johnsonca Norah
Reginald Dennyin rolul lui Harry Griffiths
Alan Haleca Emil Miller
Reginald Sheffieldca Cyril Dunsford
Reginald Owenca Thorpe Athelny
Tempe Pigottca Agnes Hollet, proprietara lui Philip
Desmond Robertsca Dr. Jacobs


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.