Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Blonda si Cetatea de Aur (SUA 1984) Western 96 min HD
1.316 vizite - 0 comentarii
adaugat de calul
 
  Baruri Simple,femei singure (1984) Comedie,Drama 95 min
15 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Un Peisaj de Vis (SUA 1984) Aventuri.Thriller / 99 min
2.303 vizite - 0 comentarii
adaugat de pache
 
  Mai mare decat viata (SUA 1956) Drama 95 min
1.102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  More (Germania 1969) Crima,Drama,Romantic / 110 min
2.787 vizite - 0 comentarii
adaugat de gadea
 
  Las-o in plata Domnului (SUA 1945) Drama / 110 min HD
867 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Forever Ambre (SUA 1947) Drama istorica 133 min
677 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Te-am iubit dintotdeauna (SUA 1946 Drama,Muzical 117 min
1.334 vizite - 0 comentarii
adaugat de corina
 
  Cel mai bun prieten din ceruri (SUA 2018) Drama 89 min
850 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Papa Ioan Paul al II-lea (1984) Drama,Biografic 144 min
1.464 vizite - 0 comentarii
adaugat de matei
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Tara (SUA 1984) Drama 110 min

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 12.01.2024  Adauga la favorite 66 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 6.6
   
 
Country
Regia Richard Pearce
IMDB 6.6



Jewell si Gil Ivy nu au anticipat niciodata dificultatile cu care se vor confrunta cu recolta lor de porumb la ferma lor din Iowa. Dar, in timp ce au muncit toata noaptea pentru a economisi cat mai mult porumb inainte sa soseasca o furtuna violenta, s-au simtit mangaiati sa beneficieze de ajutorul tatalui lui Jewell, Otis, si al fiului lor cel mare, Carlisle. Marlene era stationata in casa cu bebelusa Missy. A doua zi, la liftul de cereale, Gil a fost uimit sa-si gaseasca numele pe lista Farmer's Home Administration. Conform acestui program federal, intreaga plata pentru cereale trebuie sa fie transmisa guvernului, care a pus sub semnul intrebarii capacitatea lui Gil de a-si plati celelalte cheltuieli. Cand a intrebat despre schimbarea politicii, oficialul Fordyce al Farmer's Home Administration si reprezentantul local, Tom McMullen, au oferit putine rezolutii. Deodata, Gil si Jewell s-au trezit intr-o situatie foarte dificila, cand McMullen i-a informat ca valoarea lor neta actuala nu este suficient de mare pentru a-si sustine datoria de la imprumut si i-a indemnat sa vanda unele active. Se parea ca visul lor de o recolta de porumb de succes se transforma rapid intr-un cosmar.

Gil Ivy este furios ca Farmer's Home Administration nu reuseste sa sustina valorile agriculturii ca stil de viata si nu doar ca afacere. Pentru a mentine ferma sa functioneze, Jewell Ivy trebuie sa stea pana pana tarziu pentru a rezolva evidenta contabila si a-si da seama ca Ivys-ului trebuie sa castige saptezeci si trei de centi in plus pe bushel pentru a justifica costurile. In ciuda atitudinii dispretuitoare a lui Gil fata de un licitator care ii cheama, el incepe sa le pregateasca echipamentul pentru vanzare. O scrisoare urgenta de la Farmer's Home Administration soseste brusc prin care se cere ca familia sa ramburseze toate imprumuturile in valoare totala de 96.000 de dolari in 30 de zile, altfel terenul va fi pus in exploatare. Jewell este tulburata de perspectiva de a vinde pamantul care a fost in familia ei de generatii, in timp ce Gil devine usor infuriat si frustrat de copiii sai. Cand familia merge la banca locala, ei gasesc un ofiter de banca simpatic care este constient de cat de productiva este ferma Ivy, dar nu poate face mare lucru, deoarece filiala lui face acum parte dintr-un mare lant corporativ. Alte plante din zona nu sunt cele norocoase, deoarece vecinul Arlon Brewer se confrunta cu executarea silita si incearca sa-si ascunda o parte din oile sale la ferma Ivy, cu toate acestea, agentul Farmer's Home Administration recupereaza rapid turma.

La barul local, Gil se confrunta cu McMullen si se plange ca oficialii guvernamentali ca el au incurajat candva fermierii sa se extinda si sa hraneasca lumea, dar acum este imposibil sa obtii un pret corect pentru recoltele lor din cauza politicilor guvernului american. Deziluzia lui Gil fata de situatie si incercarile esuate de a obtine un profit il determina sa cheme un licitator pentru a-si inventaria echipamentul pentru a le vinde pentru a ramane pe linia de plutire. Otis, socrul lui Gil, este consternat de ideea de a vinde hamul de cai, un articol pe care il considera o mostenire a familiei. Batranul este de acord cu reticenta, dar ii reaminteste fiicei sale, Jewell, ca nu si-a pierdut niciodata proprietatea asupra fermei, in ciuda provocarilor cu care s-au confruntat si crede ca Gil a gestionat prost imprumutul de la Farmer's Home Administration. Pentru a adauga la aceste necazuri, Arlon Brewer, un coleg fermier, se sinucide, lasand in urma o sotie si un fiu cu handicap mintal. Aceasta tragedie, pe langa consecintele cauzate de politicile Farmer's Home Administration, il face pe Tom McMullen sa demisioneze din postul sau la Farmer's Home Administration. Aceste evenimente il fac pe Gil sa devina din ce in ce mai retras si intr-o zi ajunge acasa in stare de ebrietate si se lupta cu fiul sau. Jewell intervine in incaierare si ii ordona lui Gil sa plece. In acea noapte, Jewell isi aseaza copiii in jurul mesei si face tot posibilul sa-i linisteasca, ramanand totodata hotarata sa-si tina familia unita si sa-si pastreze proprietatea.

Jewell devenise din ce in ce mai frustrata de lipsa de progres pe care o facuse in ceea ce priveste pastrarea fermei dupa moartea sotului ei. Asa ca, cand a aflat ca Marvin, operatorul ascensorului de cereale, avea o lista cu numele celor care au luat un imprumut de la Farmer's Home Administration, a stiut ca trebuie sa actioneze rapid. I-a cerut lui Marvin o favoare pentru a o lasa sa copieze numele de pe lista. Dupa multe convingeri, Marvin i-a dat o mana de ajutor, iar Jewell avea lista. Acum, tot ce trebuia sa faca era sa faca urmatorul pas. Jewell a facut un anunt pentru fiecare fermier din zona, indemnandu-i sa se adune impreuna pentru a se confrunta cu Administratia Caselor Fermierilor intr-un efort de a-si mentine fermele in siguranta. Desi avea sustinatorii ei, multi dintre fermieri au ezitat. Ei cunosteau puterea Administratiei Caselor Farmerului si se temeau de consecintele sfidarii. Jewell a fost totusi hotarata si si-a continuat planul pentru ziua cea mare.

In ziua licitatiei Ivy, a fost o priveliste de vazut. Zeci peste zeci de fermieri au umplut campurile, fiind solidari pentru a se opune Administratiei Caselor Fermierilor si pentru a proteja viitorul fermelor lor. Refuzand sa liciteze pentru orice obiect, fermierii au tipat la unison, Fordyce si-a dat seama curand ca nu primeste bani de la licitatie, a trebuit sa incheie evenimentul inainte ca acesta sa inceapa. El ia reamintit lui Jewell ca oprirea unei executari silite guvernamentale este ilegala si ca pur si simplu va muta echipamentul intr-un alt loc de licitatie. Tocmai cand toata speranta parea pierduta, sotul lui Jewell, Gil, a sosit la timp pentru a asista la puternicul act de rezistenta al sotiei sale curajoase si al colegilor fermieri.

McMullen este acolo pentru a asista la dezamagirea lui Ivys si este dornic sa ajute in orice fel poate. El sugereaza sa depuna apel in instanta si multimea se imprastie fara tragere de inima. Jewell il observa pe Gil stand pe langa sediu si il invita in liniste in casa. Jewell il incurajeaza pe Gil sa vorbeasca cu Carlisle, care cumparase hamul pretuit in timpul licitatiei si i-a returnat in mod surprinzator bunicului sau. Gil este stanjenit de gestul fiului sau, dar isi cere scuze, cu atat mai putin lupta lor. In acea noapte, in intimitatea dormitorului lor, Gil si Jewell incep sa se impace, in timp ce Jewell il imbratiseaza pe Gil intr-o calda imbratisare. Cateva zile mai tarziu, un raport de stiri a anuntat ca un proces colectiv depus de mii de fermieri din SUA a reusit sa previna executari silite ulterioare de catre Farmer's Home Administration pana cand imprumutatii au sansa de a solicita prelungiri de imprumut. A fost un fel de miracol si un rezultat al curajului si hotararii Ivys de a-si salva ferma.

Distribuie
Jessica Lange ca Jewell Ivy
Sam Shepard in rolul lui Gilbert „Gil" Ivy
Wilford Brimley ca Otis
Matt Clark ca Tom McMullen
Therese Graham ca Marlene Ivy
Levi L. Knebel ca Carlisle Ivy
Jim Haynie in rolul lui Arlon Brewer
Sandra Seacat ca Louise Brewer
Alex Harvey in rolul lui Fordyce
Stephanie Stacie-Poyner ca Missy Ivy


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.