Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Muntele St. Helens (SUA 1981) Aventuri,89 min
668 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Gheata verde(SUA 1981) Aventuri 110 min
11.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rafuiala in Seattle(SUA 2007)Actiune 42 min Partea II-
2.495 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incident at Crestridge (SUA 1981) Drama 92 min
313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Calea stramba (SUA 1949) Actiune,Crima 86 min
1.271 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cargoul galben (SUA 1936) Actiune 63 min
622 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mortal Kombat (SUA 2013) Aventuri,Fantastic / 118 min HD
4.969 vizite - 0 comentarii
adaugat de alina
 
  Sterge (SUA 2013 ) Actiune SF 88 min ep 1
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sterge (SUA 2013 ) Actiune SF 88 min ep 2
283 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aventura in desert (SUA 1981) Aventuri,Drama /185 min
2.642 vizite - 0 comentarii
adaugat de zorba
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

St. Helens (SUA 1981) Actiune 90 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.01.2024  Adauga la favorite 66 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.1
   
 
St. Helens | 1981
IMDB 6.1

Regia Ernest Pintoff


Pe 20 martie 1980, un cutremur cu magnitudinea 5,1 pe scara Richter a lovit Muntele St. Helens, semnaland primele semne de activitate vulcanica acolo in 123 de ani. In timpul cutremurului, un stol de prepelite devine dezorientat si se izbeste de parbrizul unui elicopter Aerospatiale SA341G Gazelle in uz pentru operatiuni de exploatare forestiera . Pilotul elicopterului, Otis Kaylor ( Ron O'Neal ), face o aterizare de urgenta cu succes , doar pentru a fi acuzat ca aproape a ucis un grup de taietori de lemne.

La scurt timp dupa aceea, vulcanologul Departamentului Geologic al Statelor Unite David Jackson (David Huffman), o versiune fictiva a lui David A. Johnson , soseste pentru a investiga activitatea. La sosirea in oraselul Cougar , se imprieteneste rapid cu Linda Steele (Cassie Yates), o mama singura care lucreaza ca chelnerita la un restaurant numit Whittaker's Inn. In timp ce se afla la Whittaker's Inn, el starneste ingrijorarea cu proprietarul sau, Clyde Whittaker (Albert Salmi), si un grup de fermieri si taietori de lemne. Intre timp, proprietarul in varsta de 83 de ani al Lojei Mount St. Helens, Harry R. Truman (Art Carney), are o atitudine sfidatoare fata de ideea de a-si parasi casa pe versantii vulcanului.

Dupa ce Washingtonul declara o zona de pericol in jurul vulcanului si interzice oricui sa intre in el, proprietarii de proprietati din interiorul zonei interzise cer acces la proprietatea lor. Pentru a-i linisti, guvernul statului este de acord sa-i lase in zona de pericol atata timp cat semneaza derogari prin care sunt de acord ca statul nu are raspundere pentru decesul sau ranile pe care le sufera din cauza activitatii vulcanice. La 30 aprilie 1980, oficialii de stat din Cougar acorda ahem derogari de raspundere pentru a semna.

Pe masura ce activitatea vulcanica creste, la fel creste si atractia dintre David si Linda, iar cei doi se indragostesc in cele din urma. Probabil ca cu o zi inainte de eruptie, David o impacheteaza pe Linda si fiul ei in siguranta si ramane in urma pentru munca stiintifica pe care trebuie sa o faca pe o creasta la cateva mile nord de vulcan. Mai tarziu in acea noapte, ii face o ultima vizita lui Harry.

In dimineata zilei de 18 mai 1980, David se indreapta spre o creasta aflata la 10 km nord de Muntele St. Helens pentru a monitoriza o umflatura masiva care creste pe partea de nord a muntelui in ultimele cateva saptamani, in timp ce Harry merge la pescuit in Lacul Spirit de la poalele muntelui. La ora 8:32 PDT intreaga fata nordica a muntelui se prabuseste intr-o alunecare masiva de teren , determinand muntele sa explodeze intr-o eruptie laterala . Eruptia ii ucide atat pe David, cat si pe Harry si continua ore intregi. Fluxurile piroclastice distrug totul in calea lor, iar laharurile coboara in valea raului North Fork Toutle , luand cu ei case, copaci si poduri. Linda isi da seama curand de oroarea evenimentelor zilei cand un crainic radio declara ca David a fost una dintre primele victime.

Filmul se termina cu o scena a unui copac mic care creste in mijlocul peisajului lunar sterp al vaii North Fork Toutle River.

Distribuie
Art Carney ca Harry R. Truman
David Huffman ca David Jackson
Cassie Yates ca Linda Steele
Albert Salmi ca Clyde Whittaker
Ron O'Neal ca Otis Kaylor
Tim Thomerson ca seriful Dwayne Temple
Bill McKinney ca George Kilpatrick
Redmond Gleeson ca Hendricks
Nehemiah Persoff in rolul domnului Ellison
Henry Darrow ca Lloyd Wagner
Brendan Burns ca David Crockett
Van Hurst ca gardian national al armatei
Joseph Benti ca prezentator de stiri


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.